KATSOMASI RESEPTIT

Kahden raaka-aineen luumarengit

 

halloween_marengit.jpg

Hauskat luumarengit voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen, koska ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä suljetussa rasiassa. Reseptiin ei tarvita kuin kaksi raaka-ainetta: kananmunan valkuaisia ja erikoishienoa sokeria. Suosittelen esimerkiksi Siro sokeria sen takia, että erikoishienolla sokerilla marenkivaahdosta tulee jämäkämpää ja kestävämpää. Myös tavallinen kidesokeri sopii reseptin, mutta vaahdosta voi tulla sillä hieman löysempää. Luiden muotoisissa pursotuksissa se tuskin haittaa merkittävästi. 

Pursottamiseen voi käyttää pyöreää esim noin 1 cm kokoista tyllaa eli pursotusterää tai sitten voit leikata pussin kulman siististi saksilla. Pakastuspussi käy myös pursottamiseen, jos pursotinpusseja ei satu olemaan käden ulottuvilla. 

Luumarengit sopivat hauskoiksi tarjottaviksi sellaisenaan, mutta kuvitelkaapa, miten upealta nämä näyttäisivät kakun ympärillä rivissä kiertämässä kakun reunaa!

Herkullista viikonloppua!

 

 

Tredu Tulevaisuus ja uutta työtä intohimojen ympärille

Emma_Iivanainen.jpg

Miten intohimon myötä syntyy uutta työtä? Tätä aihetta puitiin maanantaina Tredussa eli Tampereen seudun ammattiopistossa, kun olin luennoimassa konsulttina Tamora Oy:n kautta. Yleisönä ei ollut oppilaita, vaan opettajia, kehittämispäällikkö, hallinnon ihmisiä ja koulutussuunnittelijoita. Luentokalvoissa ei ollut monimutkaisia strategiakaavioita, vaan kuvia kakuista. Kuulostaako kummalliselta? Hyvä, niin pitääkin.

Ammatillisessa koulutuksessa on tapahtumassa suuri muutos. Muutos on välttämätön, koska työelämä muuttuu. Koko ajan. Ollaan siis valtavien kysymysten äärellä. Yksi tärkeä teema on, että ei kouluteta enää ihmisiä työelämän tarpeisiin, vaan koulutetaan ihmisiä, jotka rakentavat uutta työelämää. 

Koulutusputken päässä ei välttämättä ole tiettyä työtä odottamassa. Siksi on rakennettava ensimmäisestä koulupäivästä lähtien osaajan identiteetti.

"Minä osaan, olen ammattitaitoinen ja osaan tuotteistaa osaamiseni. Osaan luoda itsestäni brändin ja tehdä osaamiseni näkyväksi."

Yrittäjämäinen työskentelytapa tulee olemaan arkipäivää. Oma osaaminen on myytävä aina uudelleen niin asiakkaalle kuin työnantajallekin. Tämän vastuun myötä seuraa myös vapaus, jota nuoret haluavat elämäänsä.

Miten ihmiset ohjataan oikeille urille? Intohimon äärelle. Intohimo on ainoa tapa olla äärimmäisen hyvä jossain.

Asiantuntijuudelle löytyy aina ostaja.

Flow, innostus, arvomaailma ja positiivinen stressi. Kaikki nämä voivat olla merkkejä intohimosta. Intohimon pieninpäänkin säikeeseen kannattaa tarttua. Oikea suunta löytyy kokeilemalla. Jokainen valinta on tärkeä. Oli se sitten oikea tai väärä. Joka tapauksessa se näyttää polkua. 

Kun suunta löytyy, oppimiskapasiteetti on rajaton. Näin syntyy osaajia, jotka luovat uutta työelämää ja kykenevät jatkuvaan oppimiseen muuttuvassa maailmassa. Koko työuransa ajan. Luoden onnellisuutta, intoa ja rohkeutta myös ympärilleen.

Yhden maailman kuuluisimman keittokirjailijan sanoin:

"Find something you're passionate about and keep tremendously interested in it"

- Julia Child

 

ps. lisää keskustelua luennosta Tredun Twitterissä

Tredu.jpg

Kuvat: Ville Mäkelä, Tamora Oy

 

 

The Blog Awards Finland 2016

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1221-600x900.jpg

Jehee! Perjantaina oli huikean hienosti järkätyt The Blog Awards 2016 bileet ja parhaat bloggaajat sekä vloggaajat saivat ansaitut tunnustuksensa! Onneksi olkoon voittajille! Omista suosikkiblogeista mm WTD, Pupulandia ja Liemessä veivät voiton kotiin!

Tässä postauksessa ei ole yhtään kuvaa siitä asukriisin myötä valitsemastani asusta. Onnistuin näköjään tehokkaasti välttämään kamerat! Päätimme ruokatoimittajaystävän kanssa hyökätä ensin ruokatarjoilujen kimppuun ja mennä vasta ruokien testaamisen jälkeen edustamaan kuvausseinälle. Asiat tärkeysjärjestykseen. 

Pohtiessamme, miten hyvältä naama näyttää superherkullisen haukiburgerin vetämisen jälkeen ja miten lähellä hampaiden sävy on huulipunaa punaviinilasillisen myötä, koko kuvaushomma oli jo ehtinyt loppua. Aivan nappiin ei siis suunnitelma mennyt, mutta ruoka oli hyvää! Erittäin hyvää. Ja se omenajälkkäri, nam! Sitä kelpasi lusikoida katsellessa huikeaa ilotulitusta.

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1282-900x600.jpg

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1275-900x600.jpg

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1242-600x900.jpg

Onneksi muut muistivat olla kameran edessä! Mielenkiintoinen ilmiö oli muuten se, että videobloggaajat alkavat olla Suomessa sen tason staroja, että fanilaumat kuulemma odottivat aidan takana, kun vloggaajat saapuivat paikalle!

Toivottavasti ensi vuonna juhlitaan taas!

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1102-900x600.jpg

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1166-900x600.jpg

BlogAwards2016_140-900x600.jpg

BlogAwards2016_144-900x600.jpg

The_Blog_Awards_Finland_2016_52A1839-900x600.jpg

Kuvat: A-lehdet Oy, Paula Virta ja Petri Mulari

Asukriisi.

blog_awards_finland.jpg

Huomenna koittaa se hetki vuodesta, kun valitaan Suomen parhaat blogit ja vlogit! Viime vuonna en harmillisesti työkiireiden (hehe siis päällekäisten työkiireiden) takia ehtinyt osallistua gaalaan, mutta tänä vuonna mennään sitä suuremmallakin innolla! 

Asukriisi. Näihin hienoihin tilaisuuksiin se liittyy toki aina. Innon ja kauhun sekaisia tunteita. Varsinkin ruokabloggaajalle tilaisuudessa, joka on täynnä muotibloggajia. Cannesin elokuvafestiaalit nostivat onneksi asukriisin täysin uusiin ulottuvuuksiin. Tiedän, että elämässäni ei voi enää koskaan tulla yhtä pahaa vaatepaniikkia kuin tämän vuoden toukokuussa pakatessani laukkua Rivieraa varten. Oli valmistauduttava siihen, että iltapukuja riittää 10 illalle. Ulkomailla. En uskaltanut edes viedä valtavaa määrää alustavasti sovittuja lainapukuja Suomen rajojen ulkopuolelle. Riittävän monta kertaa minulta on kadonnut lennolla laukku. Nyt onneksi riittää yksi asu. Ja laukku pysyy itselläni käsissä. Huh. 

Kaikenlaisten äärirajoille menevien asioiden tekemisessä on se etu, että rima on ikuisesti nostettu. Tai vaihtoehtoisesti laskettu. Asiat asettuvat ikäänkuin mittasuhteisiin. Niinkuin esimerkiksi Koko Suomi leipoo tv -ohjelman kuvauksissa, kun Anne huusi "Kilpailijat, 10 sekuntia aikaa!". Tiesin, että korvapuustit ovat vielä raakoja, mutta ne oli pakko nostaa uunista tarjoilukoriin vaikka paljain käsin. Mokasin korvapuustit 700 000 ihmisen katsoessa. Ja poltin sormet. Sen jälkeen ei ole tarvinnut jännittää mitään kakkutyöhöni liittyvää tilannetta. Voin aina ajatella, ettei enää koskaan tule kuumottavampaa tilannetta kuin ne korvapuustit.

Sen jälkeen oli helppo kävellä Lontoossa vahingossa sijoittajien eteen ja saada töitä brittilehdestä. Ei jännittänyt yhtään. Koska korvapuustit.

Huomenna, jos tunnen olevani ali-, yli- tai väärinpukeutunut kaiken sen supercooliuden keskellä, niin onneksi on korvapuustit. Ja Cannes.

Selviän.

Jes, huomenna juhlitaan! 

Koristelukoulu osa 2 Kaneli & Sokeri-lehdessä!

kaneli_ja_sokeri_emman_koristelukoulu.jpg

Uusi Kaneli & sokeri-lehti on ilmestynyt! Koristelukouluni toisessa osassa tehdään suklaakoristeita! Lehtiä, lumihiutaleita, pioneja, kirjaimia ja kiehkuroita!

Lisäksi jutussa on mukana peräti kolme erilaista reseptiä. Superherkullinen paistettu Oreo-tuorejuustopiirakka, joka valmistuu helposti painelemalla keksimurut pohjaksi ja kaikki täytteen ainekset sekoitetaan kulhossa. Täyte kaadetaan vuokaan ja koko komeus laitetaan hetkeksi uuniin. Taivaallinen resepti, jonka idean sain Thaimaan matkalla kun tilasin eräässä kahvilassa mielettömän ihanaa Oreo-juustokakkua.

Superhelpot suklaakuppikakut valmistuvat ihan kokonaan ilman sähkövatkainta. Kuulit oikein. Edes suklaakuorrutteen tekemistä varten ei tarvitse kaivaa vatkainta kaapista. Laiskan herkkusuun unelmaresepti, jonka olen taas insinöörimäisesti optimoinut helppoudessa huippuunsa!

Kolmas resepti on ihanan raikas vadelmamuossekakku, jota hehkutettiin saman tien ympäri toimitusta ja heti kuvauspäivän jälkeenkin instagramissa. Eikä syyttä. Tämän reseptin kehitin alkujaan vanhempieni juhliin, kun viimein ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen tein vanhemmilleni kakun. Päätin, että se on tehtävä hyvin. Suutarin lapsella ei ole kenkiä vai oliko se niin, että kakkutaiteilijan vanhemmilla ei ole kakkua? Tätä epäkohtaa korjatakseni kehitin aivan superihanan vadelmakakkureseptin, jonka maun kruunaavat Bastogne-keksit. Siitä lähtien ovat vanhempani onneksi päässeet maistelemaan monen montaa muutakin kakkua. Tämä kertoo ehkä siitä, että yrittäjän kolmen vuoden kuolemanlaakso ohitettiin tuolloin.

Tänään taas tajusin, miten siistiä on, että jaksoin tehdä valtavasti töitä yritykseni eteen. Sain Kaneli & sokeri-lehden tänään käsiini ja mietin, että vitsi. Aika mieletöntä. Mulla on oma juttusarja valtavan suositussa leivontalehdessä! Kuka olisi ikinä uskonut muutama vuosi sitten! Kiitos Kaneli & sokeri <3

Siis kipin kapin lehtikioskille ja leipomaan helppoja herkkuja sekä näpertelemään suklaakoristeita! ;)

Näytä lisää