IMG_3875.JPG

Oletko kovan luokan possufani, onko pitkään hautunut rasvainen possu mieleesi, pidätkö edullisista ja maukkaista ruhon osista? - Ai et, no sitten tämä juttu kannattaa jättää väliin. Kyseessä on nimittäin tunteja hautunut maukas porsaan potka jotka nautitaan yhdessä samassa padassa hautuneen fenkolipaistoksen kera.

Possu tykkää sinapista, possu tykkää fenkolista ja possu tykkää myös smetanasta (yksi suurimpia ruokasuosikkejani kautta aikain on porsaan potka hapankaalin, sinapin ja smetanan kera, mainitsinko jo vodkan?) joten tässä padassa nuo kaikki maut vedetään yhteen. Ruokaa joutuu toki koko päivän tai illan odottelemaan mutta kaiken tämän aikaa saa tuoksutella mahtavia tuoksuja uunista.

IMG_3872.JPG

Ja vaikka aikaa menee aika paljonkin, niin kyseessä on kuitenkin äärimmäisen helppo ja pienitöinen ateria joten mitään sen kummempia taitoja tähän ei tarvita. Kaiken kruunaa vielä se, että potka on erittäin edullinen ruhonosa, joskin sitä ei taida ihan joka paikasta saada. Kylkiä ja niskoja sen sijaan löytyy. Ei se mitään nimittäin nahallinen ja luuton porsaankylki sopii reseptiin myös mainiosti ja kyljessä syötävää riittää painoon nähden enemmän. Hintaeroakaan tuskin on juuri ollenkaan.

Ei muuta kun patra hautumaan!