joulutortut.jpg

Tämän joulun ensimmäiset joulutortut saivat täytteekseen kanelilla maustettua omenahilloa! Halusin tehdä uuden muotoisia joulutorttuja hyödyntäen lehtimuottia.

Näiden torttujen muodon saa tehtyä esimerkiksi kahdella erikokoisella lasilla tai pyöreällä muotilla. Koristeeksi voi tehdä jonkun kivan muodon vaikkapa piparkakkumuotilla. 

Kauli voitaikinaa ohuemmaksi ja ota pyöreällä muotilla kuvioita. Leikkaa puoleen ympyröistä pienempi ympyrä keskelle. Voitele pohjaympyrät kananmunalla ja nosta ympyräreuna paikalleen. Voitele reuna kananmunalla ja kiinnitä koristelehti. Voitele lehden pinta ja lisää hillo tortun keskelle. Sitten ei muuta kuin uuniin!

Sitten tulee hauska vaihe. Eli lumijauhe. Kyseessä on siis tomusokerin tapainen syötävä valkoinen jauhe, joka ei sula edes kuuman tortun päälle. Voit siis huoletta siivilöidä sokeroinnin joulutorttujen päälle heti paiston jälkeen. Toimii!

Herkullista joulunodotusta!

ps. jos kaipaat jouluisia koristeluvinkkejä, niin pidän kaksi näytöstä tällä viikolla:

Huomenna 30.11. näytän vinkkejä jouluisten kuppikakkujen koristeluun upeilla kukkapursotuksilla Helsingissä Pitäjänmäen kirjastossa klo 18-19

Lauantaina 3.12. näytän erilaisia tekniikoita piparkakkujen koristeluun Pirkkalan Confettin myymälässä klo 13-15

Molempiin tilaisuuksiin vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Lumijauhe saatu blogin kautta Confettilta.