lankakeräkakku.jpg

Eläkkeelle! No en sentään ole vielä jäämässä eläkkeelle, mutta itse asiassa vietän tällä hetkellä kesälomaani Sri Lankassa. Olen huomannut, että minun on parempi lomailla talvella, koska kesäviikonloput täyttyvät ihanista hääkakuista ja muista kesän juhlien tilauksista.

Tämä kakku tilattiin tarjottavaksi kahvipöytään eläkepäivien alkamisen juhlistamiseksi. Kakun päälle toivottiin jotakin eläkepäiviin viittaavaa ja koristeluksi valikoituikin lankakerä ja kutimet. Niiden seuraksi tein kakun päälle vielä kaksi vaaleanpunaista pionia. Kakun sisältä löytyi vaalea kakkupohja, mansikkamoussea ja sitruunamoussea. 

Ja kuten edellisessäkin postauksessa, tämänkin kakun kanssa pastakone pääsi keittiön hyllyltä käyttöön. Tein lankakerän langan kaulimalla sokerimassan ohueksi levyksi, jonka kelasin pastakoneen tiheän terän läpi. Sitten vain kieritin lankakasan palloksi ja irrotin yhden langoista kiertämään kakun pääliosaa. Kutimet kierittelin harmaaksi värjätystä sokerimassasta ja maalasin sitten hopeisella tomuvärillä.

Aurinkoisia talvipäiviä!

neulominen_kakku.jpg

 

eläkkeelle_kakku.jpg

eläkekakku.jpg

kahvikuppi.jpg