IMG_3736.JPG

 

Tuoreeseen tonnikalaan törmäilee marketeissa erittäin harvoin. Tai no harvoin ja harvoin mutta ainakin täällä Pohjanmaalla harvinaisuuksia ei ole tarjolla siinä mittakaavassa mitä pääkaupunkiseudulla tai muissa isoissa kaupungeissa. Onhan meidän kauppahallitkin makuuhuoneen kokosia verrattuna edellä mainittuun. On siis ihan ymmärrettävää, että kysyntä ja tarjonta kulkee käsi kädessä.

Nyt kuitenkin sattui helmi osumaan omalle kohdalle kun käppäilin räntäsateen pieksemänä lähimpään markettiin. Olen sinänsä onnellisessa asemassa että lähikauppani (K-supermarket Wasa) valikoimassa on useinkin joitain erikoisuuksia. Vielä paremmaksi kaupan tekee kauppias (Tomi Nordin) joka usein kyllä hoitaa kaikkea kivaa kun vaan käy pyytämässä. Tämä on sitä ns. asiakaspalvelua viimeisen päälle.

Mutta siis tonnikala. Moni epäröi valmistaa tonnikalaa koska itseluottamus ei riitä sitä kokkaamaan. Tonnikalan paistaminen ei kuitenkaan ole rakettitiedettä, päinvastoin. 2-3 minuuttia molemmin puolin pihvipaksuudesta riippuen kuumalla pannulla öljyn ja voin kera ja thats it. Punainen sisältä ja kauniit värit pinnassa. Helppoa! Vain kokeilemalla sen oppii.

Tonnikala tykkää mausteista ja varsinkin pieni potkaisua chiliä tai raikasta wasabia on hyviä kavereita tonnikalalle. Tässä reseptissä kylkeen tehtiin mausteista kasvispaistosta jossa on mietoa punaista ja vihreätä chiliä. Kokonaisuus oli oikein hyvä ja mukana oleva fenkoli kruunaa kokonaisuuden.