IMG_2413.JPG

Pääsiäinen lähestyy päivä kerrallaan reseptin haku Googlessa käy kuumana. Tarjoan tuohon tarjonnan laajaan valikoimaan itsekin yhden vaihtoehdon. 

Koska lampaanpaisti lienee kaikille se tunnetuin vaihtoehto pääsiäispöytään. Se lienee ehkä yhtä uskottu kuin kinkku joulupöytään. On myös muotia olla laittamatta kinkkua joulupöytään. Kapinallinen kulinaari laittaa silloin esille kokonaisen iberico porsaan jalan tai jotain muuta. Sama pätee pääsiäisenä, toiset luottavat perinteisiin ja toiset muokkaavat niitä.

Tämä on nyt se perinteisempi ja edellisessä postauksessa hieman vein pidemmälle ajatusta pääsiäislampaasta kokkaamalla karitsan parikyljyksiä. Ne löydät tästä. Oli miten oli, kummatkin vaihtoehdot ovat osuavia pääsiäisenä ja eihän jokaisessa kodissa lammasta edes syödä, Olenkin monesti miettinyt, että onko lammas enää edes kovin susoittu kaveri pääsiäismenussa? Onko? Onko se sitä ikinä Suomessa ollutkaan vai onko sen syöminen alueellista? Mämmi sen sijaan on aina esillä, tai kuten kaverini pohti että onkohan taas tänä vuonna lehdessä juttua siitä, kuinka Juha Mieto on syönyt 6 laatikkoa mämmiä.

Toivoisin, että lammasta syödään sillä onhan se hyvää ja perinteet on pirullisen kivoja juttuja, vaikkakin ne häviäväisiä juttuja. Toivottavasti perinteet jatkuu. Eikä sen joulunakaan tarvi kinkku olla, pääasia että edes possu tuoksuu jossain muodossa ja että kyseinen juhla on jatkossakin ennen kaikkea syömisen juhlaa. Samoin pääsiäinen.

IMG_2424.JPG

Tämä loistava luuton laparulla on saatu Familialta. Tsekkaa kauppasi pakastealtaista Familia logo, se  on merkki hyvästä laadusta. Trust me!

Koko näytön kaappaus 15.3.2015 192125.bmp.jpg