IMG_3853.JPG

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HK- RYPSIPORSAS

Possu, tuo rakas röhkivä ystäväni on ihana ja rasvainen, kuin tekijänsä. Possua tulee valmistettua varmaan eniten näin kotioloissa mutta ihana ystävämme jää usein varjoon ravintoloissa. Edes suotuisat hinnat eivät saa possua nousemaan päärooliin ravointoloissa. Kun possusta puhutaan, niin omaksi suosikiksi nousee aina kassler tai kyljys.

Kasslerista pidän juurikin sen vuoksi, että siitä saa nopeasti mureat grillipihvit tai sitten erittäin hyvää ylikypsää pataa. Pulled Pork lienee enää edes turha mainita, sehän on jo kaikilla tiedossa. Pulled Porkia tulee myös usein tehtyä mutta harvoin kypsennän sen nesteessä, mielummin sitten folioon käärittynä miedolla lämmöllä grillissä.

Nyt en kuitenkaan lähtenyt grillaamaan lumihankeen enkä tekemään nyhtöpossua mutta pitkään täällä HK:n rypsiporsasta hauduteltiin. Näihin vuoden aikoihin tuhdit padat ovat omaa luokkaansa ravitsemaan kehoa ja mieltä kylmässä. Italialainen pataruokien klassikko eli Ragu oli se mihin lähdin HK:n rypsiporsaan niskaa hyödyntämään.

rypsipossu.jpg

HK:n rypsiporsaan niskat on käteviä n.900gramman kokoisia mikä on mielestäni erittäin hyvä. Yleensä niskaa ostaessa alkaa olla painot n.1,5-2,5kg tienoilla, joten tämä pakkauskoko on enemmän uin tervetullut. Verrattuna muihin possuihin on rypsiporsaassa oleva rasva paljon pehmeämpää ja tämä taas tekee lihasta entistä maukkaampaa ja mureampaa.

Rypsipossut tallustelevat vain tarkkaan valituilla Suomalaisilla kotitiloilla ja ruokinnan suhteen ollaan erittäin tarkkoja. Useimmiten rehukin kasvaa samoilla tiloilla missä possutkin. Mainittakoon vielä sekin, että rypsiporsaat ovat terveystilastoissa maailman huippuluokkaa!

IMG_3864.JPG

 

Minun suositukseni rypsipossulle on erittäin herkullinen ja pitkään hautunut rypsiporsaan ragu joka tarjoillaan simppelisti gnocchien ja runsaan parmesaanin kera. Tuhtia, täyttävää ja lämmittävää koko perheen arkiruokaa. Jos gnocchien tekeminen tuntuu vaikealta tai aikaa vievältä, niin voit korvata ne pastalla, perunamuusilla tai esim.polentalla

Mutta mikä on juuri sinun possu suosikki? Osallistu nyt kilpailuun jossa voit voittaa itsellesi Opa Valu Paistokattilan (arvo 65€) padan lisäksi kokkaan voittajalle myös kyseisen ruoan. Kerro siis paras possu reseptisi tai possuruoka jota olisit aina halunnut kokeilla. Voittajalle lähtee siis paistokattila ja resepti! Osallistu kisaan kommentoimalla tähän postaukseen ja jätäthän myös esim. Sähköpostiosoitteesi kommentin perään!