IMG_3959.JPG

 

Parsa, tuo vihreä tai valkoinen ystävämme on saapunut nyt varmasti jokaiseen kauppaan ja pitäjään. Onko se sitten valkoista vai vihreää, sen kukin päättäköön tahoillansa mutta minun kiduksiin uppoaa molemmat.

Keittoihin ja risottoihin käytän yleensä valkoista parsaa koska se pitää värinsä pitkässäkin juoksussa lämpimänä. Maun puolesta valkoinen parsa toimii hyvin lämpimänä esim. lohelle ja kun taas vihreä parsa katkarapujen kera esim.grillatun ulkofileen kera. Parsaa voi siis keittää, grillata, paistaa yms. mutta myös raakana, ihan vaan sellaisenaan. Jos syön parsani raakana, niin vihreää parsaa en edes kuori. Valkoinen parsa taas sen verran "kuitumainen" että sen kuorin.

Parsa on kuitenkin raaka-aineena yksinkertainen mutta maukas. Yksinkertainen raaka-aine usein ei vaadi sen kummempia kikkailuja tai vahvoja makuja. Parsassa on herkkä maku ja sitä ei missään nimessä kannata lähteä maustamaan liikaa jotta parsa pysyy itse pääosassa.

Tässä resepti minun parsa"salaattiin" jossa yhdistyvät kaikki hyvät asiat. Herkkä ja maukas parsa, suolainen ja hieman savuinen ilmakuivattu kinkku ja pehmeä, maukas mozzarella. koko komeus kruunataan laadukkaalla oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Jos oikein haluaa vielä virittää, niin kylkeen voi heitellä aurinkokuivattua tomaattia ja sitruunanlohkoja.