sokeripitsi12.jpg

Voitteko uskoa, että kauniin sokeripitsin valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa? Kyllä se on! Pitsi on täysin syötävää, mutta koostumukseltaan niin joustavaa ja kangasmaista, että kakkujen ja leivosten koristelu sillä käy käden käänteessä. Pitsi kannattaa kiinnittää kakkuihin esimerkiksi kaupan valmiilla sokerikuorrutteella, jota myydään tuubeissa.

Tässä ohjeet vaihekuvineen pitsin valmistamiseen:

sokeripitsi11.jpg

Tarvitset sokeripitsijauhetta ja silikonisen pitsimuotin. Pitsijauheita ja -muotteja voi ostaa leivonnan erikoisliikkeistä (esim Ullan Unelma, Confetti, Leipurin putiikki jne). Pitsijauheita on saatavilla eri merkkisiä. Useimmat jauheet toimivat siten, että niihin lisätään sekaan vettä. Joissain jauheissa tulee mukana myös toinen nestemäinen ainesosa, jota seokseen lisätään. 

sokeripitsi4.jpg

Pitsiseosta voi värjätä elintarvikeväreillä ja seos säilyy pari päivää käyttökelpoisena kun kulhon suojaa ilmatiiviisti kelmulla.

sokeripitsi5.jpg

Levitä pitsiseosta silikonimuotin päälle.

sokeripitsi8.jpg

Kun pitsiseosta on tasaisesti muotin kuvioissa, tasoita pinta lastalla tai veitsellä.

sokeripitsi10.jpg

Kaavi tarkkaan ylimääräinen pitsiseos kuvion ympäriltä. 

sokeripitsi13.jpg

Kuivata pitsiä 6-8 tuntia huoneenlämmössä tai noin 15 minuuttia 70 asteisessa uunissa. Anna pitsin jäähtyä kunnolla, ennen sen irroittamista muotista.

sokeripitsi3.jpg

Kun pitsi tuntuu kuivalta, irrota se varovasti muotista.

sokeripitsi.jpg

Käytä pitsi heti tai säilytä valmis sokeripitsi ilmatiiviissä rasiassa, jossa se voi säilyä riittävän joustavana jopa useita viikkoja.

sokeripitsi2.jpg