HIOSTAMINEN

Hiostaminen ei ehkä nimenä monille sano mitään. Sen sijaan kun puhutaan fermentoinnista, niin ollaan jo jyvällä mistä puhutaan. Esimerkiksi hentojen yrttien hapattaminen tunnetaan juurikin nimellä fermentointi joka on ravintola maailmassa erittäin suosittua näillä hetkillä.

Fermentointia käytetään hyvinkin usein tai no, pääasiassa valmistettaessa yrttiteetä. Keräämisen jälkeen yrttien annetaan  jonkin aikaan nahistua jonka jälkeen niiden solukko hierotaan rikki ja jonka jälkeen ne pyöritellään palloksi. Yrttipallerot asetellaan lasipurkkiin jonka jälkeen purkki laitetaan uuniin 40 asteeseen, kunnes lehdet ovat muuttuneet hieman rusehtaviksi. Tähän aikaa hujahtaa tunnista aina kahteebtoista tuntiin. Hiostamisen jälkeen  yrtit voi levitellä kuivuriin tai kuivataan 40 asteisessa uunissa kuivaksi.