KATSOMASI RESEPTIT

Uuniviikunat fetajuustolla

Uunissa paahtamalla tuoreet viikunat muuttuvat ihanan makeiksi. Viimeistele annos hyvällä fetajuustolla.

uuniviikunat-6023.jpg

Tässä herkku, joka valmistuu hetkessä. Uunissa paahtamalla tuoreista viikunoista saa paljon makua irti. Mausteiksi sopii rosmariini, hunaja ja valkosipuli. Tätä tehdessä taisin laittaa hieman liikaa valkosipulinkynsiä, sillä koko asunto tuoksui valkosipulilta vielä pitkään ruuan ollessa jo syöty - no onneksi se ei ainakaan minua haittaa, mutta kaikki vieraat eivät olleet aivan samaa mieltä.

Fetajuuston voisi periaatteessa lisätä uuniin paistamisen loppuvaiheessa, mutta halusin pitää sen kuitenkin tällä kertaa jääkaappikylmänä. Siinä tulee kiva yhdistelmä lämmintä ja viileää. Viikunoiden ja fetajuuston kanssa maistuu hyvä punaviini

uuniviikunat-6015.jpg

Suppilovahvero-hirvikastike

Perinteinen hirvikastike saa lisämakua suppilovahveroista. Tarjoa kastike perunamuusin, suolakurkkujen ja puolukoiden kanssa. 

suppilovahvero-hirvikastike-5942.jpg

Suppilovahveroista saa mukavaa lisämakua perinteiseen hirvikastikkeeseen. Parin viikon takaisesta suppilovahverosaaliista on vielä runsaasti jäljelle, joten ajattelin yhdistää niitä hirvikastikkeen joukkoon. Riista ja sienet sopivatkin hyvin yhteen ja kastikkeesta tuli mainio. Tarkempaa aikaa ei tullut otettua kuinka kauan tämä kastike sai hautua, sillä se unohtui levylle, kun aloin tekemään aivan muita asioita. Pilalle sitä ei kuitenkaan saa vaikka hauduttaisi monta tuntia - oikeastaan maku vain paranee, mitä pidempään sen antaa hautua.

Lisukkeeksi valmistin rosamundaperunoista herkullisen perunamuusin, jossa en voita säästellyt. Suppilovahvero-hirvikeiton kylkeen sopii parhaiten maustekurkut ja tuoreet puolukat tai puolukkahillo.

suppilovahvero-hirvikastike-5948.jpg

 

Kurpitsa-kierrepullat

Valmista syksyiset kierrepullat täyttämällä ne viettelevällä kurpitsalla.

kurpitsa-kierrepullat-5956.jpg

Kansallinen korvapuustipäivä meni, eikä suunnitelmieni mukaiset korvapuustipannarit oikein onnistuneet kuten piti. Pullaa kuitenkin teki edelleen mieli, joten ajattelin yhdistää näihin kierrepulliin makean kurpitsatäytteen. Myskikurpitsa paahdetaan ensin uunissa ja sitten soseutetaan yhdessä sokerin ja mausteiden kanssa, näin syntyy herkullinen täyte. Tein pullista jättikokoisia, sillä olin sattunut lainaamaan juuri normaalikokoista (12 koloa) muffinipeltiä kaverille.

Pullista tuli suoraan sanottuna täydellisiä. Kurpitsa tekee pullista oikein mehukkaita ja on mitä parhaimman makuinen täyte.

kurpitsa-kierrepullat-5958.jpg

kurpitsa-kierrepullat-5963.jpg

Puo­luk­ka­mous­se­kak­ku

Kinuskinen keksipohja ja runsaasti puolukkaa sisältävä mousse muodostavat vastustamattoman makuparin. 

puolukkamoussekakku-5927.jpg

Viime viikonloppuna tuli käytyä pitkästä aikaa puolukassa. Puolukoita onkin nyt runsaasti saatavilla, eikä viiden litran ämpärin täyttämiseen kulunut puolta tuntia kauempaa. 

Viime vuonna tein puolukoista piirakan pullataikinalla ja siitä tulikin erittäin hyvä. Tällä kertaa kokeilin valmistaa puolukkamoussekakkua. Reseptin halusin pitää mahdollisimman helppona ja mielestäni onnistuinkin siinä melko hyvin. Myös maku tässä kakussa on onnistunut ja niin oli myös vieraidenkin mielestä. Käytin pohjaan voin sijaan kinuskia - onhan puolukat ja kinuski loistava yhdistelmä. 

puolukkamoussekakku-5921.jpg

Klassikot yhdessä - Kaali-ma­ka­ro­ni­laa­tik­ko

Pidätkö kaali- ja makaronilaatikosta? Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa.

kaali-makaronilaatikko-5892.jpg

Taas päästään jännittävien kokeilujen pariin. Yhdistin kaali- ja makaronilaatikon. Vaikeinta tässä oli päättää kumpaan suuntaa ruoan maun vie - olisiko se enemmän makean kaalilaatikon vai täyteläisen makaronilaatikon makuinen. Kaalilaatikon maku vei tällä kertaa voiton ja lopputuloksena syntyi jännittävän makuinen laatikko, mutta siis hyvällä tavalla. Oikeastaan se ei poikkea hirveästi perinteisestä makaronilaatikosta, sillä riisi on vain korvattu makaronilla ja nesteenä on lisäksi ruokakermaa. Tämä kaali-makaronilaatikko maistuu parhaalta puolukkahillon kanssa. Kokeilisitko?

kaali-makaronilaatikko-5903.jpg

Näytä lisää