tikka1.JPG

 

Tämän vuoden alkutaipaleella vielä entisen blogini aikaan kyselin  lukijoilta blogin Facebook-sivuilla,(saa käydä tykkäilemässä ja ehdottelemassa ruokia) että mitä lukijani haluaisivat minun kokkaavan. Ehdotuksia tuli riekosta, tapaksiin ja kormasta tikka masalaan.

Koska oma aksenttini englantia puhuessa on lähes identtinen Intialaisten heimoveljien kanssa, niin päädyin aloittamaan toiveita tikka masalasta. Viime vuoden lopuilla lupailin myös kirjoitella joka kuukausi jonkun klassikko reseptin. Tammikuussa se unohtui mutta Tikka Masalahan on todellinen klassikko.

Pöngin pupillit töröllä tietoa tikka masalasta ja kävin muistoissani läpi keksusteluja entisen keittiöharjoittelijan kanssa, joka on kotoisin suoraan tikka masalan kotiseuduilta. Kaikki nämä asiat johtivat yhdessä tiettyihin vakioihin: Toisin kuin usein uskomme, Tikka Masalaan käytetään kanankoipea eli kinttua, ei rintaa.

Ruoka ei valmistu hetkessä, toisin kuin Uncle Benin purkkimasalat. Koivet marinoidaan huolella ja kauan. Pähkinäöljy on pakollinen. Hirvein fakta onkin Garam Masala, joka tekijästä riippuen sisältää 5- uskokaa tai älkää jopa 50 eri maustetta! Se joka lähtee tekemään jälkimmäisellä kaavalla, niin toivotan onnea. Varmasti on makua ainakin.

 

tikka2.jpg

 

 Nyt kun kerran innostuin, niin paukuttelin menemään ihan tosissani. Salaisuus tässä herkussa on nimenomaan mausteissa, maustamissa ja marinoinnissa. Sopiva maustaminen ja 36 tunnin marinointi ei ainakaan ruokaa pilaa.