IMG_2686.JPG

 

Aina on virkistävää kun jotain uusia leikkaustapoja saapuu kauppojen hyllyille. Ainaiset kyljykset ja sun muut on jo koluttu vuosien varrella kerran jos toisenkin. Nyt kyyläsilmäni tavoitti lihahyllyllä lojuvat Flatbone pakkaukset. Flatbone, mikä ihmeen lättänäluu? kelailin hetken mielessäni ja rupesin kyselemään asiasta lisää. Selvisi, että kyseessä on HK:n uusi tuote jolla olisi potentiaalia haastaa ribsit. Ajattelin tietty ekana, että voiko ribsejä haastaa mikään tässä maailmassa mutta kun selvisi, että flatbone on leikattu ulko-ja sisäfileen vierestä, niin oli päivän selvää, että mahdollisuus elää. Kun leikataan luuriviä niiltä seuduilta, niin sehän tarkoittaa, että kyseessä on mureaa fileetä luun kera. 

Olen monesti vouhottanut blogimaailmassa siitä, että paras liha on se jossa on luu mukana. Flatbone on ribsien ohella lihanaamojen herkkua. Itse asiassa hieman varoen jopa, voisin sanoa näiden olleen todellakin ribsien haastaja. Liha oli mielettömän mureaa ja syötävää oli jopa enemmän kuin ribseissä. Sormet sotkeentui ja suupielet olivat mössössä, kaikki oli siis niinkuin pitää. 

Ainoa mikä asiassa harmittaa on nimi Flatbone joka saattaa koitua tuotteen kohtaloksi joko hyvässä tai pahassa. Ihmiset saattavat vierastaa tuotetta, niinkuin Suomalaiset yleensä jos nimi ei ole tuttu. Ajattelin siis hieman boostata HK:n tilannetta kertomalla tuotteesta täällä. Kyseessä on nimittäin pirullisen murea uutuus grillikekkereihin.  Jos siis satut törmäämään tuotteeseen, niin anna sille madollisuus. 

Sitten se yksi seikka on marinadi. En yleensä siedä valmis marinadeja mutta tässä tapuksessa oltiin onnistuttu. Edelleen silti risoo, että marinadin paino lasketaan hintaan mukaan. 9 egen kilohinta voi hämätä, sillä kun laskee marinadin ja luut pois, niin kilohinta on fileiden tasolla. Ei siinä, hyvästä grillilihasta kyllä maksan ja toivoisin, että HK voisi heittää vaihtoehtoisesti myös naturell version Flatboneista. Itselle kuitenkin oma marinointi iso osa kokkaamista. Joten, pyydän HK heittääkää hyllyille Flatbonea ilman marinadia vaikkakin se oli pirun hyvää.

IMG_2676.JPG