Valentines_day.jpg

Ihanaa ystävänpäivää rakkaat lukijat! <3 <3 <3 

Mahtavaa kevät on täällä ja sen myötä monta ihanaa juttua. Aurinkoa... ja...enpä oikein pysty tässä humussa keksimään muuta kuin tietenkin ne häät! :D Ei enää montaa viikkoa jäljellä! <3

Hääsuunnittelut tuntuvat olevan melko hyvässä vaiheessa. Saa nähdä iskeekö vielä jokin loppuhässäkkä, mutta nyt ainakin suunnitelmat tuntuvat vielä melko selkeiltä. Hehe vakuuttelin jo jokunen kuukausi sitten ystävälleni (miespuoleinen opiskelukaverini TTY:ltä), että minustahan ei tule mitään bridezillaa. Hän pyöritteli päätään epäuskoisesti. Oli ilmeisesti kuullut tämän saman lauseen aikaisemminkin. Katsotaan siis, miten käy :D

Eli siis, jos on antaa viime hetken vinkkejä, niin otetaan erittäin mielellään vastaan kommenttiboksiin!

Kesällä varasimme heti kirkon ja juhlapaikan. Niiden kanssa saikin olla ajoissa, koska juhlapaikassamme oli siinä vaiheessa seuraavalle lähes 2 vuodelle tasan kaksi vapaata viikonloppua ja toinen niistä oli vappuaatto. Oli siis helppoa valita hääpäivä tällä perusteella!

Siskoni antoi vinkin juhlapaikasta ja varasimme sen heti ensimmäisellä puhelulla jopa käymättä paikan päällä, että ei vain mene tilaisuus ohi. Kyseessä on 1900 -luvun alun tiilirakennus, jonka sisäseinätkin ovat tunnelmallisesti vanhaa tiiltä. Rustiikkista tunnelmaa on siis häihimme tulossa. Tumman tiiliympäristön kontrastiksi koristelut, kukat ja jälkiruokapöydän tarjoilut tulevat olemaan vaalean pastellin sävyisiä. Lisäksi koristeluun sekä jälkkäriherkkupöytään tulee ripaus kultaa. 

Yksi tärkeistä kriteereistä paikan valinnassa oli tietenkin, että juhlapaikkaan saa tuoda oman kakun! Ja valita vapaasti cateringin. Juhlapaikka sijaitsee melko lähellä kirkkoa, joten siirtyminen juhlapaikalle onnistuu kätevästi. Tärkeää oli myös, että vuokra-aika on koko viikonlopun mittainen, jotta saamme rauhassa valmistella edellisenä päivänä ja juhlia sitten läpi yön. Muokkailemmekin juhlapaikan sisustusta hieman laajemmin. Muun muuassa noin 200 kappaleella valopalloja! Saattaa olla, että mukaan tulee myös 200 ilmapalloa. Siitä emme ole vielä tehneet aivan lopullista päätöstä. Ilmapallot olivat kuitenkin aivan ensimmäinen hankintamme juhliin. Ostimme ne Thaimaasta Koh Taolta heti kihlautumisemme jälkeen. Minä valitsin 100 mustaa ilmapalloa ja sulhanen kevensi tunnelmaa valitsemalla 100 kpl valkoisia sydänpalloja :D Katsotaan löytävätkö ne vielä paikkansa koristelussa. Haaveilen ilmapallojen, satiininauhojen ja kukkien kokonaisuudesta...

Pöytiin tulevat valkoiset liinat, helminauhaa, valkoiseksi maalattuja oksia, eukalyptusköynnöstä, kynttilöitä ja lasipurkkeihin pastellisävyisiä kukkia. Varsinaisia nimikylttejä emme tee ollenkaan, vaan jokainen löytää paikkansa hääkeksien sellofaanipusseihin satiininauhahalla kiinnitetyistä korteista. Menut ja ohjelmakortit tulevat jokaiselle painettuna. Niitä varten olen ottanut itse valokuvat ja sulhanen on suunnitellut taiton.

Sulhanen on ollu vähintäänkin yhtä aktiivinen häiden järjestelyissä kuin minä, joten muutaman päivän säännöllisinä suunnittelurupeamina olemme saaneet paljon aikaan.

Häistä tulee nyt jo ennen juhlia ja niiden jälkeen (jotta en paljasta häävieraille aivan kaikkea etukäteen) pieni postaussarja blogiin. Tässä ensimmäinen koskien juhlapaikkaa ja juhlien yleistä tunnelmaa. Toivottavasti innostutte lueskelemaan hieman lisääkin hääjuttuja täältä! :)

Ja ehdottomasti kaikki vinkit ovat tarpeen! Kiitos jo etukäteen <3

 

Valokuva: Emman makeat piirakat -kirja, Emma Iivanainen