Reseptit ja raaka-aineet kotiin kahdelle nyt 42€ (62€) Käytä etu
KATSOMASI RESEPTIT

Val­ko­suklaa­popcorn kuppikakut

popcorn_kuppikakut.jpg

Ihanissa valkosuklaapopcorn kuppikakuissa on blondietyyppinen taikina ja kuorrutteena makean suolainen kasa popcornia. Kokonaisuus saa viimeisen silauksen nonparelleista!

Näiden kuppikakkujen rakenne on hauskasti tavallisesta poikkeava. Kuorrute ei olekaan täyteläisen pehmeä, vaan herkullisen rouskuva. 

Varmista, että et paista kuppikakkuja liian kauaa, koska koko reseptin juju on se, että blondiepohja saa jäädä erittäin meheväksi niinkuin brownieissa. Pohja on kuin vaalea versio browniesta. Ota siis kuppikakut mielummin liian aikaisin uunista, kuin liian myöhään. Nosta kuppikakut heti pois kuumalta muffinipelliltä, jotta ne eivät kuivahda. 

 

Langoitetut kukat -kurssi 1.10. Confetti Pirkkalassa

kakkukurssi_langoitetut_kukat.jpg

Langoitetuilla kukilla koristelluista kakuista saa aivan henkeäsalpaavan näyttäviä! Kukkia on myös todella ihanaa askarrella. Kuvassa näkyvien kukkien tekemiseen uppouduin oikein kunnolla. Tulee jotenkin niin ihana fiilis sillä hetkellä, kun terälehdet, vihreät lehdet ja pikkukukat kasataan lopuksi näyttäviksi kokonaisuuksiksi.

Miksi langoitettuja kukkia kakunkoristeeksi? Vaikka langoitetuista kukista ei voikaan syödä kuin terälehdet, niin niitä käytetään juhlakakuissa juurikin oikeiden kukkien sijasta. Tämä siitä syystä, että sokerimassasta tehdyt kukat eivät lakastu, vaikka kakku koristeltaisiin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sokerimassata valmistetut kukat ovat myös takuuvarmasti myrkyttömiä. Mikä parasta, niiden valmistaminen on hauskaa ja vain luovuus on rajana, minkälaisia kukista voi tehdä! Jos olette nähneet amerikkalaisia superupeita kukka-asetelmia kakuissa, niin kukat tehdään juuri tällä tekniikalla. Langoitettujen kukkien rakenne on näyttävän ilmava.

Opetan erilaisten langoitettujen kukkien valmistamista lauantaina 1.10.2016 klo 16:15 Pirkkalan Confetti:n myymälässä (Palmrothintie 2, 33950 Pirkkala).

Kurssin kesto on noin 3 tuntia ja hinta on 110 € sisältäen kaikki materiaalit. Kurssilla opit langoitettujen kukkien muotoilun ja maalaamisen tomuväreillä. Valmiit kukat saat mukaasi ja voit käyttää niitä seuraavan juhlakakkusi koristeena!

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Confetti Pirkkalan sivuilta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan ihanaan kurssipäivään oppimaan uutta!

 

Emman makea joulu -kirja pian kaupoissa!

Emman_makea_joulu_kansi.jpg

Tässä se on! Uusin leivontakirjani, joka julkaistaan lähiviikkoina! Kirja sisältää yli 70 selkeää ohjetta herkkuihin, lahjoihin ja koristeluihin: mielikuvituksellisia konvehteja, leivoksia, pullia, jäätelöitä ja kakkuja ikimuistoiseen joulun herkkupöytään.

Miltä kuulostavat salmiakkikonvehdit, vaaleanpunaiset donitsipiparkakut koristeltuna itsetehdyillä strösseleillä sekä valuvalla valkosuklaalla kuorrutettu Winter Wonderland Cake?

Reseptejä löytyy perinteisistä suosikeista täysin uusiin tuttavuuksiin. Monet kirjan herkuista valmistuvat helposti, jotta aikaa jää koristelusta nauttimiseen.

Ohjeisiin on merkattu selkeästi vaikeustasot ja valmistusajat. Useiden koristeluiden tekemiseen löytyvät myös vaihekuvat. Kirjan sivuilta paljastuu esimerkiksi, miten kansikuvan suklaiset käpykoristeet valmistetaan suolatikkujen päähän!

Tässä ennakkomaistiaisena kirjasta suklaalla kuorrutetut ja koristellut piparkakkutikkarit. Suklaa sopii täydellisesti piparkakkujen koristeeksi makunsa puolesta! Piparkakut nousevat aivan uudelle tasolle, kun paistat ne kiinni grillitikkuihin. Superhelppoja keksitikkareita!

Tästä alkaa unelmiesi joulu! <3

Suklaapiparkakkutikkarit.jpg

Haluan samalla kiittää kaikkia kirjaprojektissa mukana olleita. Valtaisa työ on jälleen tehty ja olen lopputuloksesta enemmän kuin ylpeä! Kiitos Docendolle mahdollisuudesta tehdä tämä kirja. Kiitos Heli, Juha ja Matti korvaamattomasta avusta. Kiitos vanhemmilleni ja sisaruksilleni. Kiitos Minna, Antti ja Aimo. Kiitos Janiv. Kiitos Heirol mahtavista leivontatarvikkeista ja yhteistyöstä kirjan osalta! <3

Kirjan voi ennakkotilata täältä <3

Fireworks Cake in Cakes & Sugarcraft magazine

EI.jpg

Koko kesä meillä on vietetty talven juhlia - joulua ja uutta vuotta! Tuntuu hassulta leipoa kaikki talviherkut vähintään puoli vuotta etukäteen, mutta en toki valita, koska tämä on joka tapauksessa maailman ihanin työ. Nyt kun ilmat alkavat kylmetä, alamme viettää kevään juhlia. Pääsiäisherkkuja ja kukkakakkuja teen sitä enemmän, mitä kylmemmäksi ilmat muuttuvat! Viime jouluna muistan valmistaneeni vaahtokarkkitipuja. Mitäköhän naapurit ajattelevat, kun meille kannetaan joulukuusi sisälle jo heinäkuussa?

Huomenna pääsette tekin hieman jouluisempiin tunnelmiin, sillä silloin julkaisen joulukirjani lopullisen kannen! Jännää! Muutaman viikon päästä yli 70 jouluideaa löytyvätkin jo kirjakauppojen hyllyltä <3

Suunnittelemani ilotulituskakku uuden vuoden juhliin löytyy nyt vaihekuvallisine ohjeineen Cakes & Sugarcraft -lehden uusimmasta numerosta! Räiskyvää lauantaita kaikille!

I designed this contemporary Fireworks cake for Cakes & Sugarcraft magazine, sold worldwide!

CS136_LR_RGB.jpg

As_Seen_CS_RGB.jpg.jpg

 

Ome­na­kei­kaus­kak­ku ilman sähkövatkainta

omena_kinuski_keikauskakku.jpg

Tämän keikauskakun taikinan valmistamiseen ei tarvita sähkövatkainta ja ihana kinuskikuorrute valmistuu helposti kahdesta raaka-aineesta. Kaikki ainekset kasataan yhteen vuokaan ja valmis kakku kumotaan tarjoilulautaselle. Tästä tutusta reseptistä onkin muodostunut syksyinen perinne ja leivoin sitä jälleen muutama päivä sitten ystäväni pihasta kerätyistä omenoista. Miten herkullinen tuo kinuskikuorrute onkaan!

Tästä kakusta tulee upean mehevä, kun omenat paistuvat mehukkaiksi taikinan alla. Nosta kakku uunista, kun meheviä murusia vielä tarttuu testitikkuun. Anna kakun jäähtyä kelmulla tai foliolla peitettynä, niin kakku pysyy supermehevänä.

Herkullista syksyä!

 

Näytä lisää