lime_macarons2.jpg

Macaron -leivokset ovat ihanan näköisiä pieniä värikkäitä herkkuja täynnä makujen ja rakenteiden sinfoniaa. Kuori rapsahtaa ensin ja sitten seuraa maukas sitkeän pehmeä sisus. Sitten tämä täydellinen kokonaisuus sulaa suuhun. Macaroneja voi valmistaa kaikissa väreissä ja ne tekevät arjesta juhlaa ja juhlasta huipputyylikästä. Macaron -leivokset ovat yllättävän simppeleitä tehdä ranskalaisella tekniikalla. Muutamia niksejä noudattamalla saat upeita leivoksia aikaiseksi. 

 

Oikeaoppisessa macaronissa on tasainen kiiltävä pinta ja paiston aikana kuoriin muodostuu jalka "pied". Onnistunut macaron on ulkonäkönsä lisäksi myös sisältä täyttä tavaraa, eli kuori ei saisi olla ontto.

 

Tässä vielä muutama hyödyllinen vinkki:

 

- Leikkaa leivinpaperi sopivan kokoiseksi pellille, siten että se laskeutuu pellin pohjalle tasaiseksi

- Sekoita mantelijauhe-tomusokeri seos monitoimikoneella. Tällöin massasta tulee erittäin tasaista.

- Sopiva paistolämpötila löytyy vain kokeilemalla ja se voi olla uunista riippuen mitä tahansa 130-150 asteen väliltä. Myös paistoaika voi vaihdella 15 minuutin molemmin puolin.

- Käytä macaronien valmistamiseen aina vaakaa.

- Marengin värjäämiseen kannattaa käyttää pasta- tai jauhevärejä.

- Voit piirtää lyijykynällä leivinpaperiin valmiiksi sopivan kokoisia ympyröitä, jotta leivoksista tulee saman kokoisia.

- Valmistele pursotinpussi ja uunipellit valmiiksi ennen taikinan teon aloittamista

- Kuorien pinnan kuivumiseen kuluva aika riippuu ilmankosteudesta, joten kokeile aina varovasti sormella onko pinta riittävän kuiva

 

lime_macaron2.jpg

macaron_leivos.jpg

macaron_sisa_lta_2.jpg

macaron_sisa_lta_2.jpg