kokonainenkanabroileri.jpg

 

Hyviä kokonaisia kana reseptejä ei voi olla liikaa, ainakin minä näen asian niin. Yksi asia on varma, se että kuivaa kanaa kauheampaa ei oikein ole olemassa, no kuiva possu toki. Kaikki tietää kaupan grillibroilerit jotka on meheviä ja maukkaita, eikä kuivuudesta ole hajuakaan. Tuo lopputulos harvoin onnistuu kotioloissa. Syy lienee resepteissä joissa kanaa paahdetaan kovissa lämmöissä tunnin ajan. Mikäli minuuttipeli onnistuu, niin myös niillä ohjeilla kanasta saa hyvää mutta muutama minutti liikaa ja lopputulos on kovaa ja kuivaa tipusta.

Jos antaa aikaa itselleen ja tipuselle, niin lopputulos voi olla kuin kaupan mehevä broisku. Jos vielä oikein antaa itselleen luvan hifistellä, niin kanan keittäminen ennen duunia mausteliemessä antaa uskomattoman lopputuloksen. Nyt kuitenkin skipataan se vaihe, ja otetaan käyttöön tuttu valmistustapa esim. Pulled Pork ohjeista. 

IMG_1787.JPG

Matalassa lämmössä hauduttaminen toimii myös kanalle. Ainoa miinus tässä tavassa on rasvan vähyys josta kana kärsii. Asia korjataan kuitenkin työntämällä voita kanan nahan alle joka sitten painellaan ympäri kanaa. Voita voi myös levittää vielä kanan päällekin. Halutessasi voit maustaa voin esim. yrteillä.

Kun voit on nypytelty kanan sisään, niin otetaan vielä käyttöön lisää herkkua eli kanan voi myös täyttää muullakin kuin kokonaisella sitruunalla. Kun kypsentää esim.jauhelihaa kanan sisällä, niin se maustuu mahtvasti. Tämä idea kokeiltiin ekan kerran viiriäisillä jotka täytin jauhelihalla ja tässä asiassa viiriäinen hävisi maussa täytteelle.

Muru- Ravintolan kirjassa on olemassa resepti jossa lintu on kuin maatuska tyyliin lintu jonka sisällä oli lintu, jonka sisällä oli lintu.  Tässä reseptissä luomukana saa kätkee sisäänsä broilerinjauhelihaa joka imee makua kanasta. Näin täyetty kana riittää ruokkimaan helposti lisukkeineen 4 henkisen perheen. 

Aikaahan tähän menee kolmisen tuntia mutta lopptulos on erittäin mehevä ja maukas kana. Ei se syödessä enää häiritse, että aikaa menikin paljon.