KATSOMASI RESEPTIT

Resepti: Vaniljaiset kakkutikkarit

kakkupopsit.jpg

Lukijan toiveesta lisäsin näiden kakkutikkareiden ohjeen myös tänne blogiin näkyville. Kiitos toiveesta! :)

Kakkutikkareita on helppo paistaa silikonisella kakkutikkarimuotilla, joita saa leivonnan erikoisliikkeistä ja joissain marketeissakin olen nähnyt niitä olevan myynnissä. Toinen vaihtoehto on sekoittaa kakkumuruja ja kreemiä keskenään tasaiseksi massaksi ja pyöritellä massasta palloja.

Nämä kakkutikkarit on tehty muotissa paistamalla. Silikonimuotin käytössä kannattaa muistaa, että kakkupallojen kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin ne irrottaa muotista, jotta pallot eivät hajoa. 

 

Seuraava kakkupäivä 18.6.2016 Joensuussa!

kakkukurssi_joensuu.jpg

Seuraavan Kakkupäivän ajankohta on varmistunut ja ihanaa koristeiden täyteistä kurssipäivää vietetään lauantaina 18.6.2016 Joensuussa Kauppaneuvoksen kahvilan hienoissa puitteissa!

Kurssipäivän aikana opetan kukkakoristeiden tekemistä alusta lähtien sekä käymme läpi hahmokoristeiden perustekniikat.

Kuten viime kerralla, hyödynnämme kurssilla parhaita materiaaleja ja välineitä. Tutustumme sokerimassoihin ja väreihin, joilla saadaan takuuvarmasti ammattimaista jälkeä kakunkoristeluun. 

Kurssin päätteeksi kaikki koristeet saa mukaan ja niitä voikin kätevästi hyödyntää kesän juhlakakkuihin! Kurssilta saa myös mukaan kirjallisen kurssimateriaalivihkon, josta ohjeet on helppo kerrata kotona aina uudelleen. Panda tarjoaa myös uutuusherkkuja sisältävän Goodie bagin jokaiselle osallistujalle.

Kurssipäivä alkaa klo 11:00 raikkaalla alkumaljalla. Koristeluoppien lomassa nautimme herkullisen lounaan ja päivä päättyy juhlavasti kakkukahveihin klo 16.

Kurssin hinta on 195€/hlö. Kannattaa tulla yhdessä kaverin kanssa, koska kahdelta hengeltä osallistuminen kustantaa 295€ (147,50€/hlö)!

Kurssipäivän järjestävät jälleen Muutosmuotoilijat yhteistyökumppanien kera eli takuuvarmaa luksusta tiedossa!

Lue lisää Kakkupäivän nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan upeaan päivään!

www.kakkupaiva.fi

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan Kakkupäivästä ja oppimaan paljon uutta!

Hirmuhauskaa viikonloppua ja terveisiä lentokentältä!

minions_muffinit.jpg

Hauskaa viikonloppua näiden hullunkuristen Minions -kuppikakkujen myötä! 

Kirjoittelen postausta juuri Helsingin lentokentältä. Takana on lähes kahden viikon mittainen reissu ensin Cannesin elokuvajuhlilla ja sitten Kreikassa. Kyllä. Kuulit oikein. Juuri niillä Cannesin juhlilla, joilla vilisee megatähtiä. 

Cannesin reissu oli puhtaasti työmatka. Työtä on monenlaista ja tässä oli kyse ihmisten tapaamisesta, uusien ideoiden kehittelemisestä ja juhlista uskomattomissa puitteissa. Täytyy sanoa, että olen erittäin onnellinen siitä, minkälaisia suuria valintoja olen elämässäni uskaltanut tehdä. Jälleen takana yksi upea reissu, jolla toteutettiin unelmia ja alettiin tosissaan tavoitella seuraavia. Tällaista työn kuuluu olla.

Elokuvafestivaalipyörityksen jälkeen oli ihanaa viettää päivän mittainen miniloma Kreikassa. Lensimme Ateenaan, mutta matkamme jatkui idyllisten oliivipuuviljelmien reunustamalla hiekkatiellä pieneen Satamakaupunkiin. Söimme lämpimässä Kreikan illassa oliiveja, paistettua fetajuustoa ja kaksi kulhollista tsatsikia tuoreen leivän kanssa. Ravintoloitsija tarjosi lasillisen hyvää valkoviiniä. Mikä sen rentouttavampaa kuin katsella satamassa keinuvia veneitä auringonlaskun aikaan?

Matka jatkuu merenläheisissä tunnelmissa, sillä kaiken glamourin vastapainoksi on ihan parasta lähteä rauhoittumaan rakkaalle mökille Kotkan saaristoon.

Ja mikä kummallisinta. Tämäkin tarina juontaa juurensa siihen, että yhtenä päivänä päätin alkaa tekemään kakkuja.

Ja seurata unelmia. Ihan täysillä. Joka ikinen päivä.

Videot: opi pursottamaan kolmella tavalla!

piping_tutorial_videos.jpg

Haluatko yllättää kevään ja kesän juhlavieraat upeilla pursotuksilla koristelluilla kakuilla? Näistä kolmesta videosta näet helposti, miten erilaisilla tyllilla saa tehtyä kauniita pursotuksia.

Reseptit ihaniin juhlakakkuihin, jotka koristelin näillä pursotuksilla löytyvät juuri tänään ilmestyneestä aivan uudesta Kaneli & Sokeri -lehdestä. Lehti onkin innostava kokonaisuus leivontaa!

Videoiden pursotuksiin ja lehdenkin kakkujen kuorrutuksiin käytin Flora Vispiä, joka kestää hieman paremmin käsittelyä, mutta mikä tahansa vispikerma sopii hyvin näihin tekniikoihin!

Koristelun iloa!

 

 

PIPING RUFFLES - PAINTED BY CAKES from Emma Iivanainen on Vimeo.

PIPING WHIPPED CREAM WITH ROUND NOZZLE - PAINTED BY CAKES from Emma Iivanainen on Vimeo.

PIPING ROSES - PAINTED BY CAKES from Emma Iivanainen on Vimeo.

Herkullista vappua!

vappu.jpg

Resepti pikadonitseihin löytyy alta. Herkullista vappua kaikille!

Näytä lisää