IMG_2467.JPG

 

Tässä olisi nyt sellainen miehisyyden merkki lautasella. Äläkä nyt luule, että minulla olisi jotain naisia vastaan, päinvastoin mutta onhan tässä sellaista äijämäisyyttä. T-luupihvi on kaikessa yksinkertaisuudessaan pihvi jolla on painoa mukavat 500g ja jossa on T:n muotoinen luu, sisäfileetä ja ohutta ulkofileetä (tunnetaan jenkkilässä nimellä striploin)

T-luupihvi ei välttämättä kuulu peruskauppojen pakastealtaisiin saati lihatiskeihin mutta kauppahalleissa niitä tuppaa olemaan. Jos ei, niin ainakin sitä saavat hommattua. Mikäli moinen lihasvonkale pistää silmään jossain, niin se on ehdottomasti ansainnut paikkansa pannullasi. Jos on varaa vielä valita, niin Black Angus härän t-luupihvi on hyvä valinta. Älä pelkää sen paistamista, sillä se on kuitenkin vain pihvi ja paistetaan kuten pihvi. Kuten aina pihvin kanssa, myös tämän kanssa sisälämpömittari on oiva kaveri kokkaamisessa.

Muista vaan hyvä suoalaus ennen paistoa ja sen jälkeen. Anna pihvin vetäytyä kunnolla, ainakin 10min ja rouhi päälle tuoretta mustapippuria. Mitään kastikkeita ei tälläinen hyvän rasvan omaava mehukas pihvi kaipaa. Suola, pippuri ja lasi punaviiniä saa hymyilemään paatuneimmankin kokin. Lisukkeeksi maailman helpoin lisuke eli paahdettu bataatti. Ota vain vuoka johon bataatit mahtuu, vuoraa pohja merisuolalla, aseta päälle bataatit, peitä vuoka foliolla ja paahda 200 asteisessa uunissa n.50-60min, anna vetäytyä 10min ja tarjoa! 

Toimii!

tluupihvi.jpg