porsaankyljys.jpg

IMG_2050.JPG

Kukapa ei diggaisi kyljyksistä? Noista rasvaisista herkkupaloista jotka varsinkin grillissä tirisevät törkyisen kauniisti. Uskoisin, että jopa vankimmatkin kasvissyöjät kokevat houkutusta syödä, varsinkin tuoksun puskiessa sieramista sisuksiin.

Tuntuu, että me Suomalaiset olemme jopa ottaneet kyljykset osaksi kultttuuriamme. Varsinkin kesän tietää tulleen paitsi linnunlaulusta, niin myös kyljysten tiristessä pallogrillissä. Itsellä ei tule mieleen kesää ilman kyljyksiä. Tosin, ei tule kyllä mieleen talveakaan ilman kyljyksiä. Ei ne katso vuodenaikaa, ei vaikka ne herkulliset, rasvaiset lihanpalat käärittäsiin pekoniin. 

IMG_2058.JPG

Kyllähän näin talviaikaan possun voi kääriä vielä pekoniin. Onhan se hieman tuhtia mutta kun tuolla pakkasessa on pärjättävä. Jos vielä kaipaa lisää lämpöä, niin kylkeen on hyvä pyöräyttää vielä chipotlevoita. Pienehkö polte lämmittää mukavasti. Kaikessa ysinkertaiuudessaan siihen tulee chipotlekastiketta ja voita. Jos haluat hifistellä, niin voit toki ostaa kuivattuja anchoja tai chipotlechilejä, joissa on mahtava maku. Herkimmät maistavat niistä jopa aavistuksen suklaata, minulle mieleen tulee hieman jopa kahvin aromeja. Chilit on käytännössä savustamalla kuivattuja. Ne kannattaa siis lisätä esim. lämpimään tomaattikastikkeeseen ja antaa hautua sekä turvota n.10min ja eikun soseeksi. On muutes mahtava pikku lisä esim. chili con carneen.

Hinta on toki hieman ärjy, sillä yhdestä isosta tai kahdesta-kolmesta pienemmästä kuivatusta chilistä saa pulittaa 3euroa. Toki, jos et ole maailman kestävin chilille saat parista chilistä kyllä pariin ruokaankin poltetta.

IMG_2078.JPG

ja koska reseptinsyöttöni takkuilee jälleen.... niin tässä resepti

 

4kpl porsaankyljyksiä

1tl savupaprikajauhetta

1tl juustokuminaa

1tl suolaa

½tl mustapippuria

½ cayennepippuria

1pkt pekonia

 

Mausta kyljykset yllä olevilla mausteilla ja nosta kylmään maustumaan väh. tunniksi

Kääri kyljykset pekoniin ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin hieno väri ja rapsakkka pinta pekoniin

Nosta lihat 175 asteiseen uuniin ja anna olla siellä 15-20min

Tarjoa chipotlevoin ja papujen kanssa

 

Chipotlevoi: (riittää useampaan kertaan)

100g voita

3rkl chipotlekastiketta

yhdistä sekaisn huoneenlämpöinen voi ja kastike

Rullaa leivinpaperin avulla pötköksi ja nosta pakastimeen/jääkaappiin