KATSOMASI RESEPTIT

Helpot man­sik­ka­juus­to­kak­ku­jää­te­lö­pui­kot

mansikkajäätelöt.jpg

Ihanat mansikkajuustokakkujäätelöpuikot valmistuvat helposti ja sopivat täydellisesti kesän hellepäivien herkuksi!

Näppärä resepti on alkujaan kirjastani Emman kakut, leivokset & jäätelöt, joka on muuten kustantajan sivuilla nyt kesäalessa! Kirja sisältää monta muutakin helppoa kesän superherkkujäätelöä, kuten esim mustikkapiirakkajäätelö, kahden raaka-aineen nutellajäätelöpuikot sekä Smores jäätelökakku :)

Aurinkoista viikonloppua!

Superhelpot mustikka-ap­pel­sii­ni­muf­fins­sit

mustikkamuffinssi.jpg

Ihanat mustikka-appelsiinimuffinssit valmistuvat aivan käden käänteessä sekoittamalla ainekset sekaisin. Sähkövatkainta ei tarvita! 

Resepti on maidoton, mutta voit hyvin käyttää tavallista voita maidottoman margariinin sijasta. 

Herkullista mustikka-aikaa!

mustikkamuffinssi2.jpg

 

Joulu on tullut kesän keskelle!

emman_makea_joulu.jpg

Se on joulu nyt. Piparkakkuja, piparkakkuja, piparkakkuja. Kanelia, neilikkaa, inkivääriä. Kardemummakahvia. Niin ja joulukuusi. Tältä tuoksuu, maistuu ja näyttää meidän kodissamme koko kesän. 

Olen aina rakastanut joulua. Silloin on saanut ihan luvalla koristella viidakoneläinten muotoiset piparkakut pikkutarkoilla pikeerikuvioilla ja asetella nonparellit yksitellen paikalleen. Jo lapsena yritin keksiä erilaisia tapoja värjätä piparkakkujen kuorrutetta. Pengoin pakastimesta mustaherukat ja vadelmat. Porkkanat ja kaakaojauhekin tuli testattua. Voi kuinka yritinkään keksiä, miten saisin kuorrutteesta aivan kirkkaan punaista!

Opiskellessani TTY:llä ostin joulun aikaan kaikki joululeivontalehdet ja säilytin ne vuodesta toiseen. Suuri osa joulun ilosta oli nimen omaan leipomisen iloa. Rakennesuunnittelun luennolla löysin itseni piirtämästä oikeiden talojen sijaan piparkakkutaloja. Diplomityön teon yhteydessä luin satoja yritysstrategian caseja ja suureksi ilokseni sattumalta vastaan tuli useampia amerikkalaisten kakkukauppojen menestystarinoita, joita ahmin suurella innolla. 

Sitten tajusin sen.

Minähän voin leipoa ja koristella yhtä suurella intohimolla aina. En pelkästään jouluna. Tajusin, että elämässä voi tehdä sellaisia valintoja, että joulu on ihan joka päivä. Vaikka muut pitäisivät sitä miten hulluna tahansa. Ymmärsin, että omasta elämästään voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa. Kun vain uskaltaa.

Sitten keräsin aivan valtavasti rohkeutta.

Ja keräsin vielä vähän lisää rohkeutta.

Ja sitten hyppäsin.

Joulu on ollut siitä asti. Kohta neljä vuotta. Pikkutarkkoja pikeerikoristeluita ja nonparelleja. Ihan joka päivä. Vaikka se on hullua, niin ainakin tulee elettyä täysillä.

Neljäs kirjaunelma toteutuu syksyllä. Tuntuu edelleen epätodelliselta, että saan oikeasti tehdä työkseni leivontakirjoja!

Emman makea joulu -kirjalla on erityinen merkitys. Tästä kaikki alkoi. Joulusta. Kirjassa tulee olemaan kaikkea sitä, mitä on matkan varrella opittu: Insinöörin logiikalla helppoa, nopeaa ja herkullista. Insinööri tekee kaiken aina niin helposti kuin mahdollista. Ei kolmea erilaista vatkattavaa osaa kakun täytteisiin ja kahtakymmentä erilaista kääntelyä, hyydyttämistä ja vääntelyä. Rakastan reseptejä, joihin riittää yksi kulho, eikä sähkövatkainta tarvitse välttämättä edes nostaa esille. Herkut pitää saada tehokkaasti kasaan, että on aikaa koristella sillä taiteilijan sydämellä.

Tänään leivoin ja valokuvasin yllä näkyvät kanelilla maustetut suolakinuskidonitsit. Maailman helpoin donitsiresepti ja takuuvarmasti onnistuva kinuskikuorrutus, jota keitetään vain 1 min ajan! Hullun hyviä. Parempaa kuvausta en näille keksi. Söin heti kaksi ja oli pakko päästä kertomaan teille siitä, miten taivaalliselta jouludonitsit voivat maistua heinäkuussa.

Hyvää joulunodotusta!

 

4th of July -reseptejä

amerikkakakku.jpg

Tännän vietettävän 4th of Julyn kunniaksi tässä kaksi täytekakkureseptiä blogin arkistoista!

Seuraavasta linkistä löytyy ylemmän kuvan Liukuvärisuklaakakku.

Porkkanakakku sai koristeekseen amerikanlipun raitoja ja tähtiä.

Kummassakin kakkureseptissä on ihanan helppoa se, että kakkutaikinat valmistuvat sekoittamalla kaikki aineet kulhossa. Jälleen jää siis enemmän aikaa koristelulle ja herkuttelulle!

amerikkakakku.jpg

 

Juhannuksen ihanin Limepiirakka

Maailman_paras_limepiirakka.jpg

Tässä tulee yksi kaikkien aikojen suosikkiresepteistäni. Tämä Key Lime Pie:n tapainen Limepiirakka maistuu juustokakkumaisen ihanalta ja on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Kaiken lisäksi piirakka on erittäin helppo valmistaa. Paistamisen jälkeen piirakka saa mielellään tekeytyä jääkaapissa yön yli, joten tämä herkku sopii loistavati juhannuspöytään jälkkäriksi. Piirakan voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja juhlapäivänä riittää koristelun viimeistely. Juhannuksen kunniaksi koristeeksi voi lisätä muutaman tuoreen mansikan ja valkoisia ruusuja.

Perinteisesti Key Lime Pie:n täytteeseen tulee kananmunaa, mutta tavalliseen tapaani halusin löytää taas sen helpoimman ja varmimman reseptin, jolla piirakka onnistuu idioottivarmasti. Tämän täytteen osalta ei siis tarvitse pelätä kananmunan juoksettumista tai kananmunamaista sivumakua, koska kehittelin reseptin niin, että kananmunaa ei tarvita täytteeseen ollenkaan.

Superhelppoa! Kaikki aineet vain sekaisin ja keksipohjan päälle vuokaan. Hetkeksi uunin ja sitten yöksi jääkaappiin, ja todellinen juhannuksen bravuurijälkkäri on valmis!

Samainen resepti löysi tietenkin tiensä myös kirjaani Emman makeat piirakat vaatimattomasti nimellä Maailman paras limepiirakka. Siksi, että tämä on mielestäni niin maultaa kuin valmistustekniikaltaan yksinkertaisesti paras limepiirakkaresepti.

Herkullista juhannusta!

Limepiirakka.jpg

Key_Lime_Pie.jpg

 

Näytä lisää