omenapiirakka4.JPG

Olen omena, olen omena, olen pyöreä omena... Tuo renkutus nyt soi päässä ja syynä tähän varmasti ovat nuo omenat keittiön pöydällä. Niistä olisi tarkoitus tehdä kokin äidin usein tekemää omenapiirakkaa. Ja omenapiirakkahan kelpaa aina. Tämä on vielä kaiken lisäksi hyvin simppeli ja nopea omenapiirakka.

omenapiirakka2.JPG

Pohjaa varten sekoitetaan ensin kaksi kananmunaa, kolme desiä sokeria, puolitoista desiä omenamehua (ohje alunperin sanoo maitoa tai kermaa, mutta omenamehu toimii tässä kivasti ja tuo lisää omenan makua) ja 150 grammaa sulaa voita. Nuo siis sekoitetaan yhteen. Sitten laitetaan yhteen 4,5 desiä vehnäjauhoja, teelusikallinen vaniljasokeria ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Tuo kuivien aineiden seos lisätään nesteiden seokseen.

 

Omenapiirakan pohjan annetaan olla sen aikaa ihan rauhassa, kun leikataan omenoista viipaleita pintaa varten. Tähän ei oikein voi määrää sanoa, sillä viipaleita tarvitaan vaan niin paljon, että sillä saa pintaan hienon kuvioinnin. Viipaleet kun on siis leikattu, levitetään taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Siihen päälle sitten ohuet omenasiivut niin kuin itse ne haluaa asetella.

omenapiirakka3.JPG

Uuni esilämmitetään 200:aan asteeseen. Piirakan pintaan ripotellaan vielä kanelia ja sokeria ja sitä paistetaan uunissa tuollainen 20 minuuttia. Pohjan paksuudesta vähän riippuu tietysti tuo paistoaika ja tämä piirakka viihtyi uunissa 23 minuuttia.

omenapiirakka1.JPG