IMG_3883.JPG

 

Wallenbergin pihvit ovat miljoonan vuoden takainen klassikko ja juuret lienee Ruotsissa. Wallenbergin pihvit ovat periaattessa jauhelihapihvejä mutta huomattavasti perus jauhelihapihvejä parempia.

Wallenbergin pihvejä tehdessä tarvitset mausteseoksen joka koostuu maustepippurista, neilikasta, muskottipähkinästä ja valkopippurista. Lisäksi yleensä massaan tulee myös keltuaisia ja reilusti kermaa. Lopuksi pihvit vielä pyöritellään korppujauhoissa, leipämuruissa mutta oma suosikkini on pankojauhot.

Nyt kuitenkin otin vapauden omiin käsiin ja jätin kerman pois ja korvasin sen smetanalla. Lopuksi lisäsin massaan myös karkeaa dijon sinappia tuomaan lisämakua. Muuten mentiin aika perinteisellä tavalla. Pihveille tein palsternakkapyreetä joka sopii mielestäni parhaiten Wallenbergin pihveille. Kylkeen myös vakiona herneitä ja ruskistettua voita. Avot!!

Wallenbergin pihvit toimii mainiosti myös riistasta tehtynä ja kun mausteseokseen vielä lisää katajanmarjaa niin homma taas uudella tasolla! Eniveis, pirun hyvää ja helppoa perus kotiruokaa!

IMG_3889.JPG