cakes_and_sugarcraft.jpg

Jihuu! Olen eilisestä lähtien hyppinyt kattoon ja illalla vatsa oli niin täynnä perhosia, että en meinannut malttaa mennä nukkumaan ollenkaan. Olin eilen täydessä työntouhussa valtavan kokoisen ja valtavan ihanan hääkakun parissa, kun huomasin saaneeni sähköpostin Squires Kitchen:ltä. Kyseinen yritys ei varmasti ole mennyt keneltäkään kakkuilun tosiharrastajalta ohi heidän mielettömän leivontatarvike- ja julkaisuvalikoimansa ansiosta. Ja niille, joille SK on uusi tuttavuus, kerrottakoon nopeasti, että kyseessä on yksi maailman suurimmista leivonta-alan tarvikevalmistajista ja he julkaisevat useita kirjoja ja lehtiä ympäri maailmaa. Eilen saapuneessa sähköpostissa kerrottiin, että Cakes & Sugarcraft -lehden uusimmassa numerossa 126 on arvostelu kirjastani!

 

Tämä tuli minulle täytenä yllätyksenä, vaikkakin voin nyt vihdoin paljastaa Lontoon -matkojeni tärkeimmän syyn. Muistatteko, kun Lontoon matkapostauksessa kerroin tavanneeni sattumalta kakkukirjailijan? Hän innostui kovasti töistäni ja sana kiiri eteenpäin Squires Kitchenin editorille asti, kunnes sain eräänä päivänä kutsun palaveriin Farnhamiin Squires Kitchenin idylliseen päämajaan.

 

En ole eläessäni jännittänyt mitään niin paljon kuin tätä kyseistä palaveria. Junamatkalla Lontoosta Farnhamiin yritin olla ajattelematta sitä, että nämä tyypit tekevät töitä kakkualan supertähtien, kuten Peggy Porschenin, Carlos Lichettin, Mich Turnerin, Eric Lanlardin jne kanssa. Supertähtien, jotka leipovat kakkuja muille supertähdille, kuten Madonnalle, Kate Mossille, Elton Johnille ja Beckhameille. Ei mitään paineita, eipä juuri. Selailin junassa sormet jännityksestä hionneena pinkkaa luonnoksia kakuistani miettien, että miten mikään näistä olisi ikinä riittävän hyvä.

 

Squires Kitchenin tilat koostuvat kauniista vanhoista punatiilisistä rakennuksista. Kokonaisuuteen kuuluu kakkutarvikekauppa tuhansine koristeluvälineineen, toimituksen tilat sekä kansainvälinen kakkukoulu. Kun astelin tarvikeliikkeen lasiovesta upean kakkunäyteikkunan vierestä sisälle, kaikki junamatkalla (tai no oikeastaan pari kuukautta) tuntemani paniikki katosi. Tuntui, että juuri täällä minun kuuluukin olla ja olin pakahtua innostuksesta. Editori saapui aulaan ja johdatti minut palaverihuoneeseen, jossa iloisen jutustelun ja kakkujen suunnittelun lomassa mietin, että voiko olla mitään siistimpää, kuin olla juuri nyt tässä. Suunnittelemassa julkaisuja kansainväliseen kakkulehteen. Ehdottomasti yksi parhaista päivistä elämässäni. Palaverin päätteeksi sain esittelykierroksen SK:n tiloihin ja näin vilaukselta, miltä kakkukoulussa näyttää opetuksen aikana. Lopuksi sain valita tarvikeliikkeestä mukaani ihan mitä tahansa. Väistämätön "pikkulapsi karkkikaupassa" fiilis oli taattu. Ensimmäisenä minulle pakattiin mukaan kaikki tuoteuutuudet, mutta sen jälkeen pyörin varmaankin vielä tunnin liikkeessä ja poistuin sieltä mukanani vaikka mitä ihania vempaimia ja raaka-aineita. Vastalahjaksi jätin toimitukseen muutaman kappaleen kirjaani. Ja niinhän siinä sitten kävi, että seuraavaan Cakes and Sugarcraft -lehteen tulee ihka aito minun tekemäni resepti koristeluohjeineen ja vaihekuvineen!

 

Enpä ajatellut pienessä mielessänikään, että he tekisivät kirjastani vielä arvostelunkin. Onhan kirja ainakin toistaiseksi vielä suomenkielinenkin. Suureksi ilokseni tekivät kuitenkin. Eikä minkälaisen tahansa arvostelun, vaan tällaisen (pahoittelut hieman tökeröstä suorasta käännöksestä):

 

"Emma Iivanainen on palkittu kakkutaiteilija, bloggaaja ja yrittäjä, joka kilpaili The Great British Bake Off -ohjelman suomalaisessa versiossa "Koko Suomi leipoo". Tämä on hänen ensimmäinen kirjansa ja Emman omaperäinen värikäs tyyli loistaa läpi monipuolisten reseptien sisältäen kuppikakkuja, marenkeja, kerroskakkuja ja macaron -leivoksia. Valoisat ja kirkkaat kuvat tekevät kirjasta erinomaisen inspiraationlähteen, vaikka et osaisi lukea suomenkieltä. Katso vaihekuvallinen englanninkielinen ohje Emmalta seuraavassa numerossa."

 

Uskomatonta, mutta totta.

Siellä minun kirjani on lehden Recommended reads -osiossa (siis suositeltavaa luettavaa!).

Ensimmäisenä suomalaisena ikinä.

Samassa jutussa Peggy Porschenin uusimman kirjan kanssa.

OMG.

 

 

IN ENGLISH

 

A review of my book is on the latest issue of Cakes and Sugarcraft magazine! I'm super super happy and thankful for the lovely review. The magazine is sold world wide and you can find the review on the "Recommended readings" section. And look out for a step-by-step guide in English from me on the next issue 127!