Nopeat leivokset, jotka maistuvat samalta kuin Ellen Svinhufvud -kakku. Sisällä marenkia ja herkullista kahvi-voikreemiä. Lopuksi nämä herkkupallerot kieritellään vielä paahdetuissa mantelilastuissa.

ellen-svinhuvud-pallerot-3480.jpg

Ellen Svinhufvudin kakku on todella makeaa, mutta niin hyvää. Mieleeni tuli kokeilla tehdä sitä kuitenkin hieman erilaiseen muotoon. Samalla kokeilin myös voisiko kakun pohjan korvata valmiilla kaupoista löytyvillä marengeilla. Vanhan blogin puolella on resepti perinteisempään muotoon, mikä toimii erittäin hyvin. 

Haastavin vaihe on valmistaa kahvi-voikreemi, mutta sekin on melko yksikertainen. Siinä melkeimpä kannattaa käyttää sähkövatkainta, jotta massan saa varmasti tasaiseksi, eikä se pääse juoksettumaan. Kreemin valmistus aloitetaan keittämällä kupillinen kahvia. Käytin tähän vahvaa espressoa, sillä voimakas kahvin maku istuu näihin erittäin hyvin. Joukkoon sekoitetaan sokeri ja kerma, sitten annetaan jäähtyä hieman. Kahvia kaadetaan huoneenlämpöisen voin joukkoon vähän kerrallaa voimakkaasti vatkaten, kunnes kaikki on täysin sekaisin. Lopuksi mantelijauhe.

Tasangon marenki sopii mielestäni parhaiten tähän käyttötarkoitukseen, ne ovat juuri sopivan kokoisia ja sopivan matalia. Kaksi pikkumarengia yhdistämällä saa miltei pyöreän leivonnaisen, mikä on helppo kuorruttaa kahvi-voikreemillä ja pyöritellä lopuksi paahdetuissa manteleissa.

ellen-svinhuvud-pallerot-3483.jpg

ellen-svinhuvud-pallerot-3482.jpg