KATSOMASI RESEPTIT

Sienipasteijat kantarelleista

Herkulliset sienipasteijat syntyvät helposti kaupan valmiista voitaikinasta. Kokeile täytteeksi esimerkiksi kantarelleja, herkkutatteja tai suppilovahveroita.

sienipasteija-5748.jpg

Jostain kumman syystä kaikki vanhat tutut sienipaikat ammottavat tyhjyyttään. Sienet ja varsinkin kantarellit ovat putkahtaneet pinnalle aivan uusiin paikkoihin. Varsinkin teiden varsilla niitä on ollut tänä vuonna paljon. Hirveän vilkkaan tien varrelta niitä ei kuitenkaan kannata poimia, sillä sienet kerääväät itseensä raskasmetalleja.

Litran verran kantarelleja kuitenkin löytyi kovan etsinnän jälkeen ja pian ajatukset olivatkin jo sienipasteijoissa. Haaveissa olisi ollut herkkutatit, mutta niitä ei löytynyt ainuttakaan. Näihin sienipasteijoihin voikin käyttää melkein mitä tahansa sieniä, jos onni suosii.

sienipasteija-5752.jpg

sienipasteija-5761.jpg

Mustikkaboston

Tämän bostonkakun täytteenä on runsaasti mustikkaa. Mehukas ja hieman mustikkapiirakkamainen herkku katoaa hetkessä.

mustikkaboston-5734.jpg

Tällä viikolla maalla käydessäni oli äitini valmistanut herkullista mustikkabostonia, jonka ehdin onneks kuvaamaan ennen kuin siitä ei ollut enää palaakaan jäljellä. Tämä mustikkaboston muistuttaa aika paljon pullataikinaan tehtävää mustikkapiirakkaa. Se on sisältä todella mehukasta ja mustikkaa juuri sopivissa määrin.

Viime viikolla kokeilin myös mustikkapizzaa, jota kannattaa kokeilla myös. Se sopii erityisesti valkosuklaan ja mustikoiden yhdistelmän ystäville.

mustikkaboston-5737.jpg

mustikkaboston-5739.jpg

 

Kan­ta­rel­li­pas­ta

Käytä kantarellisaalis tähän yksinkertaiseen, mutta niin herkulliseen kantarellipastaan.

kantarellipasta-5718.jpg

Tämän kesän ensimmäinen itsepoimittu kantarellisaalis päätyi tähän herkulliseen pastaan.  Resepti on melko yksikertainen, mutta silloin kantarellien oma maku pääsee parhaiten esille. Sipulia, voi ja kermaa - niillä ei voi mennä hirveän pieleen. Kastike syntyy ilman vehnäjauhoja ja näin siitä valmistui vieraille illallinen gluteenittoman pastan kanssa. Päälle reilusti parmesanjuustoa ja vähän lehtipersiljaa koristeeksi.

Kantarelleja on nyt metsät pullollaan, joten katso myös nämä reseptit:

kantarellipasta-5720.jpg

 

Mustikkapizza - uusi versio klassikosta

Mustikkapiirakka on loppukesän ehdottomia ykkösherkkuja. Sunnuntaina 6.8. vietetäänkin ensimmäistä valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää, jota päätin juhlistaa mustikkapizzalla.

mustikkapizza-5641.jpgKaupallinen yhteistyö: Myllyn Paras

Mustikkakausi saapui vihdoin, vähän ehkä myöhässä tänä vuonna, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Olenkin jo odotellut milloin pääsen tekemään vuoden ensimmäisen mustikkapiirakan tuoreista marjoista. Vaikka pakastetut mustikat ovatkin melkein yhtä hyviä kuin tuoreet, niin vastapoimittuihin marjoihin liittyy nostalgiaa. Lapsuudessani mustikkapiirakka oli herkku, joka kuului jokaiseen kesään. Perinteinen mustikkapiirakka onkin mielestäni yksi parhaista jälkiruoista. 

Minut haastettiin mustikkapiirakkapäivän kunniaksi tekemään oma versioni mustikkapiirakasta  ja tottakai haaste oli otettava vastaan! Halusin tehdä jotain uudenlaista, joka olisi kuitenkin yhtä nopea ja helppo valmistaa kuin alkuperäinen mummun marjapiirakka. Sainkin melko nopeasti ajatuksen valmistaa mustikkapizzan, jossa yhdistyvät rapea pohja, mustikat, tuorejuusto ja herkullinen valkosuklaamuru. Mielestäni kokonaisuudesta tuli todella herkullinen ja jotenkin kivalla tavalla uudenlainen!

mustikkapizza-5708.jpgPohjaksi valitsin Myllyn Parhaan pyöreän ja makean piirakkataikinan. Tuotteen pyöreä muoto tekee leipomisesta entistäkin helpompaa. Ostin samalla ylimääräisiä piirakkapohjia pakkaseen siltä varalta, että jossain kohtaa makeannälkä tai yllätysvieraat yllättää. Ne nimittäin säilyvät pitkään ja ovat laktoosittomia. Myllyn Parhaalta löytyy makean ja pyöreän piirakkapohjan lisäksi useita erilaisia pohjia moneen tarpeeseen. Kannattaa käydä tutustumassa, tuotteet löytyvät kauppojen pakastealtaista ja ne ovat avainlipputuotteita ja valmistettu kotimaisista raaka-aineista. Tiesittekö muuten, että Myllyn Paras on suomalainen perheyhtiö, joka tekee kotimaisista raaka-aineista arkiruokaa suomalaisille. 

mustikkapizza-5709.jpgKäykääpä äänestämässä Myllyn Parhaan kotisivuilla suosikkimustikkapiirakkaanne minun ja kollegoideni tekeleistä. Osallistumisaika on 1.-13.8. ja voittajaresepti julkaistaan äänestyksen päätyttyä. 

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan yhteensä 5 kpl Lékuén irtopohjapiirakkavuokia. Yhden palkinnon arvo on n. 30 €.

Sunnuntaina syödään sitten mustikkapiirakkaa! Millaisia herkkuja te aiotte tuolloin valmistaa? Muistakaa tägätä Instagramin kuviinne @myllyn_paras ja #mustikkapiirakkapäivä, niin päästään juhlimaan yhdessä! NAM!

Kan­ta­rel­li­mu­hen­nos tai­ki­na­kuo­rel­la

Valmista herkullinen kantarellimuhennos ja peitä se taikinakuorella. Viimeistele annokset uunissa ja tarjoile hyöryävän kuumina.

kantarellimuhennos-5703.jpg

Tämän kertainen sieniretki päätyi kauppaan, sillä metsästä ei löytynyt ainuttakaan kantarellia. Ehkäpä paikkavalinta oli huono tai sitten joku oli jo ehtinyt ne poimimaan. No onneksi kantarelleja oli saatavilla kaupassa.

Aluksi kantarelleista piti valmistaa keitto, mutta sitten päädyinkin vain muhennokseen. Kokeilin kuorruttaa pienet annokset palalla voitaikinaa ja mielestäni lopputulos oli aikas hyvä. Nämä annokset sopivat loistavasti vaikka alkupaloiksi ihan sellaisinaan, sillä niiden kanssa ei tarvitse tarjoilla edes leipää.

Näytä lisää