vadelmajuustokakku_resepti.jpg

Matkustan Squires Kitcenin toimittajan töiden takia usein Lontooseen ja ajattelin esitellä muutamia suosikkikahviloitani täällä blogin puolella. Kahaila -kahvila Brick Lanella Itä-Lontoossa on täydellinen paikka pysähtyä herkuttelemaan trendikkäiden vaatekauppojen, ihastuttavien vintage-liikkeiden ja taidegallerioiden kiertelyn lomassa. Kahaila tarjoilee ihanan kotoisen makuisia kakkuja, leivonnaisia ja täytettyjä leipiä sekä tietenkin huolella valmistettua kahvia. Täydellistä sydänkuviolla koristeltua cappuccinoa joutuu odottelemaan hetken, mutta hurmaavalta tuoksuva kupillinen samettisen pehmeää kahvia on todellakin odottamisen  arvoinen. Ja niin ovat suussa sulavat leivonnaisetkin.

Söin Kahailassa tähän menessä Lontoon reissujeni parasta porkkanakakkua sekä red velvet -kakkua. Ihanan mehevät kakut kermaisine tuorejuustotäytteineen ovat kerrassaan vastustamattomia. Vertailupohjaa on ehtinyt muodostua melko paljon eikä pelkästään siksi, että viime reissullani tein Lontoon parhaista kahviloista jutun Maku -lehteen. Ruokavalioni koostui tuolloin muutaman päivän pelkästään kahviloiden herkuista.

Palatakseni itse leivonnaisiin, Kahailassa ne maistuvat aivan taidokkaan isoäidin leipomilta. Kauniisti kuluneen puupöydän ääressä istuskellessa tuntuu kuin olisin ystävän luona iltapäiväkahvilla. Asiakkaita puhutellaan etunimellä ja taustalla soi Michael Jacksonin levy. Niinä hetkinä kun Lontoo tuntuu hieman liian suurelta, pysähdyn viettämään täydellisen hetken millionaires bar -kinuskileivokseni kanssa.

kahaila1.jpg

kahaila3.jpg

kahaila9.jpg

kahaila6.jpg

kahaila5.jpg

kahaila_red_velvet.jpg

kahaila7.jpg

kahaila8.jpg