karitsa1.JPG

 

Siellä se pääsiäinenkin jo kolkuttelee ovella. Lapset odottavat suklaamunia ja karkkeja mutta aikuiseen makuun odotellaan enemmänkin sitä lammasta tai karitsaa. Tai ainakin niin täällä, lammas kun tuntuu jakavan mielipiteitä kovastikin. Useimmin kuulen syyksi, että lammas maistuu villalle.

Toki lampaassa on hieman omaleimainen maku mutta toisaalta se on se lampaan maku. Kala maailmassa hauki kärsii siitä, että se maistuu itselleen kuten kuuluukin. Takaisin lihaan kuitenkin. Voin nimittäin helpottaa asiaa sen verran, että jos villan maku on se sinua häiritsevä tekijä, niin unohda lampaat ja etsi karitsaa. Jos kuitenkin päädyt lampaaseen, niin koita totutella asiaan ulko-tai sisäfileen kautta.

Tuo kuuluisa villan maku (jota en itse allekirjoita) on rasvassa. Kaikki se maku on nimenomaan rasvassa ja fileissä sitä ei tunnetusti löydä edes röntgenillä. Karitsa on myös oiva vaihtoehto sillä siinäkään rasvaa ei juurikaan ole verrattuna lampaaseen. Itse käytin tässä rseptissä karitsan paahtopaistia joka oli todella vähärasvainen ja siksi täytteeseen työnsin pekonia tuomaan rasvaa.

Toinen vahvasti mielipiteitä jakava asia on fenkoli ja sitäkin mukana täytteessä. Itselle fenkoli on yksi parhaimpia asioita ruoanlaitossa mutta niille joille fenkoli ja lammas ei maistu, niin ei tällä reseptillä ole paljoa annettavaa. Niille jotka tykkää, niin suosittelen esim.pääsiäispöytään! tarjoa paahtopaistit tsatsikin ja riisin kera!

 

karitsa2.JPG