KATSOMASI RESEPTIT

Marinoi & paista samassa pussissa - teriyaki-uunilohi

Tämä uunilohi marinoituu ja paistuu helposti samassa pussissa mehukkaaksi. Se saa makunsa teriyaki-kastikkeesta, hunajasta, inkivääristä ja limemehusta. Lisäkkeeksi sopivat punaviinisipulit. 

uunilohi-3516.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Look by Eskimo

Uunilohi on helppoa ja hyvää arkiruokaa. Kokeilin hieman voimakkaammin marinoitua versiota tällä kertaa, joten marinadi sai makunsa teriyaki-kastikkeesta, limemehusta, inkivääristä ja hunajasta. Ne sopivatkin lohelle erinomaisesti. LOOK by Eskimo -paistopussissa on helppo paistaa uunilohi mehukkaaksi, sillä se ei pääse kuivahtamaan edes vahingossa. Kaiken lisäksi sen pystyy vielä marinoimaan LOOK-paistopussissa ennen uuniin laittamista. Lisäkkeeksi valmistin punaviinisipuleita, jotka voi laittaa samaan aikaan paistumaan toiseen pussiin lohen kanssa.

Look by Eskimo -paistopusseja löytyy miltei kaikkien kauppojen hyllyiltä, mutta niitä voi ostaa myös Eskimo-verkkokaupasta. Sieltä löytyy myös paljon muita tuotteita ruoan valmistamiseen, säilyttämiseen ja keittiön puhdistamiseen, joten kannattaa käydä tutustumassa. Lisäksi etukoodilla: JOULUMIELI saa -15% ostoskorin loppusummasta.

uunilohi-3487.jpg

Mehukkuuden salaisuus

Tämän uunilohen valmistus aloitetaan laittamalla lohifilee  LOOK by Eskimo - Kala & File uunipussiin, se on toimiva pussimalli kaikille fileille pitkän muotonsa ansiosta. Lopuksi lohifileen päälle kaadetaan mausteet ja pussia hieman painellaan, jotta maut sekoittuvat. Pussista olisi hyvä saada paineltua kaikki ilma pois, jolloin marinadi on kosketuksissa kalan pintaan kauttaaltaan. LOOK-paistopussien mukana tulevilla pussinsulkijoilla saa paistopussin tiukasti kiinni, mutta sitä ei kannata käyttää vielä tässä vaiheessa, vaan sulkemiseen kannattaa käyttää pieni pala teippiä marinoinnin ajaksi. Marinointiin kannattaa varata aikaa vähintään kaksi tuntia, mutta parhaan tuloksen saa, kun pussia pitää yön yli jääkaapissa.

uunilohi-3488.jpg

Seuraavana päivänä teippi poistetaan ja pussi suljetaan mukana tulleilla pussinsulkijoilla. LOOK-paistopussiin olisi hyvä jättää kunnolla ilmaan ennen uuniin laittamista, näin kalakin saa hieman väriä pintaan. Lopuksi vielä pieni höyryaukko kulmaan ja kala on valmis uuniin.

Helppo lisäke

Tämän teriyaki-uunilohen kaveriksi valmistin punaviinisipuleita. Ne ovat helppo ja maistuva lisäke monille ruuille, mutta kalalle ne ehkä sopivat parhaiten. Löysin kaupasta pieniä sipuleita ja ne tarttuivat heti mukaan. Nämä punaviinisipulit voi hyvin valmistaa myös isommista sipuleista, mutta silloin ne kannattaa lohkoa pienempiin paloihin. Kuoritut sipulit laitetaan LOOK by Eskimo - uunipussiin 25 x 38 cm. Päälle kaadetaan punaviini ja mausteet, minkä jälkeen pussi suljetaan ja tehdään pieni höyryaukko. Näiden valmistumiseen kuluu noin 30 minuuttia 200 asteessa ja lopputulos on todella herkullinen. 

uunilohi-3491.jpg

Muistutus arvonnasta

Aikasemmassa LOOK by Eskimo postauksessa kerroin Eskimo Bio-kuituliinojen monista eri käyttötarkoituksista. Siellä on myös arvonta, johon voi osallistua kommentoimalla 15.12 mennessä. Voittajalle lähtee  Eskimo-tuotekassi (arvo 30e), joka sisältää Eskimo leivonta- ja ruoan valmistustuotteita sekä Eskimo-kuituliinoja kodin puhdistamiseen.

Ellen Svinhufvud -pallerot

Nopeat leivokset, jotka maistuvat samalta kuin Ellen Svinhufvud -kakku. Sisällä marenkia ja herkullista kahvi-voikreemiä. Lopuksi nämä herkkupallerot kieritellään vielä paahdetuissa mantelilastuissa.

ellen-svinhuvud-pallerot-3480.jpg

Ellen Svinhufvudin kakku on todella makeaa, mutta niin hyvää. Mieleeni tuli kokeilla tehdä sitä kuitenkin hieman erilaiseen muotoon. Samalla kokeilin myös voisiko kakun pohjan korvata valmiilla kaupoista löytyvillä marengeilla. Vanhan blogin puolella on resepti perinteisempään muotoon, mikä toimii erittäin hyvin. 

Haastavin vaihe on valmistaa kahvi-voikreemi, mutta sekin on melko yksikertainen. Siinä melkeimpä kannattaa käyttää sähkövatkainta, jotta massan saa varmasti tasaiseksi, eikä se pääse juoksettumaan. Kreemin valmistus aloitetaan keittämällä kupillinen kahvia. Käytin tähän vanhaa espressoa, sillä voimakas kahvin maku istuu näihin erittäin hyvin. Joukkoon sekoitetaan sokeri ja kerma, sitten annetaan jäähtyä hieman. Kahvia kaadetaan huoneenlämpöisen voin joukkoon vähän kerrallaa voimakkaasti vatkaten, kunnes kaikki on täysin sekaisin. Lopuksi mantelijauhe.

Tasangon marenki sopii mielestäni parhaiten tähän käyttötarkoitukseen, ne ovat juuri sopivan kokoisia ja sopivan matalia. Kaksi pikkumarengia yhdistämällä saa miltei pyöreän leivonnaisen, mikä on helppo kuorruttaa kahvi-voikreemillä ja pyöritellä lopuksi paahdetuissa manteleissa.

ellen-svinhuvud-pallerot-3483.jpg

ellen-svinhuvud-pallerot-3482.jpg

 

Joulu ilman kiirettä

Joululahjojen miettiminen tuottaa joskus päänvaivaa. Netistä tilaamalla lahjat saa helposti kotiin, jolloin kauppojen tungoksessa pyörimisen voi unohtaa.

finnish-design-shop-3422.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Finnish Design Shop

Verkkokaupoista tilaaminen helpottaa kummasti joulukiireitä. Yksi suosikeistani on Finnish Design Shop, mistä löytyy tuotteita joka lähtöön. Tällä hetkellä sivuilta löytyy myös joulukalenteri, jossa on joka päivälle jokin tuote tarjoushintaan. Tässä jutussa kerron omat suosikkini, mitkä ainakin minä haluaisin jouluaattona löytää kuusen alta (vinkki sukulaisilleni). Jostain syystä olen tänä vuonna kiinnostunut kuparista, messingistä ja erilaisista vihreän sävyistä.

Lahjat ehtivät saapua jouluksi, kun ne tilaa viimeistää 20.12. ja yli 100 euron tilauksille toimitus on maksuton.  Finnish Design Shopin valikoimaa täydennetään jatkuvasti, joten sivuilta löytyy aina jotain uutta. Mikäli jokin verkkokaupasta ostettu lahja ei miellyttäisikään, niin tuotteiden palauttamisaikaa on pidennetty 15.1.2017 asti, joten ei tarvitse panikoida senkään suhteen. 

finnish-design-shop-3399.jpg

Klaus Haapaniemen Pheasants & Rhubarbs -tyynynpäällinen, sitä koristavat siihen kudotut värikkäät fasaanit ja komeavartiset raparperit.

finnish-design-shop-3405.jpg

Creatures from Finland muistipeli. Pakassa on mukana 15 paria hauskasti kuvitettua metsän olentoa.

finnish-design-shop-3406.jpg

Silent maljakko, Muuton Silent on pehmeälinjainen lasimaljakko, jonka on suunnitellut Andreas Engesvik.

finnish-design-shop-3407.jpg

Sukat makkaralla jalallinen lasi, näistä kelpaa juoda viiniä

finnish-design-shop-3409.jpg

Iittala X Issey Miyake vati 21 x 20 cm ja Iittala X Issey Miyake lautanen 11 x 11 cm, näissä on hauskasti erilaiset muodot ja ne toimivat hyvin vaikkapa juustolautasena. Sagaformin Oval Oak -juustoveitsisettiin kuuluu tarjoiluhaarukka ja oma juustoveitsi sekä parmesaanille että koville juustoille.

finnish-design-shop-3412.jpg

Celestial kynttilänjalka, messinki

finnish-design-shop-3414.jpg

Tool kirjanmerkki, Sulka. Hauska ja kestävä kirjanmerkki, hyvä joululahja kirjoja rakastaville. 

finnish-design-shop-3418.jpg

Etch kynttilälyhty, yksityiskohtainen kuviointi valaisimen pinnassa luo kiehtovia, monimutkaisia varjoja.

Täytetyt broi­le­rin­rin­nat - niin arkeen kuin juhlaankin

Täytetyt broilerinrinnat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Herkullinen täyte maustaa lihan kauttaaltaan mehukkaaksi. Lopuksi broilerinrinnat kääräistään vielä broileripekoniin.

täytettybroileri-3370.jpg

Broileriruoat ovat yleensä helppoja valmistaa, niin myös nämä täytetyt broilerinrinnat. Pienellä vaivalla syntyy mehukas ruoka, mikä sopii loistavasti viikonloppuun. Näiden rintafileiden sisään laitoin reilusti dijon sinappia, cheddarjuustoa ja hunajaa, sekä hieman päärynää ja pinaattia. Lopuksi fileet kääräistään vielä broileripekoniin. Ilmeisesti tämä broileripekoni on jonkinlainen uutuus, sillä en ole sitä aikaisemmin nähnyt kauppojen hyllyillä. Nyt sitä oli luontevaa kokeilla tähän ruokaan ja sehän toimi todella hyvin. Broileripekoni ei sisällä rasvaa niin paljon kuin tavallinen siankyljestä valmistettu, mutta rikkoutuu ehkä hieman helpommin.

Näiden täytettyjen broilerinrintojen seuraksi paahdoin uunissa kirsikkatomaatteja ja banaanisalottisipuleita. Tomaatit ja kuoritut sipulit laitetaan uunivuokaan ja päälle loraus oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuri. Paahdetaan 225 asteessa kymmenisen minuuttia ja yksikertainen, mutta herkullinen lisäke on valmis. Kannattaa katsoa myös täytetyn broilerin resepti, siinä lisäkkeet valmistuvat samassa vuoassa broilerin kanssa. 

täytettybroileri-3366.jpg

Täytettyjen broilerinrintojen valmistus aloitetaan leikkamaalla jokaiseen fileeseen tasku. Fileet maustetaan kauttaaltaan suolalla ja pippurilla, myös sisältä, minkä jälkeen on täytteiden vuoro. Näihin käytin uutta suosikkiani Voi hyvin -hunajaa, joka on luomua ja ehkä parasta koskaan maistamaani. Kun kaikki täytteet alkaa olla fileiden sisällä, niin fileet kääräistään vielä muutamaan siivuun broileripekonia. Tässä voi käyttää myös normaaliakin pekonia ja luultavasti se on helpompi myös pyörittää broilerinrintojen ympärille, sillä broileripekoni on jäykempää ja murtuu helposti. Broilerikääröt nostetaan uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

täytettybroileri-3373.jpg

Oiva apu keittiöön! - Eskimo Bio -kuituliina

Eskimo Bio -kuituliina on loistava apu ruuanlaitossa ja keittiön puhdistuksessa. Tässä postauksessa kerron erilaisia käyttötapoja, joita käytän miltei päivittäin ruuanlaitossa. Lopussa myös arvonta lukijoille!

eskimo kuituliina-3330.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Look by Eskimo

Ensimmäistä kertaa tutuistun näihin liinoihin ammattikeittiössä kokkikoulun alkumetreillä. Liinoja tuli käytettyä monissa yhteyksissä ruuanlaitossa ja lopuksi keittiö vielä siivottiin näitä apuna käyttäen. Eskimo Bio -kuituliinoja on onneksi saatavilla myös kuluttajille ja niitä olenkin siitä asti käyttänyt kotikeittiössä, kun löysin ne kauppojen hyllyiltä. Kuituliinoja, kuten myös muita Eskimo -tuotteita voi tilata kätevästi myös verkkokaupasta www.eskimofinland.fi.

Parasta Eskimo Bio -kuituliinoissa on, että niitä voi käyttää ensin ruuanlaitossa vaikkapa hedelmien kuivaamiseen ja sitten kuituliinan voi jättää tiskirätiksi. Eskimo Bio -kuituliina kestää melko pitkään käytössä ja kun sen päivät alkaa olla nähty, voi sen heittää biojätteen joukkoon. Paljon miellyttävämpi käytössä kuin haiseva tiskirätti. 

eskimo kuituliina-3334.jpg

Eskimo Bio -kuituliinat toimivat hyvin nesteiden siivilöintiin. Sen avulla saa marjamehustakin täysin kirkasta. Käytin edellisessä postauksessa kuituliinaa Earl Grey -glögin siivilöintiin ja lopputulos on täysin sakaton. Kuituliinan sai huuhdeltua vielä puhtaaksi ja sen elämä jatkui tiskitärttinä. 

Kuituliina soveltuu myös kuumentamiseen, mutta enintää 70 asteeseen kahden tunnin ajaksi tai 100 asteeseen 15 minuutin ajaksi. 

eskimo kuituliina-3337.jpg

Ostan paljon tuoreyrttejä kotiin, mutta ne tahtovat nahistua nopeasti jääkaapissa. Loistava keino pidentää yrttien käyttöikää on kääriä ne kosteaan Eskimo Bio -kuituliinaan ja laittaa takaisin muovipakkkaukseen. Kostea kuituliina pitää yritit pitkään tuoreina. Käyttöikä melkein tuplaantuu. Salaatti pysyy myös rapeana kun se on kääritty kevyesti kosteaan kuituliinaan. 

eskimo kuituliina-3345.jpg

eskimo kuituliina-3348.jpg

Arvonta lukijoille!

Osallistu kommentoimalla kommenttiboksiin ja muista jättää myös sähköpostiosoitteesi. Palkintona arvotaan kaikkien kommentin jättäinen kesken Eskimo-tuotekassi (arvo 30e), se sisältää Eskimo leivonta- ja ruoan valmistustuotteita sekä Eskimo-kuituliinoja kodin puhdistamiseen. Osallistu 15.12. mennessä!

eskimo kuituliina-3324.jpg

 

Näytä lisää