tilliliha.JPG

Tilliliha on se vihattu ja rakastettu ruoka jota täälläkin päin maailmaa on imeskelty jo aikoja sitten. Erittäin herkullinen mutta jäänyt valitettavasti unholaan. Alkuperäinen resepti lienee aiheuttaneen vanhemmalle jonkin sortin fobioita kun taas osa ylistää sitä edelleen omaksi suosikikseen. Mikä ettei, tosin omassa versiossani sekaan tulee kuohukermaa jonka alkuperäisyydestä reseptiin en mene takuuseen. En ainakaan usko, että moinen herkku kuului tiukimpien vuosien reseptiikkaan.

En ainakaan itse näe tällä reseptillä valmistetussa tillilihassa mitään syitä miksi se olisi kenenkään inhokki, päinvastoin. Nimi ei kieltämättä houkuttele ja monia varmaan kismittää ajatus lihan ja tillin yhdistelmästä. Herkkä vasikanliha kuitenkin sopii mielestäni erittäin hienosti yhteen kuohukerman ja tillin kanssa. Itse laitan sekaan vielä tujauksen sinappia joka virkistää pataa entisestään.

Lopuksi vanhanliiton tapaan maizenan sijaan pata suurustetaan kananmunan keltuaisella. Älä aliarvioi tätä vanhaa herkkua joka on täyttänyt monen sukupolven vatsoja. Jos vasikkaa ei tahdo millään löytyä tai osoittautuu liian tyyriiksi, niin possukin käy ihan hyvin korvaajaksi.

 

tilliliha2.JPG