IMG_20160529_014743.jpg

Se hetki kun kaipaa kunnon mässyjä lienee tuutu meille jokaiselle. Yleensä silloin vedetään hamppari tai tortillakortti esiin. Mikä parasta, mässy osastolla löytyy myös muutakin kuin ne burgerit, pizzat ja tacot.

Jenkkilässä sandwichit ovat aina olleet kovassa huudossa ja etenkin pastramileipä. Pastrami lienee tullut tutuksi juutalaisten köökistä. Pastrami tehdään härän rinnasta jota suolataan jokunen vuorokausi ja maustetaan pastramimausteseoksella, kypsennetään ja usein myös savustetaan.

Pastramia ei tietääkseni juurikaan löydy valmiina mistään kauppojen hyllyiltä suomessa mutta lihavalikoimiinsa panostaneet lihakauppiaat sitä joskus myyvät. Luojan kiitos netti on pullollaan pastramiohjeita joihin kannattaa tutustua. Itse tein ensimmäiset pastramit Youtuben ohjeilla.

Mikäli pastramia ei löydy tai sitä ei vaan jaksa alkaa duunaamaan, niin ihan hyvin sen voi korvata esim palvatulla lihalla joka maustetaan pastramin hengessä ja leikataan sitten ohuiksi siivuiksi.

Eihän tämä idealtaan juurikaan burgerista eroa, kuin kylmä sellainen mutta tässä leivässä yhdistyy kaikki hyvät maut. Se ei ole niin raskasta kuin burgeri ja siinä yhdistyy hyvä, maukas liha, Myrttisen upea maustekurkku ja raikas piparjuuri. Lisäksi potkua tuo dijonin sinappi ja viimeisen silauksen antaa tartar kastike ja happoa tuo marinoitu punasipuli. Avot!

IMG_20160529_014935.jpg