lakkakakku-1615.jpg

Taas palataan äidin takuuvarmoihin juhlaherkkuhin, joista tällä kertaa on vuorossa lakkakakku. Erittäin yksikertaisilla täytteillä saadaan aikaan jotain todella maistuvaa. Olisiko tässä hyvä vaihtoehto äitienpäiväkakuksi?

lakkakakku-1616.jpg

Valmistus aloitetaan pohjasta, mihin tarvitaan huoneenlämpöisiä kananmunia. Se kannattaakin muistaa kaikessa leivonnassa, sillä näin vaahdosta saa paljon kuohkeamman aikaiseksi. Kun kananmunat ja sokeri on vaahdotettu, lisätään siihen hyvin sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Voit käyttää apuna sihtiä, jolloin taikinasta tulee varmasti tasaista. Valmis taikina kaadetaan huolella voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Valmis kakku kumotaan leivinpaperin päälle ja annetaan siinä levätä rauhassa kunnes se on jäähtynyt.

Kakku leikataa kolmeen osaan ja kostutukseen käytetään maitoa, mikä sopii miedon makunsa kannalta tähän oikein hyvin. Tähän kakkuun tarvitaan kokonainen purkillinen lakkahilloa, koska mitään muuta täytettä siihen ei tule kerman lisäksi.

Päälle olisi ollut kiva laittaa kokonaisia lakkoja, mutta niitä ei kaupasta löytynytkään tällä hetkellä. Hillo kuitenkin toimii hyvänä koristeena kakun päällä. Kermaa kannattaa jättää sellainen 2/3 osaa koristeluun, varsinkin jos reunat pursottaa. 

lakkakakku-1619.jpg

Kakku on erittäin maukas ja ilmavan hienostunut - sopii täydellisesti äitienpäivään.