hääkuppikakut.jpg

Kaupallinen kampanja / yhteistyössä Mennään naimisiin! -häämessut

 

Joulun pyhien jälkeen moni alkaa suunnitella tulevia häitä ja yksi tärkeistä seikoista on tietenkin hääkakku. Nyt onkin siis korkea aika tehdä pieni katsaus tämän vuoden hääkakkutrendeihin. Aloitetaan siitä, mikä on maailmalla in. Eli myös meillä. Suomea ei enää pidä erottaa muusta maailmasta kuuluisan vaatimattomilla hääkakuilla. Perinteinen mansikkakermakakku on kesän ihanin herkku, mutta auttamattomasti nähnyt parhaat päivänsä hääjuhlien tarjottavana. 

 

Iso-Britanniasta juuri saapunut yli 370 upeaa hääkakkua sisältävä lehti vahvistaa epäilykseni siitä, että sokerikukilla koristellut monikerroksiset hääkakut pitävät pintansa vuodesta toiseen. Ne yksinkertaisesti sopivat täydellisesti hääjuhliin ja saavat takuuvarmasti osakseen ihastuneita huokauksia. Ajattomuudessaan ne ovat myös varma valinta ja valokuvaa kakun leikkaamisesta kestää katsella vielä vuosikymmentenkin jälkeen.

 

Tämän hetken ehdottomia kärkitrendejä ovat liukuvärit, graafiset kuviot ja metallisävyt. Toisaalta rustiikkinen ja luonnonläheinen tyyli on myös vahvasti pinnalla. Oikeiden kukkien ja kuorruttamattomien "Naked cake" tyylisten kakkujen suosio sen kuin kasvaa. 

 

Entä mitä voisi tarjoilla kakun sijasta? Yksi suuri kakku ei ole missään nimessä välttämättömyys, vaan pienet kauniit leivokset sopivat erinomaisesti tarjottavaksi hääjuhliin. Suosituimpia leivoksia häissä ovat tietenkin kuppikakut, jotka usein laitetaan tarjolle tornimaiseen telineeseen. Kauniin kokonaisuuden saa myös kuppikakkupöydästä, jolle kuppikakut on aseteltu erilaisten jalallisten lautasten päälle. 

 

Kakun tai leivosten lisäksi karkkibuffet tai herkkubuffet kruunaa hääjuhlien jälkiruokatarjoilut. Karkkibuffetista saa näyttävän kun karkit laitetaan tarjolle lasimaljoihin. Herkkubuffet voi sisältää karkkien lisäksi esimerkiksi marenkeja, macaron -leivoksia, kakkutikkareita ja jopa brownie-paloja. Tärkeintä on, että jälkiruokatarjottavat ovat linjassa häiden muun kokonaisuuden kanssa niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. 

 

Ideoita täydellisen kokonaisuuden rakentamiseen löytyy Mennään naimisiin! -lehden järjestämiltä häämessuilta Helsingin Wanhasta Satamasta 10.-11.1.2015. Meidän suomalaisten iloksi kyseessä onkin koko Pohjoismaiden suurin häätapahtuma ja nyt sattuu olemaan vielä messujen 20 -vuotis juhlavuosi. Ideoita ja inspiraatiota löytyy aivan kaikkeen, mitä voit ikinä kuvitella tarvitsevasi hääjuhlissa. Ja vielä enemmänkin. Voin vain kuvitella, miten sormet syyhyten morsiamet lähtevät näiltä messuilta täynnä intoa. Ideoita löytyy kauneudenhoidosta häämatkoihin ja pukeutumisesta valokuvaamiseen. Häähullaantumisen lomassa voi piipahataa lasillisella samppanjabaarissa tai käydä huippumeikkaajien meikkiopastuksessa. Täydellisten hääjuhlien suunnittelu ei voisi paljon paremmin alkaa!

 

DIY eli tee-se-itse on pinnalla myös hääjärjestelyissä ja messuilta löytyy useita ihania workshoppeja, joissa pääsee oppimaan uusia taitoja ammattilaisten opastamana. Erityisen kiinnostavia näistä ovat koristeiden valmistaminen ja morsiuskimpun sidonta. Miten hienoa on päästä mestarifloristin oppiin sitomaan kauniita kukkia! Lempparinani yhdessä workshopeista opastetaan, miten kuppikakut kuorrutetaan upean näköisiksi. Workshoppien lisäksi messuilla on useita tietoiskuja alan huipuilta ja tietenkin aivan upeat muotinäytökset. Henkeäsalpaavan kauniita hääpukujahan on aivan sallittua ihailla, vaikka häitä ei olisi tiedossakaan.

 

Lisätietoja Mennään naimisiin! -häämessujen ohjelmasta ja yli 150 näytteilleasettajasta löydät osoitteesta www.haamessut.fi

 

Itsetehdyt hääkuppikakut

 

Kuulostaako mahdottomalta tehtävältä? Ei huolta. Otin reseptin suunnittelussa huomioon, että tarvikkeet ja raaka-aineet olisivat helposti saatavilla ja että kauniit kuppikakut syntyvät suhteellisen pienellä vaivalla. Taikina on erittäin helppo tehdä, eikä sen valmistamiseen tarvita edes sähkövatkainta.

 

Jos leivot kuppikakut omiin häihisi, ei hommaa kannata jättää viimeiselle päivälle. Nämä vaniljaisella tuorejuustolla täytetyt sitruunaleivokset säilyvät erityisen hyvin mehevinä ja moitteettoman näköisinä pari päivää, koska ne on kuorrutettu ohuella kerroksella sokerimassaa. Valmista kuppikakut niin, että ne ovat valmiita päivää ennen häitä ja voit sitten keskittyä muihin viime hetken seikkoihin.

 

Tässä vielä muutama vinkki kuppikakkujen valmistamiseen:

- Löydät Amerikan muffinivuokia, sokerimassaa, sokerikuorrutetta, nonparelleja ja elintarvikevärejä tavallisista marketeista leivontahyllyltä.

- Kukkamuotteja myydään monissa tavallisissa tavarataloissa sekä leivonnan erikoisliikkeissä.

- Voit valmistaa koristeet jo useita viikkoja ennen juhlia. Säilytä koristeet huoneenlämmössä pölylytä ja kosteudelta suojattuna

- Jos paistat kuppikakut Amerikan muffinivuoissa, et tarvitse metallista muffinivuokaa. Vuoat ovat niin tukevia, että voit paistaa suuren määrän kuppikakkuja kerralla uunipellillä. 

- Joulusta jääneitä konvehtirasioita kannattaa hyödyntää kukkien kuivatusalustoina. Voit valmistaa kuivatusalustoja myös foliosta muotoilemalla.

- Muista varmistaa, että kuppikakuille on riittävästi jääkaappitilaa.

 

Kukkakoristeet

 

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja ota siitä kukkamuotilla kuvioita. Aseta kukat kuivumaan konvehtirasiaan vähintään yön yli. Voit kuivattaa kukat myös foliosta muotoilluissa pienissä kupeissa.

 

kukkakoristeet.jpg

Kun kukat ovat kuivuneet, kiinnitä sokerikuorrutteella nonparelleja kukkien keskustoihin.

kukkakoristeet2.jpg

Kuppikakkujen täyttäminen ja kuorruttaminen

 

Koverra lusikalla kolot kuppikakkuihin.

sitruunakuppikakut.jpg

Täytä kolot tuorejuustotäytteellä ja tasoita pinta. Siirrä kuppikakut hetkeksi jääkaappiin.

sitruunakuppikakut2.jpg

Kuorruta kuppikakut ohuella kerroksella vaniljakreemiä.

sitruunakuppikakut3.jpg

Värjää sokerimassaa halutessasi elintarvikeväreillä ja kauli massa ohueksi levyksi. Ota kuppikakkujen kokoisella lasilla pyöreitä kuvioita sokerimassasta ja nosta kuorrute kuppikakkujen päälle.

sitruunakuppikakut4.jpg

Kiinnitä kukkakoristeet paikalleen sokerikuorrutteella.

hääkuppikakut2.jpg