IMG_3923.JPG

Pääsiäinen lähenee ja tiput piipittää. Suklaamunia piilotellaan ja kaikki on kotosalla keltaista ja vihreää. Kaiken kruunaa kuitenkin joulun tapaan se ruoka. Mämmiä imetään kaksin käsin ja toiset haukkuvat sen pystyyn, sama lienee pashan kohdalla. Lammasta pitää olla pöydässä mutta sekin maistuu villalle. Perus settiä siis pääsiäisenä.

Mutta minulle mämmi uppoo hymyillen eikä lammaskaan maistu villalle. Pienessä sulassa sovussa K-supermarker Wasan kauppiaan kanssa päätettiin pistää jakoon pääsiäiseksi helppo resepti Tammisen luuttomasta karitsanpaistista. Itselle lammas edustaa yrttejä, pähkinöitä, ehkä pekonia, minttua? Toisinaan myös jotain mausteisempaa, ehkä vihreä curry? ei voita komeudessa mutta ei häviä maussa. Tapoja ja makuja on monia mutta itsellä lampaan kanssa vakiona pysyy pitkälti aina ne pähkinät, etenkin pistaasi ja sitten ne ruusukaalit vaan toimii aina lisukkeena.

Tällä kertaa homma maustettiin lähi-idän herkullisella Dukkah mausteseoksella jossa on pähkinää! Tosin dukkah lienee historiaaltaan kuin se kuuluisa garam masala. Toisen versiossa on 5 eri asiaa ja toisebn 50! Olen jopa nähnyt reseptin jossa garam masalaan tulee 70 eri juttua! Dukkahista löytyy myös eri versioita mutta olen uskollisesti pysytellyt tässä samassa kombossa; manteli,pistaasi, korianterisiemen, seesaminsiemen,sokeri,suola ja juustokumina. Se ei petä koskaan ja ostoslista maustehyllyn kohdalla ei mene överiksi. Vaikka Suomesta en ole ikinä halpoja pähkinöitä ellei nyt jotain chilipähkinöitä vedetä mukaan.

Hyvä ruoka ja parempi mieli. Niin myös pääsiäisenä!

IMG_3931.JPG