haakakku_kerroskakku.jpg

Oletko aina halunnut oppia valmistamaan upeita juhlakakkuja koristeineen? Haluatko kehittää taitojasi niin kakkujen kuorruttajana kuin koristelijana? Haluatko oppia värjäämään ja maalaamaan koristeet näyttämään henkeäsalpaavan upeilta? Entä kukkien terälehtien muotoilu ja koristeiden asettelu ja kiinnittäminen kakkuun?

Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä kyllä, niin Emma Iivanaisen kakkupäivä -kurssi sopii juuri sinulle! 

 

Kurssin ajankohta ja sijainti:

Lauantaina 16.4.2016 klo 10-16:30

Helsingin Observatorion Tiedekahvila

Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki

 

Päivän mittaisella kurssilla näytän mallia ja annan henkilökohtaista opastusta kakun kuorruttamiseen ja koristeluun. Jokainen kurssilainen kuorruttaa kurssilla oman kakun, jonka koristeeksi tehdään upeita koristeita.

Paljastan kurssilla kädestä pitäen niksit siihen, miten kakusta saadaan taiteellisesti harmoninen näyttävä kokonaisuus ja minkälaisilla tekniikoilla sekä välineillä koristelu syntyy.

Kyseessä ei ole mikä tahansa kakkukurssi, vaan kokonaisvaltaisesti elämyksellinen kakkupäivä, jossa monipuolisten oppien lisäksi nautitaan alkumaljat, herkullinen lounas ja vietetään ihana kahvihetki ihaillen päivän aikana valmistuneita luomuksia.

Lähdimme Tamora Muutosmuotoilu Oy:n kanssa rakentamaan ainutlaatuista kakkukurssia. Porukka huikeita tarkoin valikoituneita moniosaajia on minun lisäkseni mukana järjestämässä tätä kurssipäivää. Minun tehtäväni on tietenkin ollut tuoda kaikki koristelualan osaaminen tähän projektiin. Sellainen osaaminen, jota minua pyydettiin esittelemään ensi viikonlopun kakkumessuille Lontooseen. Omien häiden sattuessa samalle viikonlopulle vedän kursseja Lontoossa hieman myöhemmin. Niitäkin on siis tulossa!

Olen vähintään yhtä innoissani tästä kakkukurssista, jonka järjestämme Muutosmuotoilijoiden kanssa Helsingissä. Nimittäin tässä on niin uudenlaisesta toimintamallista kyse, että jo ennen ensimmäistä kakkupäivää kansainvälinen kakkulehti toivoi saavansa tehdä jutun luomastamme konseptista. 

Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä osaksi tätä tarinaa, jossa rakensimme aivan uudenlaisen elämyksellisen kansainvälistäkin kiinnostusta herättäneen kakkukoulun. Ja tietenkin oppia kakunkoristelun salat!

Tälle kurssille et tarvitse mukaan etukäteen valmistettuja kakkupohjia, vaan mahtava tiimimme järjestää aivan kaiken. Sinä saat tulla paikalle ja nauttia upeasta päivästä.

 

Kurssin sisältö:

- Alkumalja

- Tutustuminen erilaisiin sokerimassoihin ja väreihin

- Kukkakoristeiden ja lehtien valmistaminen (valmistamme useita erilaisia kukkia erilaisilla tekniikoilla. Käymme läpi rakenteet, värit ja pintakuvioinnit)

- Hahmokoristeiden valmistaminen (valmistamme hahmoja ja käymme läpi niiden valmistamisen tekniikan perusteet)

- Herkullinen lounas

- Harjoittelukakkupohjien (styrox) kuorruttaminen sokerimassalla tasaisesti ja kuorruttamisen erikoistekniikat

- Kuorrutuksen reunojen siistiminen ja koristelu

- Kukkakoristeiden maalaaminen ja viimeistely, jossa värisävyjen käytön läpikäyminen

- Koristeiden sommittelu ja kiinnittäminen kakkuun

- Valmiin kakun valokuvaamisen pikaniksit

- Kahvittelu ja herkkuhetki

 

Kurssin jälkeen jokainen osallistuja saa valmistamansa kakun mukaansa. Lisäksi jokainen osallistuja saa mukaan kirjallisen materiaalin, joka sisältää koristeluohjeita, joita on helppo soveltaa kotona.

Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu kurssin nettisivuilla osoitteessa:

www.kakkupaiva.fi

Ilmoittautumisen kanssa kannattaa olla nopea, sillä kurssille mahtuu vain 15 osallistujaa! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.3.2016

Lämpimästi tervetuloa mukaan kakkupäivään! <3

sokerimassakukat.jpg

haakakku_kerroskakku2.jpg

ylioppilaskakku.jpg