itsetehty_lakritsi.jpg

Näin itsetehdyn lakritsin ohjeen Perinneruokaa prkl! -blogissa, mistä seurasi, että vaikka minulla oli eilen ensimmäinen kokonainen vapaapäivä kahteen kuukauteen, en malttanut pysyä poissa keittiöstä. Niin houkuttelevan postauksen olivat Mika ja Antti tehneet, että säntäsin heti keittiöön katsomaan, jos raaka-aineet lakritsiin löytyisivät valmiina kaapista. Alkuperäisessä postauksessa suositeltiin kauppareissua ennen lakritsin valmistamista, mutta sen verran yritin ottaa vapaapäivästä irti, että en kuitenkaan lähtenyt kauppareissulle. Lakritsia oli saatava heti!

Valmiina kaapista löytyi puoli purkillista lakritsijuurijauhetta, muscovadosokeria, tummaa siirappia, suolaa ja vehnäjauhoja. Näistä oli siis saatava lakritsia aikaiseksi. Jauhettu anis ja muscovadosiirappi jäivät puuttumaan alkuperäisestä reseptiä ajatellen.

Paras lopputulos tulee varmasti hyödyntämällä alkuperäistä reseptiä, mutta onneksi näistä valmiina kaapista löytyneistä aineksista saatiin aikaiseksi sellaista lakritsia, johon niin minulla kuin kihlatullani tuli aivan hillitön himo. Maku syttyy pikkuhiljaa ja on ihanan kotoinen. Karkkipussin lakritsi maistuvat hieman erilaiselta ja veikkaan, että asia jakaa mielipiteitä, mutta minulla ei enää ole paluuta kaupan lakritsiin. Tästä lähtien meillä tehdään lakritsi itse!

Seuraavalla kerralla suunnittelimme Janskun kanssa, että testaamme lakritsin pursottamista vielä nätimmiksi tangoiksi! Sitä odotellessa oli jo pakko päästä jakamaan tätä karkkipäivän ilosanomaa.

Kiitos Mika ja Antti inspiraatiosta! Alkuperäinen resepti löytyy Perinneruokaa prkl! -blogista ja tässä muokkailemani versio reseptistä.