Peuranpaahtopaisti.jpg

 

sitä voisi ihmetellä mitä nuori jätkä kokkailee innolla riistaa. Riista ruoka kun mielletään joissain hämärissä piireissä armeijatakkisten viiksivallujen ruoaksi, noiden miesten jotka kuseksivat kannon nokkaan ja viheltelevät sorsapilliinsä. Trendikkäämpää kai olisi syödä jotain ramenburgeria ja juoda erikoisolutta. Eikä sekään hullulta kuulostaisi.

Tykkään kokkailla kotosalla ruokaa joka on helppoa ja vielä parempi jos se ei vaadi edes aikaa. Peuran paahtopaisti toimikoon nyt esimerkkinä helposta ruoasta. Helppo joo, sillä muutamalla silpaisulla on kalvot poistettu, kiva metsämies on jopa tehnyt tämän puolestasi. Sitten vain maut pintaan ja annetaan hetki maustua kun uuni lämpenee omaan tahtiinsa. Tässä vaiheessa tai tätä ennen voi valmistaa piparjuurikastikkeen ja asetella uunijuurekset pellille tai jos vaikka omistaisi särälankun.

 

IMG_1990.JPG

 

Sitten vain mittari kiinni lihaan ja uuniin paahtumaan. Mittari on paras kaverisi näissä hommissa kun halutaan tietty kypsyys. Minä en osaa aikaa sanoa, sillä siihen vaikuttaa liian moni tekijä. Uunin teho, ikä, lihan koko yms... eli paras vinkki minkä voin tarjota on ostaa se mittari. Kymmenen euron sijoitus maksaa itensä tulevaisuudessa takaisin monin kerroin.

 

IMG_2010.JPG

 

Niin helppoa ruoanlaitto on, varsinkin kun itse ei tarvi tehdä juuri mitään. Loistava ateria launatai iltaan punaviinipullon kera, perjantaille oluen kera, arkeen tai sunnuntaihin ihan muuten vaan, vaikka maidon kanssa. Päätä itse, peura on pop. Minulle se on luomua vaikka päättäjät eivät sitä hyväksy. Elävät ainakin vapaampina kuin me.