erikoistarvikkeet.jpg

Mitkä ovat tärkeimmät erikoisvälineet, jotka kannattaa hankkia, jos haluaa aloittaa kakkujen koristeluharrastuksen?

Tämä kysymys on toistunut jokaisella pitämälläni kakunkoristelukurssilla ja tärkeimpinä valitsisin ehdottomasti seuraavat kolme:

Kukkamuottisarja: Perusmallisella kolmen muotin sarjalla saa omenankukkien lisäksi valmistettua esimerkiksi kirsikankukkia, neilikoita, villiruusuja ja jopa ihan perinteisen ruusun. Kukkien kuivatusalustoina voi käyttää foliosta itse muotoiltuja kuppeja tai tyhjiä konvehtirasioita, kuten tämän postauksen sokerimassakukissa. Kukkien valmistamiseen ei välttämättä tarvita muita välineitä, mutta salaisuus siihen, miten kukista saa todella näyttävän ja elävän näköisiä ohuine terälehtineen piilee kahdessa seuraavassa suosikkivälineessäni.

Vaahtomuovialusta: Kukkien terälehtiä on helppo ohentaa cocktail-tikun, kuviotikun tai pallopäisen marsipaanityökalun avulla vaahtomuovialustan päällä. Koska alusta on pehmeä, sokerimassa ei repeä helposti, vaan sitä on helppo ohentaa pikkuhiljaa kierittäen tikkua terälehtien pinnalla tai liikuttamalla pallopäistä marsipaanityökalua värikynämaisesti terälehtien pinnalla.

Pallopäinen marsipaanityökalu: Sokerimassakukkien terälehdet saa siistimmin ohennettua pallopäisellä marsipaanityökalulla vaahtomuovialustan päällä. Pyöreän muodon ansiosta massa ei repeydy niin helposti kuin ohennustikkuja käytettäessä. Kukkien terälehdet voi ohentaa kauttaaltaan tai nopeasti käyden vain terälehtien reunat läpi. Jos pallotyökalu ei tunnu liukuvan kunnolla sokerimassan pinnalla, kannattaa pinnalle lisätä aivan pieni määrä maissijauhoa. Myös tomusokeri käy tähän tarkoitukseen, mutta maissijauholla pinnasta tulee erittäin helppo käsitellä.

Esittelemäni välineet voi hankkia leivonnan erikoisliikkeistä, kuten Ullan unelmasta, Confetti:sta, Kakkuateljeesta, Leipurin putiikista jne, mutta välineet saattavat löytyä jo monesta hyvin varustellusta tavaratalosta. Eikun poikkeamaan leivontatarvikehyllylle!

Vaihekuvallisia ohjeita näiden välineiden käyttöön on luvassa Koristelukoulu -juttusarjan yhteydessä, joten pysykää kuulolla!