lihapullakastike.JPG

 

lihapullapasta.JPG

Jos siin on lihapullaa, niin se on ruotsalaista ja jos siin on vielä spaghettia, niin se on oitis vertaus Kaunotar & Kulkuri leffaan. Eikä kumpikaa juttu kaukaa ole haettu. Bloggaaminen lihapullista näin ruokabloggaajan näkökulmasta on kuin sistusbloggaajan kirjoittelu kynnysmatosta tai uudesta wc-paperitelineestä. En usko, että kauheasti on uutta annettavaa lihapullien maailmaan, mutta mikäli bolognesen imeminen jo kyllästyttää, niin siihen olisi tarjolla houkutusta.

Bolognesea ei ole tarkoitus haukkua, sillä se on varmasti elävin lapsuuden makumuisto mutta joskus sitä vaan haluaa jotain hieman vaihtelevampaa. Kyllä perinteisen perunamuusinkin natustelu päivästä toiseen on tympeää, puhumattakaan siitä kun koko kesän vouhottaa uusista perunoista ja tillistä. Ei ihme, ettei talven pimeydessä kyseistä yhdistelmää paljoa kaipaile.

Hyvä paprikakastike syntyy pienistä jutuista, kuten paprikasta, chilistä ja valkosipulista. Täydennystä, eli täytettä tuodaan mukaan munakoisolla joka paahdetaan yhdessä paprikan kanssa. Jos et ole munakoiso tyyppejä, niin luota minuun, ei se edes maistu läpi, se vaan tuo rakennetta. Reseptissä paprika kuoritaan ja jos sekin tuntuu jo ajatuksena hirveältä, niin älä huoli,paahtamisen jälkeen kuoriminen on lasten leikkiä.

Niin kuin aina, mikäli emulsiokastikkeita (hollandaise,bearnaise yms) ei lasketa mukaan, niin jokainen hyvä kastike saa voimansa hauduttamisesta. Eli mitä kauemmin sen antaa muhia kannen alla miedolla lämmöllä nin Avot! Mikäli on oikein kovanaama, niin antaa soosin vielä nousta kovimpaan kuntoonsa maustumalla yön yli kylmässä. Ilman yön yli maustumistakin tämä paprikasoosi on taivaallista rojua. Mikäli chili ei ole oikein juttusi, niin yksi kappale riittää. Jos taas olet chilifani,laita kolme. Minä keinun näiden kahden välimaastossa ja 2 chiliä oli oikein passeli.

lihapullaspaghetti.JPG