KATSOMASI RESEPTIT

Juhannuksen ihanin Limepiirakka

Maailman_paras_limepiirakka.jpg

Tässä tulee yksi kaikkien aikojen suosikkiresepteistäni. Tämä Key Lime Pie:n tapainen Limepiirakka maistuu juustokakkumaisen ihanalta ja on täydellinen yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Kaiken lisäksi piirakka on erittäin helppo valmistaa. Paistamisen jälkeen piirakka saa mielellään tekeytyä jääkaapissa yön yli, joten tämä herkku sopii loistavati juhannuspöytään jälkkäriksi. Piirakan voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja juhlapäivänä riittää koristelun viimeistely. Juhannuksen kunniaksi koristeeksi voi lisätä muutaman tuoreen mansikan ja valkoisia ruusuja.

Perinteisesti Key Lime Pie:n täytteeseen tulee kananmunaa, mutta tavalliseen tapaani halusin löytää taas sen helpoimman ja varmimman reseptin, jolla piirakka onnistuu idioottivarmasti. Tämän täytteen osalta ei siis tarvitse pelätä kananmunan juoksettumista tai kananmunamaista sivumakua, koska kehittelin reseptin niin, että kananmunaa ei tarvita täytteeseen ollenkaan.

Superhelppoa! Kaikki aineet vain sekaisin ja keksipohjan päälle vuokaan. Hetkeksi uunin ja sitten yöksi jääkaappiin, ja todellinen juhannuksen bravuurijälkkäri on valmis!

Samainen resepti löysi tietenkin tiensä myös kirjaani Emman makeat piirakat vaatimattomasti nimellä Maailman paras limepiirakka. Siksi, että tämä on mielestäni niin maultaa kuin valmistustekniikaltaan yksinkertaisesti paras limepiirakkaresepti.

Herkullista juhannusta!

Limepiirakka.jpg

Key_Lime_Pie.jpg

 

Kirja-arvonnan voittajat ja arvostelu brit­ti­leh­des­sä!

emman_makeat_piirakat_kirja_arvonta.jpg

Kirja-arvonta on päättynyt ja kappaleet uusinta kirjaani Emman makeat piirakat lähtee postilla osallistujille HeidiSusanna ja tuplapiste! Paljon onnea! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Oli ihanaa lukea kommenttejanne arvontapostauksessa <3

Kuvassa Porkkanapiirakka kirjasta ja huomasinpa ilokseni, että kirja oli päässyt "Recommended reads" osioon Cakes & Sugarcraft -lehdessä! Jee! :)

Makeaa päivää kaikille!

Näyttökuva 2016-06-15 kello 15.36.30.png

 

Oma hääkakku ja ette ikinä arvaa, mitä tapahtui!

hääkakku.jpg

Päätimme sulhasen kanssa tehdä omiin häihimme hääkakun itse. Totesin nimittäin, että olisin varmaankin melko hankala kakkuasiakas. Sen verran tarkka visio minulla oli siitä, minkälainen hääkakusta tulisi. Kyse on tunnelmasta ja pienistä nyanseista, jotka pystyy täysin hahmottamaan vasta siinä vaiheessa, kun kakun koristeita kiinnittää paikalleen. Jokaisella lehdellä ja kukalla on oma paikkansa ja suuntansa, jota ei pysty täysin arvaamaan etukäteen. Sama juttu siis kuin taidemaalari tilaisi teoksen toiselta taidemaalarilta. 

Kaikki meni hienosti. Sain kuin sainkin kakun ajoissa valmiiksi edellisenä iltana ennen häitä. Kakusta tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Siinä oli kukkakoristeluiden herkkyyttä, mutta myös minulle niin rakkaita graafisia muotoja yhdistettynä tavalla, joka henkii aavistuksen aasialaista tunnelmaa. Tämä siitä syystä, että kaukomaat olivat ruokateemaana häissämme. Pääruokana oli intialaisia herkkuja. Kana tikka masalaa, perunakukkakaalicurrya, naan-leipää, raitaa, kik-hernesalaattia jne. Iltapalalistalta löytyi mm kevätrullia, kanasamosa ja empanadas. Tällainen menu oli meille luonnollinen valinta. Me kumpikin rakastamme intialaista ruokaa ja matkustelua kaukomaihin. Heti häiden jälkeen suuntasimmekin kolmeksi viikoksi Thaimaan pikkusaarille. 

Hääkakkumme oli maultaan porkkanakakku tuorejuustotäytteellä. Tämäkin oli helppo valinta, sillä kyseinen kakku on minun, mutta myös lähestulkoon jokaisen ystäväni suosikkimaku tekemistäni kakuista. Juhlava lisä hääkakkuumme oli, että käytin siinä tähän mennessä arvokkainta raaka-ainetta eli 24 -karaatin kultaa. Oli ihanaa, että kakussamme oli jokin tällainen extrajuhlava elementti, jollaista en ollut aikaisemmin käyttänyt. 

Kakku kuljetettiin sulhasen ja bestmanin avustuksella onnistuneesti juhlapaikalle. Tarkistin jääkaapin lämpötilan ja laitoin oven kiinni. Kakku oli turvallisesti perillä ja valmiina seuraavan päivän juhlaa varten.

Ja nyt tulee se suuri MUTTA.

Kaikki oli valmista ruokailun jälkeen kakun leikkaamista varten. Sulhasen sisko (ravintola- ja kahvila-alan superammattilainen) miesystävineen oli värvätty tuomaan kakku esille juhlaväen eteen. Leikkaisimme kakun ja samalla otettaisiin kuva iso-britannialaista hääkakkulehteä varten. Odottelemme jännittyneenä koko juhlaväen kanssa, kunnes saan yllättävän kutsun siirtyä mahdollisimman huomaamattomasti keittiön puolelle. Pää on onneksi tässä vaiheessa aivan tyhjä. Ajattelen, että mitä siellä ikinä tuleekaan vastaan, niin näillä mennään.

Ja voihan kauhistus. Vastassa oli sellainen näky, mitä en olisi osannut kuvitellakaan! Suurella vaivalla tehty kukkakoristelu valui yhtenä sulana vanana pitkin kakun tahmaantunutta pintaa! Ei voi olla totta! Vieraat odottivat juhlasalin pulella innolla kakkua, joka näytti sillä hetkellä siltä, kuin en olisi ikinä yhtään kakkua tehnytkään. Jääkaappi oli mennyt yön aikana rikki ja sisällä oli niin valtava määrä kosteutta, että sokerimassa ei kestänyt tällaista ympäristöä ollenkaan. Lämpötila oli onneksi sellainen, että kakun pystyi vielä tarjoilemaan. Enpä voinut kuin kummastella, että millä ihmeen säkällä tällainen juttu tapahtuu omissa häissä!

Taas otettiin kakkuhommissa insinöörinlogiikka käyttöön ja ongelmaan piti keksiä nopeasti ratkaisu. Apukäsiä onneksi löytyi runsaasti ja kaasoni sekä sulhasen veli lähtivät pikaisesti käymään meidän kotonamme (onneksi asuimme lähellä juhlapaikkaa) hakemassa kaapeistani kaikki ylimääräiset sokerimassakoristeet. Sitten ei muuta kuin kakku ulos jääkaapista ja aloin hääpuku päällä irrotella sulaineiden koristeiden jämiä ja kiinnittää tilalle uusia koristeita. Sillä välin vieraat saivat onneksi herkutella jo karkkipöydän antimilla. 

hääkakku2.jpg

Lopulta sain koristelun valmiiksi ennätysajassa. Koristeet riittivät juuri ja juuri. Saimme kuin saimmekin kakun tarjolle ja kuvattavaksi. Huh. Täytyy sanoa, että kyllä siinä hieman koeteltiin bridezillamaisuutta kaiken järjestelyhässäkän jälkeen, mutta onneksi häissä ei ole kyse sellaisista ulkoisista asioista, kuten kakku, vaan siitä kenen ihmisen kanssa menee naimisiin. Siis loppu hyvin, kaikki hyvin.

Moni vieraista sanoi, että ei olisi edes huomannut, että kakun kanssa oli tapahtunut mitään kummallista. Edes brittilehden editori ei olisi huomannut. Kaikkien kommelluksien jälkeen kakku tosiaan julkaistaan seuraavassa Wedding Cakes -lehdessä. Tarkkasilmäiset huomasivat ehkä myös, että alkuperäinen versio kakusta päätyi juuri julkaistun Uuden työn yhteiskunta -kirjan sivulle. Toinen häissämme tarjolla ollut erikoisruokavaliokakku löytyy edellisestä postauksesta.

Niin ja juhlapaikan jääkaappi on kuulemma korjattu.

Jännittävää viikkoa!

weddingphoto.jpg

 

Kaipaatko vinkkejä ka­kun­ko­ris­tei­den tekoon?

Kakkukoulu2.jpg

Viimeksi Helsingissä järjestetyssä Kakkupäivässä kyseltiin jo seuraavaa kurssia ja toiveena oli erityisesti erilaisten sokerimassakukkien tekniikoiden läpikäyminen. Toiveet on kuultu ja seuraava kakkukoulu Joensuussa reilun kahden viikon päästä 18.6.2016 painottuu upeiden kukkakoristeiden valmistamiseen! 

Kurssilla käydään läpi harjoitellaan mm seuraavia asioita.

- ruusun muotoileminen

- neilikan muotoileminen

- pienet kukat erikoisvälineillä

- kukkien lehtien muotoileminen

- erilaiset sokerimassat ja niiden käyttäminen

- massojen värjääminen ja värien sommittelu

- koristeiden maalaaminen

Ja mikä parasta. Kaikki valmiit koristeet saa mukaansa kotiin ja niitä voi käyttää koristeena kesän juhlakakuissa!

Viimeksi moni kurssilainen huomasi, miten oikea värien käyttö tuo jokaisesta esille oikean kakkutaiteilijan! Kurssilaisten luomukset olivat kerrassaan upeita! <3

Tuttuun tapaa vietämme elämyksellisen päivän alkumaljoineen ja lounastarjoiluineen. Kurssin yhteistyökumppanit tarjoavat myös goodiebagit ja tuotetarjouksia osallistujille. Kurssilaiset saavat mukaansa ohjelehtisen, josta on helppo kukkakoristeiden lisäksi katsoa vinkkejä kakun kuorruttamiseen ja hahmojen valmistamiseen. 

Ilmoittaudu mukaan! <3 www.kakkupaiva.fi 

ps. kuvan kakku oli häidemme erikoisruokavaliokakkuna. Pian postausta tulossa siitä varsinaisesta hääkakusta ;)

"Vuoden inspiroivin puhe!" ja yllättäviä kirjauutisia!

Emma_Iivanainen_uudentyonyhteiskunta.jpg

Wou! Tällaisen palautteen sain tänään kun kävin puhumassa Parempi työelämä -messuilla! Ihan mieletöntä! Paljon on tänä vuonna puhuttu ja tästä on mielettömän upeaa jatkaa! Kiitos upealle yleisölle! <3

Ja mikä parasta. Puhuin siitä, miten tärkeää on uskaltaa lähteä seuraamaan intohimojaan ja tehdä työtä, jota rakastaa. Miten intohimojen ympärille syntyy uutta työtä itselle ja ympärillä oleville. Miten intohimojen parissa työskentely luo henkistä hyvinvointia, mutta myös vaurautta. Mikä olisikaan parempaa kuin, että mahdollisimman moni inspiroituisi ja uskaltaisi lähteä rohkeasti tavoittelemaan haaveitaan ja luomaan parempaa työelämää!

Tarinani löytyy myös juuri julkaistusta Uuden työn yhteiskunta -kirjasta. Olin aivan innoissani, kun sain muutama kuukausi sitten puhelun Nizzasta, että voisiko yritykseni tarina olla mukana kirjassa. Olen erittäin otettu siitä, että saan olla mukana teoksessa, jossa puhutaan aidosti asiaa siitä, miten maailma on muuttunut ja muuttuu. Miten digitalisaatio vaikuttaa. Miten voisimme onnistua pelastamaan hyvinvointiyhteiskuntamme. Kirja sisältää monta inspiroivaa tarinaa ja äärimmäisen viisaita ajatuksia. Suosittelen erittäin vahvasti! Kirjaan voi tutustua tarkemmin osoitteessa uudentyonyhteiskunta.fi

Puheesta puheen ollen tästä kirjasta puhuttiin myös YLE Puheella tänään. Lähetyksen voi kuunnella täältä noin 1:40 eteenpäin:  

Jes mikä päivä ja fiilis!

Inspiroivaa viikkoa kaikille, tarttukaa haaveisiin, nyt!

Emma_Iivanainen_työelämä_messut.jpg

Kuvat: Ville Mäkelä, Tamora Oy

Näytä lisää