Pinkki_liukuvärikakku.jpg

Syntymäpäiväjuhliin toivottiin kreemikuorrutteista kakkua violetilla ja pinkillä kuorutteella. Koristeeksi toivottiin vaaleita liljoja ja muutama pienempi kukka. Kakussa on vaalea kakkupohja ja täytteenä mansikkamoussea ja mangomoussea.

Tässä muutama vinkki kakun kuorruttamiseen kreemillä:

- Perusohje: 200 g voita, 2 dl tomusokeria, 1 rkl maitoa. Kaikki vatkataan sähkövatkaimella usean minuutin ajan, kunnes kreemi on kuohkeaa

- Kaikkien ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä. Voita kannattaa ihan reilusti lämmittää mikrossa. Voin tulee olla todella pehmeää, mutta ei tietenkään aivan sulanutta. Jos voi pääsee suuremmalta alueelta sulamaan, laita kulho hetkeksi jääkaappiin.

- Vatkaa kreemiä sähkövatkaimella riittävän kauan. Kreemin tulee olla yhtä helposti levittyvää, kuin kermavaahdon. Helpointa kreemi on vatkata yleiskoneessa.

- Käytä oikeaa voita. Margariinista ei saa tarpeeksi pehmeää kreemiä.

- Kuorrute on helppo levittää tasaisesti, kun pyörittää kakkua pyörivällä tarjottimella ja käyttää suoraa palettiveistä tai raappaa.

- Kreemillä kuorrutetun kakun voi kuorruttaa sokerimassalla, jolloin sokerimassa kestää kakun päällä moitteettomana useamman päivän.

- Kreemin voi värjätä pastaväreillä.

liukuvärikakku.jpg

kreemikakku.jpg

watercolor_cake.jpg