hääkakku_sokerimassakukat.jpg

Maanantai. Mikä ihana päivä mennä naimisiin!

Sellaisen juhlapäivän jälkeen maanantait eivät varmastikaan enää tunnu yhtään niin harmailta. Tämä pieni hääkakku haettiin tänä aamuna hääjuhlia varten. Enpä ole koskaan aikaisemmin tehnyt hääkakkua edes millekään muulle arkipäivälle. Virkistävää!

Juhliin toivottiin suklaakakkua tuorejuustotäytteellä ja koristeluksi pitsiä, hopeiset sormukset sekä kukkia, joissa olisi hieman violettia väriä mukana.

Muistakaa, että myös maanantai voi siis olla yhtä juhlaa!

Itseasiassa se minulle usein onkin, koska maanantai on kakuntekijälle monesti se viikon ainoa vapaapäivä. Tänään vietin sen syömällä pitkän aamiaisen tunnelmallisessa kahvilassa. Tilaan aina niitä juttuja, joita en itse lähes koskaan leivo eli tietysti karjalanpiirakan ja voisilmäpullan. Sen jälkeen haahuilin ihanan toimettomana ympäri Tampereen keskustaa keräten kuitenkin hieman jännitystä siitä, että uusi kirjani pitäisi ilmestyä kauppojen hyllyille viikon sisään! Vatsassa on perhosia aivan jatkuvalla syötöllä.

Niin ja sitten söin hieman lisää. Tietenkin yhden parhaista annoksista, mitä Tampereelta voi löytää eli kauppahallin Neljä vuodenaikaa -ravintolan taivaallisen ranskalaisen kalakeiton. Elämä pyörii siis täysin hyvän ruuan ympärillä vapaapäivinäkin. Ai niin. Löysin myös kirpparilta täydellisen vanhan ja sopivasti kuluneen lusikan.

Maanantai <3

hääkakku_hortensiat.jpg

hääkakku_sokerimassakukat2.jpg