kkkk.png

 

Kevät puskee hienoja kelejä ja parsaa on popsittu viimeiset 2viikkoa ja nyt sen viehätys on enää vähäistä allekirjoittaanelle. Olen kokannut parsaa kilottain viimeisten viikkojen aikana duunissa ja kotonakin vielä. On kuitenkin aika jolloin muitakin raaka-aineita on parhaimmillaan ja parsa on yksi muiden joukosssa. Mikä sen hienompi päätös kuin täyttää kevätkanaa parsalla ja mascerponella, tarjota se vielä vihreän parsan kera.

Itse lähdin leikkaamaan kevätkananpoikaa luuttomaksi ja täyttämään linnun vanhan koulukunnan mukaan jolloin kaikki on syötävää. Ranskalaisten mukaan kyseessä on Ballotine. Kuulostaahan se hienolta ja onhan siinä duuninsa. Ajattelin ensin kirjoittaisin reseptiikkaan kuinka kanan tai minkä tahansa saa hienosti luuttomaksi. Asiaa kirjoittaes kyllä kävi selväksi, että ehkä on parempi jättää asia itse mestarin näyettäväksi.

Youtubesta löytää tähänkin asiaan ratkaisun ja sieltä löytyi video jolla ite aikanaan oppi linnun luuttomaksi leikkaamaan. Näyttää erittäin helpolta mutta kyllä pari ensimmäistä kertaa meni aikanaan puhtaasti harjoittelun piikkiin. Mutta kun homman hiffaa, niin huomaa kuinka yksinkertaista se on.

Parhaiten asiasta selviää kun katsoo youtubesta tämänmestarin näytteen .

 

hhhh.png

Ja onhan kana näin tarjottuna ihan makee tarjota vieraille ja kyllä kokille luulis pienet kunnioitukset tulevan. Mutta kaiken kukkuraksi kun tämän pari kertaa tekee, niin oppi taidon jota ei ihan jokaisella ole. Täytteitän voi muunnella mielensä mukaan ja koska samalla tekniikalla hoidat myös esim. riista linnut, ankan tai hahnen, niin vaihtoehtoja riittää.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.png

 

EI muuta ku kesää venatessa, pian saadaan jo grillit tulille ja pihvit tulille. Sitä odotellessa kantsii muistaa, että nyt löytyy jo kivan kokoisia korvasieniä. Siitä lisää pian!