halloween_marengit.jpg

Hauskat luumarengit voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen, koska ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä suljetussa rasiassa. Reseptiin ei tarvita kuin kaksi raaka-ainetta: kananmunan valkuaisia ja erikoishienoa sokeria. Suosittelen esimerkiksi Siro sokeria sen takia, että erikoishienolla sokerilla marenkivaahdosta tulee jämäkämpää ja kestävämpää. Myös tavallinen kidesokeri sopii reseptin, mutta vaahdosta voi tulla sillä hieman löysempää. Luiden muotoisissa pursotuksissa se tuskin haittaa merkittävästi. 

Pursottamiseen voi käyttää pyöreää esim noin 1 cm kokoista tyllaa eli pursotusterää tai sitten voit leikata pussin kulman siististi saksilla. Pakastuspussi käy myös pursottamiseen, jos pursotinpusseja ei satu olemaan käden ulottuvilla. 

Luumarengit sopivat hauskoiksi tarjottaviksi sellaisenaan, mutta kuvitelkaapa, miten upealta nämä näyttäisivät kakun ympärillä rivissä kiertämässä kakun reunaa!

Herkullista viikonloppua!