tamarindispareribs.jpg

Ribsejä siellä, ribsejä täällä, ribsejä grilliritilän päällä. En enään edes tiedä monesko ribs reseptini tämä jo on. Eikä minua kyllä niin kiinnostakaan, kunhan vaan saa kokkailla ja syödä niitä. Se lienee asian ydin, ribsit tavalla ja toisella toimii aina, kuin se junan vessa. 

Meillä on duunipaikalla tulossa tämän kylä pahasen mittakaavassa kulinaarisesti iso tapahtuma. Siihen rupesin sitten funtsaamaan sopivaa menua ja pääruoaksi tietysti ribsejä. Siitä se idea sitten lähti. Kaupasta kyytiin hyvän kokoisia Porsaan Spare Ribsejä joissa syötävää riittää vaikka isoja luitakin sekaan mahtuu. Jos luiden läsnäolo häiritsee ribsien kilohintaa laskiessa, niin unohda ribsit. Osta sitten vaikka tonnikalaa.

Ribsejä on keitelty eri liemissä, hauduteltu pitkään ja hartaasti, on ollut kookosmaitoa, on ollut sherryä, on ollut olutta, on ollut Burgundin tapaan ja ties mitä. Nyt mentiin autenttisesti lihaliemellä, ei keitettynä vaan haudutettuna. Glaaserattukin on ties millä, vaahterasiirappi glaze on jäänyt yhtenä hienona asiana mieleen mutta nyt  kaivattiin uutta. Sitten mieleen juolahti vanha tuttu joka oli uinunut unohduksiin, eli Tamarinditahna. Tamarinditahnaa löytyy kivasti useista markeiteista, joten don't worry!

Tamarindin, chipotlen ja hunajan yhdistelmä on hieno kokonaisuus. Ei muuta kuin ribsit pakkiin ja uuniin muhimaan, sitten vain grilliin ja kunnon tuhdit glaaseraukset. Koko jutun kruunaa kevyt savustus miedolla lämmöllä kaikessa rauhassa. Sitten imeskellään ihanat lihat luista, tarjoillaan herkku salsan, tortillan ja jalapeno coleslawn kera. Jälleen kerran elämä maistuu ihanalta.

 

IMG_3041.JPG