IMG_1410.JPG

Otsikko saattoi kuulostaa hieman kaksimieliseltä, mutta siitä toivuttua on hyvä jatkaa. Isänpäivä lähestyy ja sen lisäksi, että isi tykkää katsella pelkissä kalsareissa formuloita ja jääkiekkoa, isi tykkää myös hyvästä ruoasta. Monelle isälle hyvä ruoka on muutakin kuin HK:n sininen sinappihunnulla kylmän oluen kera. Hyvää sekin on mutta isin voi myös yllättää kokeilemalla jotain muuta.

Hyvä pihvi ja lasillinen punaviiniä toimii aina, tai kunnon pala rasvaista possunkylkeä hapankaalin kanssa,miksi ei myös suuhun sulavat ribsit oluen kera?  Miten olisi lohi ja hollandaise? Jos fatsi on kuitenkin heikkona kanaan ja vielä jopa Aasialaisittain maustettu, niin olet juuri oikeassa paikassa.

En ole mikään Aasialaisen ruoan guru, enkä oikeastaan tiedä siitä juuri mitään, eikä minulla ole tarjota mitään hienoja aasialaisia nimiä ruoille. Kuten aiemminkin olen sanonut, niin tykkään kliseistä jutuista ruoanlaitossa. Perusvarmat jutut eri maiden keittiöstä on toimivia ja makuyhdistelmät sekä kokkailutavat ovat jatkuneet isiltä pojille jo vuosisatoja, eli niiden on oltava toimivia. 

Aasialaiseksi miellän kaiken jossa on mukana sitruunaruohoa, soijaa, inkivääriä, chiliä ja tähtianista. Uskoisin ettei vaistoni silloin kaukaa heitä. Lisäksi muutes viimeisenä mainittu mauste on muutenkin yksi suosikeistani. Mutta nuo kaikki yhdessä on vielä parempi. Lisukkeiden suhteen olen todella mielikuvitukseton kun puhutaan Aasialaisesta. Perusvarmat riisit ja nuudelit on aina helppoja valintoja.

Kokonainen kana on myös mielettömän helppo ja jollain tavalla aina kaunistakin tarjottavaa. Kokonainen kana on meillä helppo mainita "Koko perheen jutuksi" koska perheen kokokin on vain 3 henkeä. Tietysti isomalle köörille 2 kokonaista kanaa tarkoittaa samaa ja kyllähän me isukit tuon syömme kokonaankin yksin.

Jos siis etsit helppoa ja maukasta sunnuntairuokaa, niin kokonainen kana on aina varteenotettava vaihtoehto.

Joka tapauksessa näin jo etukäteen, hyvää isänpäivää faijat!

IMG_1414.JPG