Maailman_paras_limepiirakka.jpg

Tässä tulee yksi kaikkien aikojen suosikkiresepteistäni. Tämä Key Lime Pie:n tapainen Limepiirakka maistuu juustokakkumaisen ihanalta ja on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Kaiken lisäksi piirakka on erittäin helppo valmistaa. Paistamisen jälkeen piirakka saa mielellään tekeytyä jääkaapissa yön yli, joten tämä herkku sopii loistavati juhannuspöytään jälkkäriksi. Piirakan voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja juhlapäivänä riittää koristelun viimeistely. Juhannuksen kunniaksi koristeeksi voi lisätä muutaman tuoreen mansikan ja valkoisia ruusuja.

Perinteisesti Key Lime Pie:n täytteeseen tulee kananmunaa, mutta tavalliseen tapaani halusin löytää taas sen helpoimman ja varmimman reseptin, jolla piirakka onnistuu idioottivarmasti. Tämän täytteen osalta ei siis tarvitse pelätä kananmunan juoksettumista tai kananmunamaista sivumakua, koska kehittelin reseptin niin, että kananmunaa ei tarvita täytteeseen ollenkaan.

Superhelppoa! Kaikki aineet vain sekaisin ja keksipohjan päälle vuokaan. Hetkeksi uunin ja sitten yöksi jääkaappiin, ja todellinen juhannuksen bravuurijälkkäri on valmis!

Samainen resepti löysi tietenkin tiensä myös kirjaani Emman makeat piirakat vaatimattomasti nimellä Maailman paras limepiirakka. Siksi, että tämä on mielestäni niin maultaa kuin valmistustekniikaltaan yksinkertaisesti paras limepiirakkaresepti.

Herkullista juhannusta!

Limepiirakka.jpg

Key_Lime_Pie.jpg