KATSOMASI RESEPTIT

Täytetyt paprikat muf­fins­si­pel­lil­lä

Täytetyt paprikat saavat sisäänsä herkullisen ohratäytteen. Paprikat paahdetaan ensin uunissa muffinssipellillä, joka toimii tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin.

täytetytpaprikat-4904.jpg

Muffinssipelti toimii mitä mainioimmin täytettyjen paprikoiden paistamiseen, sen avulla ne saa pysymään pystyssä koko valmistuksen ajan. Ensin paprikan puolikkaat paahdetaan ilman täytteitä, jotta niistä saa esiin kaiken herkullisen maun.

Paprikoiden paahtuessa valmistetaan täyte. Ohrasuurimot keitetään paketin ohjeen mukaan. Käytin täytteessä Torinon täysjyväohraa, minkä keittoaika on vain 8 minuuttia. Ohran hautuessa sipulit kuullotetaan pannulla ja lopuksi kaikki täytteet yhdistetään keskenään pannulla. Paistinpannu kannattaa ottaa pois levyltä ennen fetan ja kerman lisäämistä, jotta täyte ei enää turhaan paistu, eikä neste pääse haihtumaan hukkaan.

Paahtuneiden paprikoiden pohjalle muodostuu nestettä, jonka voi kipata pois paprikoista. Sitten vain täytteet paprikoihin ja päälle hieman parmesanjuustoa. Uunin lämpöä lasketaan 200 asteeseen ja paprikat takaisin paistumaan noin 20 minuutiksi. Tärjoile paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.

täytetytpaprikat-4906.jpg

Katso myös nopeat kaalikääryleet, joiden valmistus tapahtuu myöskin muffinssipellillä.

Sinihomejuusto-ananasleipä

Lämpimät leivät valmistuvat yleensä sen mukaan, mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Tällä kertaa täytteet olivat hieman suunnitellummat ja päälle pääsivät suosikkini sinihomejuusto ja ananas.

ananashomejuustoleipä-4477.jpg

Oikeastaan tänään piti julkaista yksi herkullinen keittoresepti, mutta siitä sattuikin tulemaan niin hyvää, että se päätyi tulossa olevan Perinneruokaa prkl -kirjan resepteihin. Hätäisesti piti kehitellä jotain muuta nopeaa ja tässä lopputulos. Blogissa on aikasemminkin näkynyt lämpimät leivät, mutta tällä kertaa hieman suunnitelluimmilla täytteillä. Oikeastaan näissä leivissä on kaikki suosikki raaka-aineeni - ei voi siis mennä hirveästi pieleen.

Valmistin vain yhden suuren leivän, josta voi sitten leikata haluamansa kokoisen palan. Kauraleipä sopii mielestäni parhaiten pohjaksi, sillä se on sopivan kiinteää, mutta tietenkin voi käyttää ihan mitä sattuu kaapista jo valmiiksi löytymään. Leipä voidellaan ja pohjalle revitään reilusti tuoretta oreganoa, sitten vain ananasrenkaat ja päälle reilusti sinihomejuustoa. Ripottelin päälle myös hieman chilihiutaleita antamaan pientä potkua. Leipää paistetaan noin 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa ja sitten vaan syömään. Seuraksi sopii esimerkiksi raikas salaatti. 

ananashomejuustoleipä-4479.jpg

Tänään kaiuttimissa soi muuten Old & Romancen uusi Veden kielellä -albumi. Pidän erityisesti bändin hienoista sanoituksista. Kannattaa kuunnella ja katsoa heidän uusi musiikkivideonsa tai tutustua Facebookissa facebook.com/vanhaikuinenromanssi/

 

Tulossa elokuussa

Nyt se on virallista. Perinneruokaa prkl -kirja ilmestyy elokuussa 2017. Tässä nopea vilkaisu tulevaan. 

perinneruokaaprkl.jpg

Nyt on ollut vähän hiljaisempaa blogin puolella, mutta siihen on ollut syynsä, sillä kirjan tekemiseen kuluu yllättävän paljon aikaa. Vaikeinta on varmasti ollut miettiä reseptien sisältöjä, sillä aihepiiri on taas hieman rajoittunut. Sisällysluettelo alkaa pikkuhiljaa olla viilailtu ja ainakin tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen kirjan sisältöön, mutta se jääköön vielä arvoitukseksi lukijoille. Sen verran voin sanoa, että kirjassa on mukana muutamia blogista ennestään tuttuja hittireseptejä, sekä tietysti uusia vähintäänkin yhtä jännittäviä tuotoksia.

Kerron kirjasta lisää sitten syksymmällä, kun julkaisun ajankohta alkaa olemaan käsillä. Lisää tietoa tulevasta löytyy täältä. Sivulla paljastetaan myös muutamia kirjassa mukana olevia reseptejä.

Millaisia reseptejä sinä haluaisit nähdä kirjassa?

Salmiakki-rommikola

Astetta jännittävämpi rommikola, jossa maistuu salmiakki ja lime. Tällä drinkillä lähtee viikonloppu käyntiin.

salmiakki-rommikola-4449.jpg

Se on taas perjantai ja viikko alkaa olla paketissa. Yllättäen mieli teki jotain kepeää drinkkiä ja kaapissa sattui olemaan ainekset rommikolaan ja olihan tuota salmiakkiliuostakin jäänyt, joten pitihän niitä kokeilla yhdessä. Tämä drinkki vaatii sekaan myös reilusti limemehua, sillä muuten se jää hieman tunkkaiseksi. Lopputulos on kuitenkin mainio. Tätä drinkkiä voi suositella kaikille salmiakin ystäville.

Mukavaa viikonloppua!

Kat­ka­ra­pu­pan­na­ri

Tämä uskomattoman maukas suolainen pannari saa makunsa katkarapukeitto-aineksista ja pakastekatkaravuista. Tarjoile katkarapupannari raikkaan salaatin kera.

katkarapupannari-4367.jpg

Eilen keittiössä syntyi taas pellillinen katkarapupannaria, sillä kylään oli tulossa kaveri, jonka herkkua kyseinen pannari on. Vaikka kyseessä onkin jokin 80-luvun herkku, on tämä jäänyt minulta täysin pimentoon. Aluksi hieman epäilin millainen tuotos näistä raaka-aineista syntyisi, mutta olinkin koukussa heti ensipuraisusta. Pannarin kanssa maistuu parhaiten raikas salaatti, mutta menee se ilman sitäkin maitolasillisen kanssa.

Pannariin tarvitaan siis pussillinen katkarapukeittoa, se oikeastaan maustaa koko pannukakun, eikä lisäksi tarvita kuin ripaus suolaa. Parhaiten tähän sopii mielestäni Blå Bandin katkarapukeitto, mutta toki muillakin tulee hyvää.

Pannarin valmistus on todella yksinkertaista. Kaikki ainekset sekoitellaan keskenään ja annetaan turvota ainakin 15 minuttia. Taikina kaadetaan uunipellille ja päälle ripotellaan hieman sulaneet katkaravut, minkä jälkeen pannaria paistetaan 225 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

katkarapupannari-4369.jpg

Näytä lisää