koristelunäytös_emma.jpg

 

Eilen oli todella mukava päivä Kenkäverossa kakkutapahtuman merkeissä. Tupa oli pieni, mutta sitäkin täydempi! Paljon kiitoksia kaikille innokkaille kotileipureille, joita sain tavata päivän aikana. Oli mahtavaa huomata, miten leivonta innostaa kaikenikäisiä ja oli mukavaa päästä juttelemaan leipomisesta monen monen innokkaan leipojan kanssa. Ennen näytöksiä kävin pikaisesti haastateltavana Radio Mikkelin toimituksessa ja näytösten jälkeen tehtiin haastattelu tänään ilmestyneeseen Länsi-Savo -lehteen.

Erityiskiitokset vielä Sokerivaltakunta -blogin Sanjalle, joka ilahduttavalla innokkuudella tuli auttamaan näytöksen järjestelyjen kanssa. Sellaista hässäkkää koko päivä olikin, että näytösten valmistelu olisi mennyt haastavaksi ilman apukäsiä. Kiitos Sanja <3

Näytösten aiheena olivat nyt niin superdrentikkäät pastellisävyiset joulukakut. Ohjeistin ensimmäisessä näytöksessä vaaleanpunaisen liukuvärikuorrutuksen ja kaksiväristen pursotusten tekemisen. Koristelu löytyy alkujaan Emma kakut, leivokset ja jäätelöt -kirjasta. Toisessa näytöksessä oltiin enemmän ensimmäisen kirjani Kakkutaidetta kotikeittiössä -aiheissa ja ohjeistin näytöksessä kakun kuorruttamisen sokerimassalla ja sokerimassakukkien valmistamisen peruskikat. Joulutähtikoristeiden ohjeen idea oli, että kukat pystyy valmistamaan ilman mitään kukkamuotteja. Alle puolessa tunnissa täytin, kuorrutin ja koristelin kakut kummassakin näytöksessä.

En ollut aikaisemmin käynyt Kenkäverossa ja voi kuinka se tosiaan on upean idyllinen paikka. Jouluisen tunnelman kruunaavat kauniit joulukoristelut oli käynyt tekemässä itse muotisuunnittelija Jukka Rintala, jonka töitä olen seuraillut ja ihaillut lapsesta asti. Kakkukilpailun parhaimmisto saatiin myös päivän aikana valittua sekä tuomariston, että yleisön puolesta.

Lisää tunnelmia tapahtumasta voi käydä katsomassa Kenkäveron, Länsi-Savo -lehden ja Radio Mikkelin sivuilta. 

Valokuvat: Kenkävero, Kuva 2: Radio Mikkeli

radio_mikkeli.jpg

koristelunäytös_kenkävero.jpg

koristelunäytös.jpg