hirvi1.JPG

hirvi2.JPG

 

 Blogin facebookin sivuilla kyselinkin mitä lukijat toivoisi, että tälläinen karvanaama kokkailisi blogiin. Nyt on toteuttu lukijan toive Tikka Masalan muodossa joka saikin lukijoiden keskuudessa positiivista palautetta ja ihmiset kokkaamaan. Hienoa, sillä Tikka Masalan tapaiset ruoat ovat kuitenkin kovin kaukana omalta mukavuusalueelta. Kyylähän se bloggaajan sydäntä lämmittää kun keitokset saa ihmiset innostumaan ja kokkaamaan kotona. Oli kuitenkin piristävää paneutua hetkeksi Pohjolan makujen ulkopuolelle ja voi kuinka rikkaita makuja siitäs syntyikään. Routa porsaan kotiin ajaa ja niimpä hetken mielijohteesta aloin kehittelemään ajatusta tortilloista, pohjoisen tyylillä. Aika oli todistaa, että tuo tapetilla oleva tortillamötkäle taipuu myös pohjoisen tyyliin.

 

Meksikon heimoveljet soittaisivat minikitaraansa hermostuneesti ja suoristelisivat sombreroaan jos näkisi kuinka pohjoisen poika talven keskellä päräyttää tortillat ylikypsästä hirvenniskasta ja punajuurisalsasta. Siinä voisi jopa jalapeno mennä herkimmillä väärään kurkkuun. Usko tai älä mutta pirullisen hyviä nämä oli ja suurin ihastukseni oli aivopierun tuottama punajuurisalsa. Raikas mutta mukavan potkun omaava punajuurisalsa syntyi hyvinkin vähillä duuneilla ja raaka-aineilla. Punajuuren ja piparjuuren yhdistelmä on varmasti monille tuttu mutta mikäli kyseinen on kokematta, niin suosittelen kokeilemaan. Lisukkeena sen verran hyvä, että toimii muussakin tarkoituksessa kuin tortiloissa.

Mikäli hirvenniska ei kuulu kauppasi valikoimaan, voit toki käyttää muutakin ruhonosaa esim. paistia. Yhtä hyvin voit käyttää peuraa, poroa tai vaikkapa ihan kotimaista nautaa. Tortillalättyjen virkaa hoiti tietysti Lapin Rieska- Tortillalätyt joita löytyy varmasti jo lähes tulkoon joka kaupasta. Hirvenlihan hauduttelin ihan rennosti ja vähäelkeisesti pohjolan tyyliin lihaliemessä vain laakerinlehtien ja maustepippurien kera. Ensin suolasin lihan katajanmarjasuolalla. Katajanmarja suola on helppo väsäillä kotosalla yhdistämällä kourallisen gourmet sormisuolaa ja 4-5 katajanmarjaa. Mortelliin ja hieman murskaa sekaisin. Valmis.