hääkakku.jpg

Päätimme sulhasen kanssa tehdä omiin häihimme hääkakun itse. Totesin nimittäin, että olisin varmaankin melko hankala kakkuasiakas. Sen verran tarkka visio minulla oli siitä, minkälainen hääkakusta tulisi. Kyse on tunnelmasta ja pienistä nyanseista, jotka pystyy täysin hahmottamaan vasta siinä vaiheessa, kun kakun koristeita kiinnittää paikalleen. Jokaisella lehdellä ja kukalla on oma paikkansa ja suuntansa, jota ei pysty täysin arvaamaan etukäteen. Sama juttu siis kuin taidemaalari tilaisi teoksen toiselta taidemaalarilta. 

Kaikki meni hienosti. Sain kuin sainkin kakun ajoissa valmiiksi edellisenä iltana ennen häitä. Kakusta tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Siinä oli kukkakoristeluiden herkkyyttä, mutta myös minulle niin rakkaita graafisia muotoja yhdistettynä tavalla, joka henkii aavistuksen aasialaista tunnelmaa. Tämä siitä syystä, että kaukomaat olivat ruokateemaana häissämme. Pääruokana oli intialaisia herkkuja. Kana tikka masalaa, perunakukkakaalicurrya, naan-leipää, raitaa, kik-hernesalaattia jne. Iltapalalistalta löytyi mm kevätrullia, kanasamosa ja empanadas. Tällainen menu oli meille luonnollinen valinta. Me kumpikin rakastamme intialaista ruokaa ja matkustelua kaukomaihin. Heti häiden jälkeen suuntasimmekin kolmeksi viikoksi Thaimaan pikkusaarille. 

Hääkakkumme oli maultaan porkkanakakku tuorejuustotäytteellä. Tämäkin oli helppo valinta, sillä kyseinen kakku on minun, mutta myös lähestulkoon jokaisen ystäväni suosikkimaku tekemistäni kakuista. Juhlava lisä hääkakkuumme oli, että käytin siinä tähän mennessä arvokkainta raaka-ainetta eli 24 -karaatin kultaa. Oli ihanaa, että kakussamme oli jokin tällainen extrajuhlava elementti, jollaista en ollut aikaisemmin käyttänyt. 

Kakku kuljetettiin sulhasen ja bestmanin avustuksella onnistuneesti juhlapaikalle. Tarkistin jääkaapin lämpötilan ja laitoin oven kiinni. Kakku oli turvallisesti perillä ja valmiina seuraavan päivän juhlaa varten.

Ja nyt tulee se suuri MUTTA.

Kaikki oli valmista ruokailun jälkeen kakun leikkaamista varten. Sulhasen sisko (ravintola- ja kahvila-alan superammattilainen) miesystävineen oli värvätty tuomaan kakku esille juhlaväen eteen. Leikkaisimme kakun ja samalla otettaisiin kuva iso-britannialaista hääkakkulehteä varten. Odottelemme jännittyneenä koko juhlaväen kanssa, kunnes saan yllättävän kutsun siirtyä mahdollisimman huomaamattomasti keittiön puolelle. Pää on onneksi tässä vaiheessa aivan tyhjä. Ajattelen, että mitä siellä ikinä tuleekaan vastaan, niin näillä mennään.

Ja voihan kauhistus. Vastassa oli sellainen näky, mitä en olisi osannut kuvitellakaan! Suurella vaivalla tehty kukkakoristelu valui yhtenä sulana vanana pitkin kakun tahmaantunutta pintaa! Ei voi olla totta! Vieraat odottivat juhlasalin pulella innolla kakkua, joka näytti sillä hetkellä siltä, kuin en olisi ikinä yhtään kakkua tehnytkään. Jääkaappi oli mennyt yön aikana rikki ja sisällä oli niin valtava määrä kosteutta, että sokerimassa ei kestänyt tällaista ympäristöä ollenkaan. Lämpötila oli onneksi sellainen, että kakun pystyi vielä tarjoilemaan. Enpä voinut kuin kummastella, että millä ihmeen säkällä tällainen juttu tapahtuu omissa häissä!

Taas otettiin kakkuhommissa insinöörinlogiikka käyttöön ja ongelmaan piti keksiä nopeasti ratkaisu. Apukäsiä onneksi löytyi runsaasti ja kaasoni sekä sulhasen veli lähtivät pikaisesti käymään meidän kotonamme (onneksi asuimme lähellä juhlapaikkaa) hakemassa kaapeistani kaikki ylimääräiset sokerimassakoristeet. Sitten ei muuta kuin kakku ulos jääkaapista ja aloin hääpuku päällä irrotella sulaineiden koristeiden jämiä ja kiinnittää tilalle uusia koristeita. Sillä välin vieraat saivat onneksi herkutella jo karkkipöydän antimilla. 

hääkakku2.jpg

Lopulta sain koristelun valmiiksi ennätysajassa. Koristeet riittivät juuri ja juuri. Saimme kuin saimmekin kakun tarjolle ja kuvattavaksi. Huh. Täytyy sanoa, että kyllä siinä hieman koeteltiin bridezillamaisuutta kaiken järjestelyhässäkän jälkeen, mutta onneksi häissä ei ole kyse sellaisista ulkoisista asioista, kuten kakku, vaan siitä kenen ihmisen kanssa menee naimisiin. Siis loppu hyvin, kaikki hyvin.

Moni vieraista sanoi, että ei olisi edes huomannut, että kakun kanssa oli tapahtunut mitään kummallista. Edes brittilehden editori ei olisi huomannut. Kaikkien kommelluksien jälkeen kakku tosiaan julkaistaan seuraavassa Wedding Cakes -lehdessä. Tarkkasilmäiset huomasivat ehkä myös, että alkuperäinen versio kakusta päätyi juuri julkaistun Uuden työn yhteiskunta -kirjan sivulle. Toinen häissämme tarjolla ollut erikoisruokavaliokakku löytyy edellisestä postauksesta.

Niin ja juhlapaikan jääkaappi on kuulemma korjattu.

Jännittävää viikkoa!

weddingphoto.jpg