IMG_1758.JPG

 

Joulusta on hädin tuskin selvitty ja se kuusikin varisee vaikka isoäiti neuvoi, että sinne kuusen jalkaan pitää laittaa vettä ja sokeria jotta kuusi kestää uuteen vuoteen saakka. Syömistä odotettiin j nyt valitellaan kun ollaan turvoksissa. "no mutta kun siinä kylmässä pöydässä oli sitä ja tätä"....

Meillä kyllä olikin. Kokoonnuttiin koko suku ja koska kaikki osaavat kokata ja vielä paremmin osataan syödä. Tämä näkyi kolmen kilon lisääntymisenä vyötärölle. Oli graavia, oli savustettua, oli mätiä ja savustettua mätiä. Oli hirven jääpaistia, oli palvattua hirveä, oli savustettua kalkkunaa ja ynnä muuta possua karjalanpaistia unohtamatta.

Juuri kun ne on nipin napin sulalteltu, niin on aika alkaa funtsaamaan vuoden viimeiesen illan herkkuja. Se voi olla nakkia ja perunasalaattia, se voi olla sisäfileetä ja kermaperunaa mutta se voi parhaimmillaan olla hevosen ulkofileetä, paprika.sipulipaistoksen, pippurivoin ja sherrykastikkeen kera. Minä suosittelisin heppaa sillä juuri ehdin hehkuttaa Facebookissakin tehneeni elämäni parhaimman setin kotosalla, ja mitäs muutakaan kuin heppaa kyseisillä lisukkeilla.

Tällä kyllä ruokkii isommankin seurueen ja se on kätevä tarjoilla isolta valurautalevyltä tai pannulta. Avata pöytään punkkupullo ja laittaa lauatset naaman eteen ja ei muuta kun levy jakoon ja jakaan lautasille. Helppoa ja sosiaalista touhua. Hevosen liha on lisäksi mielettömän terveellistä ja maukasta sekä vieläpä edullista (600g maksoi 10euroa) hevosen liha voittaa naudan fileet kaikilla osa-alueilla mennen tullen. Eli anna hepalle mahdollisuus ruokapöydässä.

Usko pois, tällä saat pisteet kotiin vierailta. Mutta kuten ehdotin sisäfileetä ja kermaperunaa, siitä lisää seuraavalla kerralla....

IMG_1762.JPG