villisikapata20.jpg

 

Lihan suurena ystävänä elän jälleen mieluista aikaa vuodesta. Riistaa kun alkaa tippumaan kauppojen hyllyille ja ravintoloiden listoille.

 

Nyt korkkasin riista ajan villisialla. Satuin samaan käsiini hvyän palasen villisian niskaa joka onkin paras osa elukasta jota olen kokkaillut.Villisikaakin on nykyään jo kaupoista saanut mutta silti liian harvakseltaan. Tosin se johtuu varmaan huonosta menekistä. Valitetttavasti, sillä villisika on mielettömän hyvää lihaa. Tosin sen valmistuksessa kannattaa olla tarkkana eikä sitä sovi hauduttaa kuin possua.

 

Villisika on vähärasvaista ja täten myös kuivuu helposti ja jos kuivaa lihaa olet syönyt, niin tiedät että siinä ei ole mitään järkeä. Lisukkeeksi ei kannata valita mitään kauhean tulista tai mitään muita vahvoja makuja, enkä suosittele niitä millekään riistalle. Riistassa on oma hyvä maku jota ei kannata peittä,rasvan kanssa ei tosin tarvi pihtailla.

 

Villsialle tein hvyän syksyisen lisukkeen punakaalista ja omenoista. Lisäksi vielä kastiketta paahdetuista valkosipuleista ja ihan vain kunnon pottuvoita!

 

Jos siis satut saamaan näppeihisi villisikaa, niin älä epäröi! Saman voit toki tehdä ihan porsaan kasslerista tai kyljestä