Heti alkuun pyydän anteeksi, että olen olemassa. Kuvat on kännykällä otettuja koska olin tapahtumassa syömässä ja viihtymässä, en kuvailemassa.

Minä kruisailin paikalle perjantaina vatsa kurnien. Etukäteen tsekattuna tarjonta oli kovaa luettavaa. Tämä siis tarkoitti sitä, että odotukset oli korkealla. Tarjonnasta vastasi mm. Matti Jämsen, Bröd, Kaskis, Ragu, Bertha, Pastor, Emo, Sinne yms. Olihan toki juomapuolestakin huolehdittu hyvin.

Joka kojulta löytyi vähintään 3 vaihtoehtoa ja hinnat heilui 5-6 "markan" tienoilla. Juomapuoli viinien, oluiden, kuohareiden ja drinkkien kohdalla oli 3-8 "markan" tienoilla. Kun markka vastasi euroa, niin mielestäni hinnat oli erittäin kohdillaan. Markkoja meni runsaasti. Kaverin kanssa törsättiin 150markkaa ja oikeastaan kaikki tuli maisteltua mitä oli tarjolla.

Kuten olettaa voi, niin annokset olivat alkuruoka kokoa, jotkut jopa isompiakin. Jälleen kerran todettava, että hinta oli hyvä. Jonot olivat maltillisia läpi illan eikä ruuhkia päässyt syntymään vaikka väkeä olikin reilusti paikalla. Keli oli alkuillasta loistava mutta iltaa kohden Pohjanmaan poika alkoi niiskuttamaan. Kylmä ilta edesauttoi siinä, että loppuillasta annokset olivat jos ei kylmiä, niin haaleita. Harmi, sillä monikin setti olisi ollut varmasti parempi jos ne olisi ollut lämpöisiä.

Toinen miinus oli pöydät, joita oli mielestäni liian vähän, samoin istumapaikkoja. Toivottavasti ensi vuonna se huomioidaan. Hienoa oli se, että cheffit olivat näkyvillä ja tarvittaessa puheliaalla tuulella sillä aikaa kun alan nuoret lupaukset häärivät köökin puolella. Oli hienoa nähdä kuinka homma pelasi nuorilta kokeilta mainiosti. Esim. Jämsenin köökissä.

Mutta se ruoka, mitäs siitä? Aloitetaan illan surkeimmasta suorituksesta josta ei ole edes kuvaa tarjota. Hoshiton Ginger & Ginger possu annos oli kyllä valitettavasti laimea. Jos annoksen nimessä mainitaan kaksi kertaa inkivääri on lupa sitä makuakin odottaa. Vaan ei, ei se maistunut inkiväärille kun ei muillekaan. Liha oli sitkeää ja annos haalea (sen vielä ymmärrän). Paha pettymys koska rakastan inkivääriä ja possua. Toinen karmiva pettymys oli Jämsenin skagen, kuiva leipä ja hienoksi ajettua, mautonta skagen massaa, booring. Bocusen mieheltä odotin enemmän. Tosin herran kanankoipi annos pelasti pisteet plussalle. Alla  kuva hienosta ja hyvän makuisesta kananoipi annoksesta

mattijämsen.jpg

 

Seuraava kategoria on Suurin odotus, Suurin pettymys. Etukäteen jo matkalla päätin, että kovin setti voisi olla savustettu tartar jota oli vuolaasti kehuttu. Brödin Savustettu härkä tartar ei kuitenkaan ollut mikään erikoinen. Se ei ollut millään tavalla huonon makuinen ja se näyttikin tosi hyvältä. Ainut oli se, että savunmakua en saanut pätkääkään, eikä sitä ollut kaverinkaan annoksessa. Tartar oli jauhettu todella hienoksi massaksi, kuin moussea. Ei omaan mieleen ihanne rakenne tartarille mutta sen olisin unohtanut syödessä jos olisin saanut savunmakua. Sama asia pätee tässä kuin alussa jossa puhuin Ginger & Ginger jutusta. Majoneesi oli tässä aivan huippua, mutta se ei riitä, sorry! kuva alla.

brödtartar.jpg

Seuraava kategoria on jo iloisempi, eli paras yksittäinen asia ja palkinnon luovuttaa minä. Se menee heittämällä Manseen, nääs ja Berthalle. Berthan kynysti nimetyn ruis, possu, sipuli annoksen risotolle. Ruisrisotto oli aivan huikeaa kamaa, sitä olisi voinut lipittää saavillisen. Ruoka jonka aion kokkailla kotosalla ja ruinata reseptinkin. Se, että annoksen ilmakuivattu possu oli kuin pelkkää suolaa ei haittaa, sillä risotto oli kurkoa! Kuva alla.

bertha.jpg

Seuraavaksi vuorossa on ylisanoja ja ihania muistoja tapahtumasta. Nimittäin vuoden #TOH2015 paras liha oli Pastorin Mejilla- Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea ja mausteista kvinoasalaattia. Annoksessa kaikki oli parasta. Ainoa ruoka jota ei ollut valmiina ja jouduin hiukan odottamaan mutta se kannatti. Liha oli mureaa, suli suuhun, sen olisi voinut pillillä imeä suuhun. Kastike, kvinoa, liha kaikki täydellistä, kaikki yhdessä pienessä annoksessa pienessä pahvilautasessa. Hola! Ylivoimainen voittaja, vain Ragun karitsamakkara oli ainoa varteenotettava vastustaja! Kuva alla. Samalla  Pastor ansaitsee myös kauneimman annoksen tittelin samalla annoksella! Kiitos!

vasikanposkipastor.jpg

Viimeinen pysti jakoon, eli positiivisin yllätys. Tämä mieletön pokaali matkaa kotiseudulleni, eli Manseen, eli Berthalle. Berthan jälkkäri, sekin tylsästi nimetty possu, suklaa, nauta. Ei kovin jälkkärin kuuloinen mutta mielenkiintoinen ainakin. Kyseessä oli siis verimarenkia, suklaata ja savupekoni-kinuskia, yea buddy! Lihamiehen jälkkäri siis. Verimarenki maistui verelle ja marengille, yllätys. Verestä tylkkään, marengista en, mutta hauska ja luova yhdistelmä. Savupekoni-kinuski vei sydämeni. Miten ikinä sen teittekään, niin tehkää sitä lisää ja lähettäkää tänne. Kiitos tästä jälkkäristä. Hienoa ja hullua luovuutta, sitä ala kaipaakin. Kuva alla.

ravintelibertha.jpg

Kaikki pähkinänkuoressa:

Tapahtuma oli hyvin järjestetty, ei turhia jonotuksia tai pönötyksiä. Hyviä ravintoloita, hyviä kokkeja, loistava tapa promota omaa ravintolaa, laaja tarjonta, vähän pöytiä, eräs kokki joka ei pessyt käsiään paskahuusissa käymisen jälkeen, erittäin hyvät hinnat, hyvä meininki, tulen uudestaan, vasikanposki oli hullun hyvää, aion mennä Pastoriin syömään joskus, haluan ruisrisoton ohjeen ja kannullisen savupekonikinuskia. Kiitos Helsinki, kiitos kaikille mukana olleille. Kiitos.