Poroburgerit.jpg

 

Tiedätkö tunteen kun tekee mieli jotain pikaista ja mieluiten vielä hyvää? Minä tiedän ja hiukan hyvä tsäkä kun käy, niin pakastimen uumenista löytyy poronvasan jauhelihaa ja pieni nökäre lakkaa.

Pienellä mietinnällä mieleen juolahti välähti duunailla porosta burgerit. Marketista kyytiin valmiiksi keikoiksi leikattuja leipäjuustoja ja pieniä perunarieskoja, thats it! Vähistä raaka-aineista sai aikaan mielettömän hyvät mässyt!

Lakkasalsaan idea lähti jostakin Savon sanomien juttusesta aikoja sitten. Kukapa muu kuin Savolainen keksisi niinkin kieron jutun kuin lakkasalsa? Siis positiivisessa mielessä kieron. Erittäin raikas lisä kotimaiseen versioon jenkkiklassikosta.

Kaiken kukkuraksi nämä burgerit ovat täyttäviä mutta jos verrataan täyslihapihvi + cheddar+ bbq kastike + pekoni mörökölliin, niin nämä olivat kevyitä. Vielä jos olisi ollut pieni pala tuoretta piparjuurta, niin olisi leijuttu jalat ilmassa.

Mutta hei, eipä tällä kertaa enempiä. Tuli vaan väsättyä niin hyvät burgerit, että oli pakko jakaa tämä koko maailmalle!

IMG_2250.JPG