KATSOMASI RESEPTIT

Parhaat kääretortut

Kääretortun täytteissä on vain mielikuvitus rajana - pahaa kääretorttua tuskin on edes olemassa. Kokosin tähän postaukseen blogin parhaat kääretortut, joten kannattaa tallentaa tämä sivu suosikkeihin kääretorttuhimon varalta.

kaaretortut.jpg

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Makeat mansikat ja kermavaahto ovat tämän kääretortun täyte. Pohjassa käytetään vain perunajauhoja, jolloin rakenne on kuohkea ja samalla myös gluteeniton. Tämän täytteeksi voisi käyttää melkeimpä mitä vain marjoja, lakkaa, puolukkaa, mustikkaa... - ei voi mennä pieleen.

mansikkakääretorttu2-.jpg

Gluteeniton raparperikääretorttu

Raikkaan ilmava raparperikääretorttu on juhlava herkku kahvipöydässä. Sopivan kirpeää, mutta kuitenkin makean täyteläistä - maku vie kielen mennessään. Tässä kääretortussa raparperi pilkokaan pieniksi kuutioksi ja paistetaan taikinan joukossa kypsäksi.

raparperikääretorttu-1736.jpg

Porkkanakakku-kääretorttu

Porkkanakakku toimii myös kääretortun muodossa erittäin hyvin. Mikäli porkkanakakun paras osa on se kuorrute, niin tässä sitä on paljon! Tämä kääretorttu on saanu huikean kävijämäärän, eikä suotta, sillä se maistuu taivaalliselta.

porkkanakakku-kääretorttu-1541.jpg

Omena-puolukkakääretorttu

Puolukka, omena ja kääretorttu. Ei sen täydellisempää yhdistelmää varmaan olekaan. Kääretortun pohja valmistetaan kuin omenapiirakka, sitten sen päälle lisätään puolukkatäyte ja rullataan kääretortuksi. Loistava resepti syksyä ajatellen, sillä kohta omenat ja puolukat ovat kypsyneet mehukkaiksi. 

kääretorttu-0209.jpg

Äidin kääretorttu

Kreemin ja mansikkahillon yhdistelmä on täydellinen kääretortun täyte. Tämä resepti kuuluu äidin suosikki resepteihin ja sillä onkin jo pitkät perinteet. Täytteeksi valmistetaan sama kreemi, mikä kuuluu myös unelmatorttuun - herkkua!

kääretorttu-0399.jpg

Unelmatorttu

Kääretorttujen klassikko! Se aito ja oikea unelmatorttu kunnon täytteellä. Mikäli pitäisi valita yksi kääretorttu, se olisi tämä.

DSC_0456.JPG

Kaalikääryleet 10 minuutissa

Kaalikääryleiden valmistus on hieman työlästä ja aikaa vievää. Tällä ohjeella valmistus sujuu todella nopeasti ja lopputuloksena syntyy herkulliset kaalikääryleet - kuin mummon valmistamat.

kaalikääryleet-2675.jpg

Kaalikääryleet ovat hirmuisen hyviä, mutta niiden valmistukseen menee helposti paljon aikaa. Päätin tehdä asialle jotain ja kehitellä nopeasti valmistettavat, mutta kuitenkin aidon makuiset kaalikääryleet. Näiden herkullisten kaalikääryleiden valmistukseen tarvitaan tosin muffinssivuoka, ilman sitä niitä ei voi valmistaa.

Ei kaalin eikä riisin keittämistä

Koska kyseessä on varsinainen pikaohje, ei riisiä tarvitse keittää etukäteen vaan se kypsyy melko vetelässä täytteessä mehukkaaksi. Täyte pysyy suussa sulavana, eikä lopputulos ole suinkaan kuiva. Kaali sen sijaan hautuu kypsäksi folion alla ja vasta loppuvaiheessa kypsennystä ne sivellään voi-siirappiseoksella, mikä takaa mehukkaan kuoren.

kaalikääryleet-2664.jpg

Kun massa on lusikoitu kaalikuppeihin ne suljetaan kääntämällä reunat päälle ja lopuksi kaikki peitetään foliopalalla. Folion alla kaalikääryleet hautuvat mehukkaiksi.

kaalikääryleet-2681.jpg

kaalikääryleet-2676.jpg

Eipä tarvitse enää miettiä, millä tavalla valmistan kaalikääryleet seuraavalla kerralla :)

Vispipuuro mus­ta­he­ru­kois­ta

Perinteiseen vispipuuroon käytetään usein puolukkaa, mutta myös mustaherukka sopii siihen loistavasti, ellei jopa paremmin.

vispipuuro-2644.jpg

Viikonloppuna maalla käydessäsi huomasin, että marjapensaat olivat mustaherukoita pullollaan, jotakin niistä oli siis valmistettava. Vispipuuro on ollut yksi kestosuosikeistani, mutta mustaherkoista valmistettua en ole sitä tainnut vielä koskaan maistaa, joten asia piti korjata välittömästi. Täytyy kyllä sanoa, että maku on mielestäni maukkaampi ja täyteläisempi, kuin perinteinen puolukoista tai punaviinimarjoista valmistettu vispipuuro.

vispipuuro-2648.jpg

Mustaherkoista valmistetussa vispipuurossa on myös upea väri!

Parhaat sienireseptit

Kokosin seitsemän herkullisinta sienireseptiä yhteen. Tallenna tämä suosikkeihisi, niin löydät hetkessä tarvitsemasi reseptit syksyn sienisaaliin hyödyntämiseen.

sienipiirakka-0467b.jpg

Kannellinen sienipiirakka

Unelmiesi sienipiirakka odottaa tekoaan! Piilota sekasienisaalis mehevän rahkavoitaikinakuoren alle ja paista herkkupiirakka uunissa. Tällä sukureseptillä onnistut varmasti ja tuot syksyn maut keittiöön.

munakasrulla-2532.jpg

Kermainen munakasrulla kantarelleistä

Tämä herkullinen munakasrulla täytetään kantarelleista valmistetulla kermaisella muhennoksella ja kuorrutetaan lopuksi juustolla. Lopputuloksena syntyy jotain todella maukasta, millä hurmaa vaativammatkin vieraat. 

kantarellikierteet-0081.jpg

Kantarellikierteet

Maukkaat kantarellikierteet ovat helppoja valmistaa ja ne sopivat vaikka kahvipöytään tarjolle.

kantarellileipä-0059.jpg

Sienestäjän lämpimät kantarellileivät

Kantarellit ovat sienien parhaimmistoa ja niistä syntyy helposti todella maukkaat lämpimät leivät.

suolasienet-0074.jpg

Suolasienet

Suolaamalla sienet saat ne säilymään pitkään ja niistä saa valmistettua herkullisen sienisalaatin vaikkapa joulupöytään.

suppilovahveropiiras-0827.jpg

Sienestäjän suppilovahveropiiras

Sienipiiraan salaisuus on yksinkertaiset raaka-aineet. Tässä reseptissä sienen maku on ykkösjuttu.

risotto-0120b.jpg

Suppilovahverorisotto

Maistuisiko italialainen risotto suomalaisittain? Parmesaanilla ja voilla maustettu mehevä sienirisotto valmistuu loppusyksyn herkkupaloista eli suppilovahveroista. Katso myös herkkutattirisoton ohje vanhasta blogista.

Vaniljan makuiset kuivatut omenat

Kuivatut omenaviipaleet maistuvat pienenä välipalana vaikka sellaisenaan. Nämä viipaleet kastetaan ensin vaniljalla maustettuun sitruunamehuun, jolloin ne säilyttävät kauniin värisinä.

kuivattuomena-2629.jpg

Syksyn omenasatoa voi säilöä vaikkapa kuivattamalla. Muistan, kun mummollakin oli aina kuivattuja omenaviipaleita naruun pujotettuna roikkumassa keittiön seinillä. Silloin kauan sitten eivät ne kovin kummoisilta maistuneet -eipä kyllä ollut aavistustakaan, kuinka kauan ne olivat siellä jo roikkuneet.

Nyt päätin kokeilla näitä uudelleen mutta hieman muokaten, kun omenanviipaleet kastaa vaniljalla maustettuun sitruunamehuun, niin omena ei pääse tummumaan ja lopputulos on kaunis, sekä miedon vaniljainen. Kuivatut omenat kannattaa säilyttää paperipussissa ja mahdollisimman kuivassa paikassa, sillä ne nahistuvat helposti. Hyvä vinkki on laittaa paperipussiin kangaspussi, jossa on merisuolaa, sillä se sitoo mahdollisen kosteuden itseensä ja omenat pysyvät rapsakoina.

Näytä lisää