Tämä mausteinen glögi saa makunsa Earl Grey -teestä. Vaniljan pehmeys ja sitruunan kirpeys saavat glögin maistumaan talvisen raikkaalta.

earl grey glögi-3314.jpg

Viime vuoden Blosssa 2015 -glögiä tuli vähän ikävä, joten yritin valmistaa sen makuista glögiä itse. Maku on ehkä vähän sinnepäin, mutta ei kuitenkaan, eihän tässä ole edes alkoholia. Kuitenkin tästä syntyi todella hyvän makuinen glögi. Raikas ja vaniljainen, jossa maistuu tee mukavasti. Väri ei ole ehkä se kaunein, mutta kun sekaan kaataa vähän vodkaa, niin eiköhän se ala kaunistumaan illan mittaan.

Parhaiten tähän glögiin sopii Rynkeby Cloudy omenamehu, se on pehmeän makuista ja valmiiksi jo hieman vaniljaista. Omenamehu ja vesi mitataan kattilaan, jonne heitetään sekaan halkaistu vaniljatanko, sitruunankuoret ja kaikki mausteet. Keitettään sellainen 15 minuuttia, minkä jälkeen kattila nostetaan hellalta ja sekaan mitataan pari ruokalusikallista Earl Grey -teetä. Hauduttelun jälkeen glögi maustetaan hunajalla ja sitruunamehulla. Mikäli glögistä haluaa terästettyä, niin jokaiseen mukiin voi mitata 4 cl vodkaa ja kaataa päälle kuuman glögin. Lisukkeiksi sopivat rusinat, mantelit ja kumkvatti.