lumihiutalekoristeet_pikeeristä.jpg

Talven viimehetkistä on hyvä ottaa vielä ilo irti! Syötävät lumihiutalekoristeet syntyvät helposti ja tarvikkeet löytyvät takuuvarmasti jokaisesta keittiöstä. Lumihiutaleita voi asetella koristeeksi kakkujen ja kuppikakkujen päälle. Etenkin suklaakakkujen päällä koristeet näyttävät upeilta, koska ne erottuvat hyvin tummasta kuorrutteesta.

Voit pursottaa lumihiutaleet myös suklaasta. Laita leivinpaperit tällöin hetkeksi pakastimeen ja irrota koristeet varovasti kun ne ovat jähmettyneet.

pikeeri.jpg

Pikeeri on tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta sekoitettava kuorrute, jota käytetään usein pikkuleipien koristelemiseen ja kakkujen yksityiskohtiin tai pursotuksiin. Usein vastaan tulee ohjeita, joissa pikeeri vatkataan sähkövatkaimella, mutta olen huomannut, että pikeeristä tulee paljon helpommin pursottuvaa silloin kun sen sekoittaa vain tavallisella lusikalla. Lisään usein pikeeriin pari tippaa sitruunamehua, jotta se kovettuu paremmin, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Pikeeri:

1 rkl kanamunan valkuaista

5 rkl tomusokeria

muutama tippa sitruunamehua

Erottele valkuainen varovasti siten, että joukkoon ei pääse yhtään keltuaista. Lisää tomusokeri ja sitruunamehu ja sekoita seos tasaiseksi.

pikeeri_2.jpg

Laita pakastuspussi tai pursotinpussi lasiin ja käännä pussin reunat lasin reunan yli. Kaada pikeeri pussiin.

pikeeri_3.jpg

Solmi pussi kiinni ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä saksilla.

lumihiutaleet_malli.jpg

Tulosta yllä oleva malli tai piirrä itse lumihiutaleita paperille.

lumihiutaleet_tutorial.jpg

Aseta leivinpaperi lumihiutalemallien päälle ja pursota pikeeriä mallien mukaisesti. Suoria viivoja saa helpoiten kun antaa pikeerin "pudota" samalla kun pursottaa.Voit tarvittaessa teipata mallipaperin ja leivinpaperin kiinni työskentelyalustaan.

lumihiutaleet_sokeri.jpg

Voit halutessasi ripotella lumihiutaleiden päälle tavallista kidesokeria.

lumihiutaleet_pikeeristä.jpg

Anna koristeiden kuivua huoneenlämmössä vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

lumihiutalekoristeet.jpg

Irrota koristeet varovasti leivinpaperista ja käytä kakkujen ja kuppikakkujen koristeena!